Zalim Cazibe (Rogues of Regent Street, #2)

4 puan

Yazarın bundan önce her kitabını beğenerek okudum ama bu kitabı okurken çok keyif alamadım. Bu benden mi kaynaklanıyor yoksa bu kitabın diğerlerine oranla daha da eski olması nedeni ile yazarın kaleminin yeterince iyi olmamasından mı kaynaklanıyor anlayamadım.
Konu aslında serinin diğer kitapları gibi aynı çevrede dönüyor. Serinin tüm kitapları aynı olayla başlıyor. Yakın bir arkadaşlarını trajik bir şekilde kaybeden bir arkadaş grubunun bir üyesiyle. Bu kitapta anlatılan da çapkın ve gözde bekar Julian. Yazar ilk bölümleri çok uzatmadan hemen konuya girip bizi cesur, kararlı ve zeki bir karakter olan Claudia ile tanıştırdı.
Claudia yaşadığı dönem bakımından biraz özgür yetişmiş, kendi kararları konusunda aşırıya kaçmadığı sürece müdahale edilmeden dileğini yapabilen, özgüveni yüksek, yardımsever bir karakter olarak gösterildi ancak kitap ilerledikçe Claudia öyle şeyler yapıyor ki böyle özellikler verilen bir karakterin nasıl olup da öyle davrandığı konusunda insan şüpheye düşüyor. Bana göre bu kadar zeki ve kültürlü bir karakter yaratıp kıza inatçılık yüzünden aptalca şeyler yaptırmak biraz çelişkili ve yazarın sadece yazmak için yazdığını düşündürüyor. Evet, insanın hata yapıp aptalca yanlışlar yapma hakkı var ama bu, eğitimli bir kızın hiç silah kullanmayı bilmeden başka kadınları örgütleyip, kocalarının silahlarını çalmaya ve onlara silah kullanma öğretmenliğini üstlenmeyi kapsamaz. Bu öylesine yapılacak bir hata değil.
Ayrıca birçok noktada karakterlerin kendi iç sesleri o kadar aynı şeyleri tekrarlıyor ki insan ister istemez oraları atlıyor. Bu kadar tekrar olacağına daha iyi yazılmasa diye düşünüyorum. Sanki sırf sayfa doldurmak için yazılmış gibi oluyor.
Sonu da beni çok tatmin etmedi. Bir tek kadınlar için verilen mesajlar hoşuma gitti. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmaları gerektiğini, eğitim açısından bir tutulmaları gerektiği gibi sosyal konuları işleyişi hoştu ama keşke daha güzel bir biçimde yansıtılabilseydi. Üstelik sonu da öyle bir bağlandı ki kadın sayesinde değil yine adam sayesinde günü kurtarabildiler. Belki o dönemdeki şartlar bunu gerektiriyordu ama bu kadar okuduktan sonra da kadının faydalı bir şey başarabildiğini görmek isterdim açıkçası.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »