Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi

Profil Resmi
1 puan

Bende derin izler bırakan bir kitaptır. Bıraktığı izler iyi bir kitap olduğu için değil beni rezil ettiği içindir.
Elime geçtiği zaman liseye gidiyordum ve bir arkadaşım okumam için vermişti. İçeriği hakkında en ufak fikrim yoktu. Kapağındaki güzel kıza aldanmış ve masum bir şeyler anlatıyor sanmış olabilirim. Felsefe dersindeydim, hocayı dinlemekten çok sıkılıyordum, sıranın altından gizlice kitabın ilk sayfalarına göz atmaya başladım. Hoca durumu fark etti ve kitabı alıp masasına geçti, ardından kitabı evire çevire bir güzel inceledi.
Sonra yanıma geldi ve şöyle dedi:"bu yaşlarda bu tarz kitaplara ilgi duymanı bir psikoloji hocası olarak ben anlayabilirim ama diğer hocaların görürse anlamayabilir." o an ne demek istediğini anlayamamıştım, ta ki eve gidip kitabın ne mal olduğunu anlayana kadar. Gerçekten rezil olmuştum. Tavsiye etmem boş ve gereksiz bir kitap

11 yıl, 3 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kitaptan her ne kadar hoşlanmasam da, beni rezil etti oo izleri çok büyük tarzı yaklaşımınıza katılamayacağım ne yazık ki. Çok saçma ve sığ bir düşünce olduğunu düşünüyorum, arkadaşınızın okumanız için önerdiği kitabı almadan önce hiç mi kitap hakkında konuşmadınız ya da arka kapağındaki yazılara bakmadınız yahut o dönemdeki kitap hakkında konuşulanlardan kulağınıza bir şey çalınmadı. Sanırım pek alakadar değilmişsiniz ama bu kitabı okurken görülmekte de rezil olacak bir şey yok sanırım. Derste hocama saygısızlık yaptım, anlattıklarını dinlemedim, emeğine haksızlık ettim demek yerine, o kitapla yakalandım tüh rezillik diye düşünmeniz sahiden de enteresanmış. :)

9 yıl, 10 ay     
« geri ileri »