11 Eylül`ün Gerçek Romanı Kamikaze Operasyonu

Bir yıl önce Metal Fırtına ile Türkiyede politik kurgu akımını başlatan TİMAŞ Yayınları, şimdi de Kamikaze Operasyonu ile gündeme damgasını vuruyor. Birinci baskı 50 bin adet... Dünya tarihi için bir dönüm noktası olan 11 Eylül, ilk defa gerçek yüzüyle ve bir roman kurgusuyla kitaplaştırıldı. Kamikaze Operasyonu, somut olaylara ve gerçek verilere dayanan bir belgesel roman. Dünyada ilk defa resmi söylem dışında bir 11 Eylül romanı O gün Amerikan ordusu içinden darbeci bir grup harekete geçti. Her şey Küresel Muhafız adı verilen bir simülasyon tatbikat olarak başladı, sonra dehşet senaryosuna dönüştü. Aynı günlerde ABD Hava Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu tatbikatlar zinciri, darbeci grubun işini kolaylaştırdı. İkiz Kulelere çarpan uçaklar, uzaktan kumanda teknolojisiyle yönlendirilen özel uçaklardı. Bostondan kalkan sivil uçaklar, yani o gün Kulelere çarptığı ilan edilenlerse radarlardan kayboldu. Nereye gittiler, nasıl gözden kayboldular, açıklanmadı. Ve ilan edilen teröristler uçaklarda bulunmuyordu. Onların akıbeti, CIA krematoryumunda yakılarak ölmek oldu. Uçakların yolcuları da Alaskanın buzlu sularını boyladı. Dahası, darbeciler, İkiz Kulelerin yıkılışını sağlama almak için, iki gün önceden binanın iskeletine termobarik bombalar yerleştirmişlerdi... Aynı gün Pentagona düşense, uçak değil ordu malı bir bombaydı. Sonunda ABD Başkanı George W. Bush, darbecilerle pazarlığa oturdu ve anlaştı. Dünyayı kaosa sürüklemek isteyen güçlerin bahaneleri hazırdı artık. Peki ama bütün bunların, 1945 yılındaki bir olayla ve Kennedynin uygulamayı reddettiği Genelkurmay planı Northwoods Operasyonu ile ne ilgisi vardı? *** Eski bir subay olan J.E. Clayton, Pentagon yıllarında yazdığı Kamikaze Operasyonu adlı planın, Ağustos 2001de, Hava Kuvvetleri tarafından alındığını ve uygulamaya konulacağını öğrenir. Donanma İstihbaratı ve FBI bağlantılarını harekete geçirerek darbecileri engellemek üzere nefes kesici bir mücadeleye girişir... Atilla Akar, 11 Eylülü, dünyada ilk defa resmi yorum dışında bir roman ile anlatıyor ve O gün gerçekte ne oldu? sorusuna cevap veriyor.

Bir yıl önce Metal Fırtına ile Türkiyede politik kurgu akımını başlatan TİMAŞ Yayınları, şimdi de Kamikaze Operasyonu ile gündeme damgasını vuruyor. Birinci baskı 50 bin adet... Dünya tarihi için bir dönüm noktası olan 11 Eylül, ilk defa gerçek yüzüyle ve bir roman kurgusuyla kitaplaştırıldı. Kamikaze Operasyonu, somut olaylara ve gerçek verilere dayanan bir belgesel roman. Dünyada ilk defa resmi söylem dışında bir 11 Eylül romanı O gün Amerikan ordusu içinden darbeci bir grup harekete geçti. Her şey Küresel Muhafız adı verilen bir simülasyon tatbikat olarak başladı, sonra dehşet senaryosuna dönüştü. Aynı günlerde ABD Hava Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu tatbikatlar zinciri, darbeci grubun işini kolaylaştırdı. İkiz Kulelere çarpan uçaklar, uzaktan kumanda teknolojisiyle yönlendirilen özel uçaklardı. Bostondan kalkan sivil uçaklar, yani o gün Kulelere çarptığı ilan edilenlerse radarlardan kayboldu. Nereye gittiler, nasıl gözden kayboldular, açıklanmadı. Ve ilan edilen teröristler uçaklarda bulunmuyordu. Onların akıbeti, CIA krematoryumunda yakılarak ölmek oldu. Uçakların yolcuları da Alaskanın buzlu sularını boyladı. Dahası, darbeciler, İkiz Kulelerin yıkılışını sağlama almak için, iki gün önceden binanın iskeletine termobarik bombalar yerleştirmişlerdi... Aynı gün Pentagona düşense, uçak değil ordu malı bir bombaydı. Sonunda ABD Başkanı George W. Bush, darbecilerle pazarlığa oturdu ve anlaştı. Dünyayı kaosa sürüklemek isteyen güçlerin bahaneleri hazırdı artık. Peki ama bütün ... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Kitap Amerikada politikacılarla askeri kesimdeki bir gurubun perde arkasındaki çatışmalarını konu ediyor. 1963 Kennedy suikastı ve 11 Eylül saldırılarının arkasındaki güçlerin kimler oldukları nasıl planladıkları, Büyük Amerika rüyaları için kendi vatandaşları dahil insanların nasıl kullandıklarını ve nasıl acımasızca katledildikleri anlatılıyor. Olaylar ve isimlerin gerçek olduğu da kaynakları ile birlikte dip not olarak belirtilmiş.

. Amerika' daki güç odaklarının son 50 yıllık mücadelesinden kesitler anlatılmış. Kennedy suikastı ve 11 Eylül saldırıları aynı güç odakları tarafından kurgulanmış, sonuçlandırılmış ve başkalarının üzerine ihale edilmiştir. Bunun için medya, kurumlar ve kişiler nasıl kullanıldığı çok güzel anlatılıyor. Okumaya değer.


Baskı Bilgileri



ISBN
975-263-401-X

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

ekara eminezengin athenaa lalenergis Mehmet Özkan
8 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

yldrmklc Mehmet Özkan
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski