kiraz'ın kitapları

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 12 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
kiraz'ın kitapları bir değerlendirme yaptı.
Paranormal (Paranormal, #1)

6

Evelyn, on altı yaşındadır, International Paranormal Containment Agency’de çalışmaktadır. Paranormal kişileri görebilme yeteneğinin keşfedilmesinden sonra burada çalışmaya başlamıştır. Bu şirket vampirler, kurtadamlar, çocukları yiyen kocakarı görünümünde olup göl kıyılarında yaşayan hag’ler, gibi paranormal kişileri tespit edip onları nötralize ediyor, sonra da ayak bileklerine taktığı bileklikle onları etiketleyip çeşitli işlerde çalıştırıyordur. Evelyn’ın anne babası daha bebekken onu terk ettiğinden küçüklüğü yetiştirme yurtlarında geçmiştir. Bu yüzden bu işi kabul edip işin başındaki Raquel’in yanına yerleşmesi zor olmaz. Liseli gençleri anlatan, hiç kaçırmadığı Easton Heights dizisi sayılmazsa dış dünyadan kopuk bir yaşamı vardır. Raquel ve en iyi arkadaşı, denizkızı Alisha dışında hiç arkadaşı yoktur.
Herhangi bir yerde paranormal bir etkinlik fark edilir fark edilmez Evelyn bir faerie aracılığıyla oraya gider. Faeriler, paralel zaman ve evrende, Faerie Realms’da yaşayan, güzellikleriyle insanı büyüleyen, sizi ele geçirmeye çalışan, tehlikeli yaratıklardır. O yüzden onlara karşı her an ihtiyatlı olmak gerekmektedir. Ancak herkesin iki tane koruyucu faerie’si vardır, çok zor durumda olunca onların ismini anmak yeterlidir. Evelyn’in karşısına sürekli çıkıp duran ve onu baştan çıkarmaya çalışan Reth isminde bir faerie vardır. Evelyn, kendini ona kaptırmamaya çalışır, Reth Evelyn’i ele geçirmek için fırsat kollamaktadır. IPCA’da çalışanların Tasey adında teknolojik bir yardımcıları da vardır, acil bir durumda hemen ofisle bağlantı kurarlar.
Bir gün on yedi yaşında Lend adında bir çocuk gizlice IPCA’ya girmeye çalışır, Raquel’in odasında yakalanır. Bu çocuğun herhangi birinin kılığında görünebilme yeteneği vardır. Lend, sorgulanmak üzere bir hücrede bekletilir. Bu sırada, Evelyn’le arkadaş olur. Evie, Lend sayesinde kendi hakkındaki birtakım gerçekleri öğrenir. Evie, kendini IPCA ailesinden biri gibi hissetmesine karşın aslında o da bir paranormaldir ve gözlem altındadır. Bunun üzerine Evie, Lend’le kaçmaya karar verir. Lend’in Virginia’daki evine gelir. Bu sırada IPCA’da tutulan paranormaller öldürülmeye başlar. IPCA tamamen olaylar üzerindeki kontrolünün yitirir. Lend’in babası, paranormallere yardım edip onları IPCA’dan korumakta, onlara kaçak işler bulmaktadır. Evie, olayları başka bir açıdan görmeye başlar. Paranormallerin olmadığı bir dünya çok tatsızdır.Lend de kendisi gibi iki dünya arasında kalmış bir paranormaldir. Lend’in annesi bir su ruhuna sahiptir ve ölümsüzdür, normal bir insan formu alıp David’le evlenmeyi tercih etmiştir. Bu su ruhu sayesinde, ateş ruhundan olan faerieler bu eve yaklaşamazlar. Lend de aslında bir insan formuna sahip değildir ve en doğal haliyle görünmekten rahatsızlık duymadığı tek kişi Evie’dir. Bu durum, ikisini birbirlerine yaklaştırır.
Bu sırada Vivien adında biri Evie’yi bulur. O da Evie gibidir. Sonunda Evie, hem Vivien’i hem kendisini hem de Viven’in aldığı ruhları kurtarmak istemektedir.

Kitapta okuru zorlamayan, bol diyaloglu bir anlatım tercih edilmiş. Ancak kitaba pek çok şeyin dahil edilmeye çalışılmasından dolayı hikaye bir bütünlük kazanamıyor, olaylar fantastik türün gerektirdiği şekilde birbirine tam olarak bağlanamıyor. Hikaye neye odaklanacağını tam bilemiyor, popülaritesinden emin olunan konular ve birtakım klişeler dağınık bir şekilde bir araya getiriliyor.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com

Evelyn, on altı yaşındadır, International Paranormal Containment Agency’de çalışmaktadır. Paranormal kişileri görebilme yeteneğinin keşfedilmesinden sonra burada çalışmaya başlamıştır. Bu şirket vampirler, kurtadamlar, çocukları yiyen kocakarı görünü... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Paranormal (Paranormal, #1)

Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve
yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici
dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri
görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama...
Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal
yaratıkların yok oluşunu haber veren
korkutucu bir kehanetin tam ortasında
yer alıyor.

Evie her zaman normal, sıradan bir
genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi
Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için
doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir
denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık,
şimdi bir biçim değiştirene ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
kiraz'ın kitapları bir değerlendirme yaptı.
Kız Kardeşim Vampir-1: Ben O, O Ben

7

Olivia Abbott, sekizinci sınıfa yeni taşındıkları şehirde başlayacaktır. Okulun ilk günü hem yeni kişilerle tanışmanın hem de ponpon kız takımına katılacak olmanın heyecanını taşımaktadır. Soluk yüzlü, koyu renk giyimli ve ciddi görünümlü pek çok öğrencinin yanında Olivia pembe kıyafetleri ve gülümsemesiyle farklı durmaktadır. Yine de ilk tanıştığı kişi onlardan biri olan Ivy Vega olur. Çok geçmeden Ivy ve Olivia, giyim ve makyajlarını göz ardı ettiklerinde birbirlerine ne çok benzediklerini farkederler. Doğum yerleri ve tarihleri aynıdır. İkisi de aynı yüzüğü taşımaktadır. Sonunda farklı aileler tarafından evlat edinilmiş ikiz kardeş olduklarını anlarlar. Bundan sonra, birbirlerinin yerine geçerek hem birbirlerini daha iyi tanırlar hem de çeşitli sorunların üstesinden gelirler. Oliva çok geçmeden Ivy’nin ve arkadaşlarının kendisiyle çok da aynı olmadığını farkedecektir. Ivy bir vampirdir. Oliva, bunu anladıktan sonra adım adım vampirlerin dünyasıyla tanışacaktır.

Kitap, çocuklar için ilgi çekici olabilecek vampir dünyasını korku dolu olmaktan çok sevimli bir dünya olarak ele almış. Vampirlerle ilgili ezberleri bozarak onların farklı yönlerini göstermiş. İsminin uyandırdığı gibi gizemli ve ürkütücü olmayan eğlenceli bir kitap.

Olivia Abbott, sekizinci sınıfa yeni taşındıkları şehirde başlayacaktır. Okulun ilk günü hem yeni kişilerle tanışmanın hem de ponpon kız takımına katılacak olmanın heyecanını taşımaktadır. Soluk yüzlü, koyu renk giyimli ve ciddi görünümlü pek çok öğr... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Kız Kardeşim Vampir-1: Ben O, O Ben

Hem de bir vampir?
Olivia Abbott yeni taşındıkları yerde okulun amigo takımına girmek ve yeni arkadaşlar edinmek istiyordur. Ve Ivy Vega ile tanışır. Ivy, ilk başta Olivianın tam tersidir; kara elbiseler ve solgun bir bakış. Ama daha sonra ikiz olduklarını fark ederler.
Olivia ve Ivy böylelikle birbirilerinin yerine geçerler. Olivia Ivynin hayatını alır, Ivy de Olivianın. Böylelikle Olivia korkunç bir gerçekle daha karşı karşıya kalır. Kız kardeşi bir vampirdir ve bulunduğu yerde başka vampirler de vardır.

Hem de bir vampir?
Olivia Abbott yeni taşındıkları yerde okulun amigo takımına girmek ve yeni arkadaşlar edinmek istiyordur. Ve Ivy Vega ile tanışır. Ivy, ilk başta Olivianın tam tersidir; kara elbiseler ve solgun bir bakış. Ama daha sonra ikiz olduk... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Profil Resmi
kiraz'ın kitapları bir değerlendirme yaptı.
Zodyak Kızları 2 - Dans İki Kişiliktir

5

Gemma, ölen halasının vasiyetiyle özel bir yatılı okula gönderilir. Gemma’nın ailesi tek başına okul parasını ödeyemeyeceğinden halasının bıraktığı para ve annesiyle babasının fazladan iş yapmalarıyla okula gitmesi mümkün olur. Tüm bu fedakarıklara rağmen Gemma arkadaşlarını bırakıp gitmek konusunda oldukça isteksizdir ama başka şansı da yoktur.
Tipik bir ikizler burcu insanı olan Cathy, okula gider gitmez arkadaş edinmeye çalışır. Ancak bu o kadar da kolay olmayacaktır. Oda arkadaşı Ruth sessiz, neredeyse hiç konuşmayan ve sürekli kitap okuyan bir kızdır. Öte yandan Gemma’nın onunla aynı mahalleden gelen Sara Jenkins’le arası hiç iyi değildir. Sara, tüm gözdeliğiyle çevresine topladığı bir kaç kızla birlikte okulun gözdelerindendir ve pek çok kişiye yaptığı gibi Gemma’yla da alay edip durmaktadır. Gemma’nın kendine güvensizliği iyice artmış ve ümitsizliğe kapılmak üzereyken kimden geldiğini bilmeden bir paket alır. Çok geçmeden zodyak kızı olarak seçildiğini öğrenir. Ayrıca her gün mektupları getiren ve kızların gözdesi Hermie de işin içindedir. Hermie, bundan sonra Gemma’nın yakınında ve ona yardım eden olacaktır. Gemma, gizli websitesini her gün ziyaret edip gücünün farkına daha iyi varacak ve sonunda kendine güvenmeyi öğrenecektir.

Eğlenceli, okurda bir iz bırakmayan, anlatımı dağınık, dolayısıyla tahmin edilebilir bir şekilde ilerleyen bir kitap.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com

Gemma, ölen halasının vasiyetiyle özel bir yatılı okula gönderilir. Gemma’nın ailesi tek başına okul parasını ödeyemeyeceğinden halasının bıraktığı para ve annesiyle babasının fazladan iş yapmalarıyla okula gitmesi mümkün olur. Tüm bu fedakarıklara r... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Zodyak Kızları 2 - Dans İki Kişiliktir

Zor zamanlarınızda burcunuz size ne söylüyor, hiç düşündünüz mü? Zodyak kızları bu konuda çok şanslılar. Çünkü yıldızları şans yörüngesine girdiğinde gezegenler onlara rehberlik ediyorlar.
Harika değil mi?
Ama hiçbir şey göründüğü kadar basit değil. Her Zodyak Kızı, bir ay boyunca karşısına çıkan fırsatları değerlendirirken dikkatli olmak zorunda...

Zor zamanlarınızda burcunuz size ne söylüyor, hiç düşündünüz mü? Zodyak kızları bu konuda çok şanslılar. Çünkü yıldızları şans yörüngesine girdiğinde gezegenler onlara rehberlik ediyorlar.
Harika değil mi?
Ama hiçbir şey göründüğü kadar basit değil. ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

kiraz'ın kitapları şu an ne okuyor?

kiraz'ın kitapları şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.