Tutkunun Sırrı (Secrets #1)

5 puan

Miranda Chase'nin ailesi araba kazasında ölmüştür. Amcasının kitapçı dükkanına bakar. Kendini okuduğu kitaba kaptırmışken bir adam gelir. Adam bir türlü Miranda'nın dikkatini çekip sorduğu soruya cevap alamaz. En son seks kitaplarını sorunca nihayet Miranda'nın ilgisini çeker. Miranda adamdan etkilenir. Onun gibi şık, erkeksi, iyi giyimli biri her gün gelmez amcasının dükkanına. Onun sadece bir müşteri olduğunu, işini bitirir bitirmez gideceğini düşünür ama o kendi okuduğu tek olan kitabı ister. Bir yılda bile kazanamadığı bir para teklif eder fakat kopya çok değerlidir. Miranda'nın yazıştığı yazar göndermiştir ve kitabın en heyecanlı yerindedir. Neler olacağını öğrenmek ister. Eline geçecek her kuruş kıta seyahatine imkan sağlayacaktır ama kitapları sever ve kabul etmez. Atışma, adamın kızdıran kitap yorumlarının olduğu uzun sohbetten sonra adam gider. Kaybolan paketini almak için ertesi gün tekrar gelir. Miranda'nın kalbini çarptıran ilk erkektir. Onu bir daha göremeyeceğini düşünürken herkes gibi lord Downing'in dikkatini çekmeye gelmesini, randevulaşmasını, zincirlerinden kurtulmasını söyleyen arkadaşı onun Maximillian Vikont Downing olduğunu söyler.

Maxim bilerek yanlış paketi almıştır. Paketleri değiştirmek için amcası evine gönderir. Maxim'in büyük bir kütüphanesi vardır ve kitapları sınıflandırıp düzenleyecek birine ihtiyacı vardır. Miranda'ı kendisine sormadan işe alır. Tanıdığı en yetenekli kişi Miranda'dır ve yüksek bir ücretle onu ikna eder. Maxim bir iddiaya girmelerini ister. Miranda bir hafta boyunca işini yaparken Maxim onu baştan çıkarmaya çalışacaktır. Karşılığında Miranda kopyası imkansız bir kitap ve değerli bir bilezik alacaktır. Böylece ikilinin macerası başlar.

Maxim ilk kez kendisine karşı çıkan birini bulmuştur. Miranda yeni tanıştıklarını düşünse de yeni tanışmamışlardır. Miranda'ı istediğine karar vermiştir. Her istediğini elde ettiğinden Miranda'nın peşine düşmüştür. Miranda'nın karşılaştığı en heyecanlı kadın olduğunu, kitapların ardına saklandığını ve saklandığı yerden çıkarılmayı bekleyen bir şaheser olduğunu düşünür. Her fırsatı değerlendirir ve sonunda amacına ulaşır.
Babasına aşık annesi ile birlikte babasını sürekli başka kadınlarla yakalamışlardır. Bir süre sonra annesi de aldatmaya başlamıştır. Ailesinden dolayı aşk uğruna evlenmenin aptallık olduğunu düşünür. Evliliğe, aşka karşı değildir ama aşk evliliğine karşıdır. Bu yüzden kendisine uygun bir nişanlı bulmuştur. Fakat Miranda'ı her gördüğünde, konuştuğunda daha çok ister. Tek düşünebildiği Miranda'dır. Birbirlerini sevseler de ayrılık kaçınılmaz olur. Her şeyin yoluna girmesi çok uzun sürmez.

Maxim'in bakış açısı çok azdı. Okumakta zorluk çekilen bölümlerle doluydu. Harcanan bir kitap olmuş.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »