Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları: Su

10 puan

Ocak ayında okuyup yorum yazmayı ertelediğim Su kitabı Buket Uzuner'in okuduğum ilk kitabı (utanarak söylüyorum bunu). Daha önce bir kitabına başlamış olsam da sonunu getirememiştim.
Aslında kitabı daha kısa sürede okurdum ama tam 273. sayfaya geldiğim sırada arada 30 sayfanın atlandığını fark edip, aldığım internet sitesinin kitabın yenisini göndermesini beklediğim için bir ayda okumuş gibi oldum.
***Spoiler olabilir bundan sonra.
Kitapta Defne Kaman'ın görünüp kaybolması bir olsa da onun yazılarını okumak, komiser Ümit'le, Umay Nine ile, sahaf Semahat ile tanışmak onlarla bir maceraya çıkmak çok güzeldi. Bu arada Orta Asya Türk kültürüne ne kadar yabancı olduğumu da anlamış oldum. Kitabın sonundaki silah sesleri ise diğer kitap Toprak'a hemen başlamama sebep oldu.
Ayrıca mutfak penceremin önünde bu kitabı okumadan çok önce biriktirmiş olduğum şeftali çekirdekleri olduğunu da söylemek isterim.
Eski Türk kültürü ve çevrecilik konularında son derece aydınlatıcı olan, anlatımı hiç sıkmayan, temposu düşmeyen bir kitap. Ve bunu okuduktan sonra daha fazla bilmek, daha fazla okumak, bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »