Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..
açıkçası seri kitaplarını beğenmiyorum örneğin açlık oyunlarının 2 kitabını okudum gerçekten sürükleyici kitaplar ama bana ne katıyor hiçbir şey şimdi 3. kitabı alma gereği duyuyorum tıpkı lisedeki zorla okutulan kitaplar gibi 3 tane kalın kitap bitireceğime daha edebi zevk veren ve mesela 3 farklı hikaye 3 farklı düşünce sahibi olacağım ama eminim çok güzel seri kitapları da vardır bunları da öncelikle okumak istediklerimden sonra okuyacağım
"Ben politika yapmıyorum" demek bile politik bir duruştur. Bu bakımdan suya sabuna dokunamadığı iddiasında olan ve sözüm ona içine kapanan metinler de basbayağı politiktir. Tanpınar ve çömezlerinin yazdığı da gayet tabi politiktir. Edebiyat gökten zembille inmedi, edebiyat ve tüm diğer sanat dalları gerçekliğin yeniden üretimidir, hayata bir yerden değiyordur. Bu bakımdan Don Kişot'un da, Tutunamayanlar'ın da, İnce Memed'in de bir ideolojisi vardır...
vampirli kitapları okumayı bıraktım çünkü hayalimdeki vampir imajını bozuyolar. popüler vampirin olmaması gerekir helede best seller sa .
@ehlifasil ben onlara niteliksiz popüler roman fabrikası çalışanları diyorum,bir roman için 12 yıl çalışan bir yazar vardı (adını unuttum şimdi hatırlarsam yazarım) onu düşünüyorum birde bunlara bakıyorum ve acaba o adam salakmıydı okadar ugraşıyordu diye düşünmeden edemiyorum.
Tembel Novelist,
Köy romanları konusundaki görüşlerine genel olarak katılıyorum fakat Kemal Tahir'in köye bakışını farklı buluyorum. Divan Edebiyatı ya da eski kültür diyelim toptan, bu konuda aktarıcılık düzeyinden yorumlama düzeyine geçmemiz lazım.
Fazla aşk kokan günümüz kitaplarını okumuyorum,yazılırken içinde emek olmadıgını düşünüyorum ve örnek olarak Mehmet Coşkundeniz gibi bir saçmalıgı öneriyorum.
İkinci bir kanıda ise genele uyarak Elif Şafak diyorum.Özellikle Türk bir yazar olmasına ragmen kitaplarını ingilizce yazması ve çevirisinde yapılan binlerce anlatım hatası,entellektüel kalem yaratma çabasıyla tüm eskileri paçavra edip bir kenara atması.vs,vs,vs...
bir de, kuantum ve dini birleştirmeye çalışan* kitapları asla okumuyorum. aslında kuantumla ilgili pek çok kitabı saçma buluyorum. (ama hepsini değil tabi, doğrusu da vardır.)
HankR ben çok çok reklamı yapılan kitap derken insanın gözüne sokulan kitapları kastetmiştim ama sizin gibi doğru ifade edemedim herhalde :)
son zamanlarda gündemde olan kalınlığıyla ve hızlı okunulmasıyla gözde olan kitapları okumuyorum . iyi olsalar bile sevmediğim bir önyargıyla okuyamıyorum onları , olmuyor. gündemden düştükten 1-2 sene sonra belki
Doğan Cuceloglu ve Üstün Dökmen' i. Bir iki kitaptan sonra kendilerini tekrardan kurtaramıyor, aynı seyleri çevire çevire tekrar sunup kişisel gelişim alanının suyunu çıkarıyorlar ve o kadar profesyonel olmalarına rağmen alana yenilikçi bir tutum kazandiramiyorlar.