Yoklar

Profil Resmi
8 puan

Herşey birdenbire olur. Kalifonia, San Perdido Beach’de (Kalifornia) birdenbire on dört yaşın üzerindeki herkes ortadan kaybolur. Kala kala çocuklar kalmıştır. Çocuklar önce bu durumu bir daha ellerine geçmeyecek bir fırsat, bir fantezi olarak görürler. Daha sonra durumun ciddiyetini farkederler: korku, panik ve kaos başlar. Telefonlar çalışmaz, internet, elektrikler yoktur, adeta dünyaya ilişkileri tamamen kopmuştur. Aynı zamanda büyük bir açlık tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.
Çocuklar çok geçmeden FAYZ’da (Fallout Alley Youth Zone) 10 mil çapında bir dairenin içinde, hapsedildiklerini farkederler. Yaklaşanın yanarak öldüğü duvarlarla, çepeçevre sarılmışlardır. Varlıklı ailelerden gelmiş, sorunlu çocukların okuduğu Coates Akademi de bu sınırlar içindedir. Okulun azılı öğrencilerinden Caine Soren yönetimi eline almak ister. Yarattığı hiyerarşik sistemle, yandaşları Drake ve Diana ile herkesi kontrol altına alıp kendisine karşı çıkanları susturmaktadır. Caine her ne kadar, düzeni sağlıyor gibi görünse de etrafta birbirinden tuhaf ve şiddet dolu olaylar başgöstermektedir. Genetiğiyle oynanmış, garip hayvanlar dolaşmaktadır. On dört yaşına gelenler gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Sürekli birirleri şiddete uğramaktadır.

Öte yanda, bir kaç yıl önce yapmış olduğu bir kahramanlıktan dolayı kendisinden küçük pek çok çocuğun kurtarıcı olarak baktığı, on dört yaşındaki Sam Temple vardır. Lider olmayı pek de istemeyen Sam, mecburen bu görevi üstlenir. Arkadaşları, Quinn ve Astrid’le birlikte Caine’a karşı bir ekip oluştururlar.
Sam ve Caine’in bir ortak noktası vardır. İkisi de doğaüstü güçlere sahiptir. Sam, elinden çıkan ışınlarla karşısındaki bir şeyi yakabiliyordur. Caine, düşünce gücüyle bir şeyleri hareket ettirebiliyordur. Gitgide paniğe kapılan çocukların, kendilerine bir saf seçmeleri gerekir. Ya Caine’in grubuna katılacaklar, ya da Sam ve ekibi ile birlikte Caine’e karşı savaşacaklardır. Sam ve ekibi, bir yandan beyinleri yıkanan çocukları Caine’in etkisinden kurtarmakla uğraşırlar. Öte yandan olayların arkasındaki gizemi çözmeye çalışır, bu hapislikten kurtulmanın yollarını ararlar.

Kitap, fantezi ağırlıklı kitaplardan hoşlanmayanlar için bile ilgi çekici olabilecek bir konuyu işliyor, çocukların tek başlarına bırakıldıkları bir dünyayı, yer yer oldukça acımasız detaylarla okura sunuyor. Kitabın baş “iyi” karakteri Sam, kolaylıkla okurun özdeşlik kurup sevebileceği bir karakter olarak işleniyor. Genelde heyecan dolu ve sürükleyici bir kitap olsa da yer yer aksamalar, uzamalar görülüyor. Çok fazla ögeyi konuya dahil etme isteğiyle bazen kitabın odağının kaybolduğu da söylenebilir. Korku içerikli kitaplardan hoşlanmayanların uzak durması gerekiyor.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »