Tutkunun Sırrı (Secrets #1)

Tutkuya giden yolu açmak için küçük bir tuzak kurabilirsiniz; romantik bir aşk tuzağı

İyi eğitimli olmasına rağmen sosyetenin bir parçası olma fikrinden hoşlanmayan Miranda Chase, günlerini amcasının kitapçısında çalışarak geçirmekteydi. Çalıştığı kadar okumaya fırsat bulduğu için de memnundu. Bir gün, inanılmaz derecede sürükleyici bir aşk hikâyesini okurken kafasını kaldırdığında, karşısında onu gördü: Vikont, Maximilian Downing.

Bu karşılaşma sadece bir tesadüf müydü yoksa kurulmuş, romantik bir tuzak mı?

Tutkuya giden yolu açmak için küçük bir tuzak kurabilirsiniz; romantik bir aşk tuzağı

İyi eğitimli olmasına rağmen sosyetenin bir parçası olma fikrinden hoşlanmayan Miranda Chase, günlerini amcasının kitapçısında çalışarak geçirmekteydi. Çalıştığı kadar okumaya fırsat bulduğu için de memnundu. Bir gün, inanılmaz derecede sürükleyici bir aşk hikâyesini okurken kafasını kaldırdığında, karşısında onu gördü: Vikont, Maximilian Downing.

Bu karşılaşma sadece bir tesadüf müydü yoksa kurulmuş, romantik bir tuzak mı?


Değerlendirmeler

değerlendirme
5 puan

Miranda Chase amcasının kütüphanesinde çalışan, dış dünyayla bağlantısı fazla olamayan kitap kurdu bir hanımdır. Bir gün mektup arkadaşından aldığı, başka baskısı olmayan bir kitabı okurken bir müşteri gelip ona kitap sorar. Ancak Miranda kendini okuduğu kitaba fazlasıyla kaptırdığı için müşteriyle pek ilgilenmez, zaten normalde müşteriler de Miranda ile ilgilenmezler. Ancak müşteri ona seks içerikli bir kitap sorunca kızımız neye uğradığını şaşırır ve kafasını kitaptan kaldırır. Karşısında gayet çekici bir adam görür. Ve kızımız adamın ilgisini çekmiştir. Zaman içinde öğrenir ki aslında o Vikont Maximilian Downing'tir. Maxim, Miranda'dan kendi kütüphanesini düzenlemesini isteyince asıl olaylar başlar.

Şimdi buraya kadar her şey güzel, konuya bakınca biraz Julia Quinn tarzı bir kitap bekliyor insan yani komik anların yaşanmasını ancak bunu bir gram kadar dahi bulamamak çok üzücüydü.

Yazar sürekli Miranda'yı anlatıp durmuş. Çok çok az Maxim'i anlatıyor. Yan karakterler zaten çok yüzeysel anlatılmış.

Kitabın arka kapağında şöyle bir cümle geçiyor: "Sosyetenin bir parçası olma fikrinden hoşlanmayan Miranda Chase". Yalnız kızımız aristokrat kızı değil, bildiğimiz bizim gibi insan.

Cinsel sahneler çok olmasa da imalar az değildi. Normalde bundan pek rahatsız olmam ama sıkıcı olan bir kitabı bu unsur daha da sıkıcı bir hale getirmiş.

Artık yazardan mı yoka yayın evinden mi bilmiyorum ancak okuduğum bazı yerleri anlamakta zorluk çektim.

Miranda'nın iki tane mektup arkadaşı var. Maxim'in aslında Miranda'nın mektup arkadaşlarından biri olduğunu anladım. Ancak diğerinin de o olması şaşırtmadı değil. Ve bu iyi anlamda diyebilirim.

Sanırım en sevdiğim yön kapağı diyebilirim.

Ben aradığımı pek bulamadım. Genelde bir yazarın okunan ilk kitabı onun nasıl yazdığı hakkında az çok bilgi verir. Sanırım bir sonraki kitaplarında da buna benzer şeyler görebiliriz. Bu açıdan ben yazara ikinci bir şans vermeyi düşünmüyorum.

4 puan

Yazardan mı çeviriden mi kaynaklı bilmiyorum ama olayların akışında problem vardı.Okurken takip etmekte zorlanıyor insan.

4 puan

Çeviriden anlayabildiğim kadarı bu puan etti. Resmen çeviri kurbanı bir kitap, baska tek laf edemiyorum. Yayınevi böyle google translate çeviriye aynen devam cok iyi gidiyorsunuz kitap katletme konusunda.

5 puan

Çok sıkıcı.Konu ,anlatım,yazım,karakterler beni okurken çok yordu.Kitap yarım bırakmayı sevmediğim için kitabı bitirdim.okunmasa bir şey kaybetmeyeceğiniz kitaplardan..

4 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2014/05/secrets-1-tutkunun-srr-anne-mallory.html

Güzel başlayıp felaket ilerleyen bir kitap. Olayların ilerleyişi garip, adapte olmakta zorlandım.

2 puan

kitap güzel mi değil mi emin değilim,çünkü çok kötü bir çeviriye sahip ,ne okuduğunuzdan emin olamıyorsunuz

3 puan

Çook zorlandım okurken , yazarın dili mi anlatım mı bilemedim ama felaket. Bir de yazarın evlenmeden kadınları erkeklerin kölesi haline getirme merakı nedir anlamadım. Sevemedim ..

4 puan

Aslinda cok guzel baslamisti ama sonra ne oldu anlamadim kitap garip biseye donustu. Neden bahsedildigini anlamadigim icin bazi yerleri 2 3 kez okudum. Diyaloglar karisti, kim konusuyor ,kimden bahsediliyor anlayamadim. Karakterlerin karman cormanligi derken bu kitap yordu beni.

9 puan


Kitabı almış ama okuduğum yorumlardan sonra bir köşeye atmıştım okumadan ne kadar da yanlış yaptığımı dün kitabı bitirip kapağını kapattığımda fark ettim. Nedeni ise beğenmeyenin çoğunlukta olduğu bu kitaba ben bayıldım. Çünkü beni heyecanlandırdı, merak ettirdi sayfaları nasıl çevirdiğimin farkında bile değildim. Nihayetinde kitabı bitirdiğimde sadece çeviriyi beğenmedim. Ara ara historical okuduğumu unuttum yani çeviriden kaynaklıydı sanırım ama yinede benim için kitabın puanını düşürmedi.


Kitabın konusu ise Kütüphaneci olan kızımız Miranda kütüphanede yalnızken gelen müşteriyi karşıladığında hayatında ki çoğu şeyin değişeceğinin farkında değildi. Bu gizemli yabancı yaptığı kitap yorumlarıyla onu hem kızdırmış hem de içinde tuhaf hisler uyandırmıştı. Tabi bu gizemli yabancı vikonttan başkası değildi ve yaptığı küçük oyunlarla Miranda'dan onun için çalışmasını rica ediyor (Benim için çalışacaksın yarın sabah 9 da burada ol! Arkasını dönüp gider.:)) Miranda ise aklında geçen itiraz sözcüğünün aksine olumlu yanıt verip ertesi sabah işe başlar. Karşılığında oldukça yüksek bir meblağ ile önemli bir kitap eserinin sahibi olacak. Bu kısmı çok sevdim çünkü Vikont kütüphaneyi o kadar karmaşık bir hale getiriyor ki 10 kişi gelse düzeltemez. :D Vikontun Miranda'dan istediği bir şey daha vardır. Bir hafta içinde Miranda kitaplığı düzeltirken Vikont da ona kur yapacaktır ardından bir haftanın sonrasında ise kazanan veya kaybeden yine kendi yollarına gideceklerdir. İşte kitabın en en beğendiğim kısımları buradan sonra başlıyor ve bir zaman sonra okuyucu olarak sizde sayfalarda Vikontu görmek için deliriyorsunuz. Birde olayları çözdüğünüzü sanıyorsunuz en azından ben çözdüğümü sandığımda ters köşe olmalarımı çok sevdim :D


Yazar artık takip listemde ve hiç bekletmeden ikinci kitabı Bir Gece Yetmez'e başlıyorum. Çeviri eksiğinin yanında yazarında ufak bir eksiği var kitabı Miranda'nın bakış açısıyla yazmış olması iki bölümde yalnızca Vikontun bakış açısı vardı ama olsuun :)) bu kadar beğendiğim kitabı bulmuşum onamı takarım ben :).

5 puan

Miranda Chase'nin ailesi araba kazasında ölmüştür. Amcasının kitapçı dükkanına bakar. Kendini okuduğu kitaba kaptırmışken bir adam gelir. Adam bir türlü Miranda'nın dikkatini çekip sorduğu soruya cevap alamaz. En son seks kitaplarını sorunca nihayet Miranda'nın ilgisini çeker. Miranda adamdan etkilenir. Onun gibi şık, erkeksi, iyi giyimli biri her gün gelmez amcasının dükkanına. Onun sadece bir müşteri olduğunu, işini bitirir bitirmez gideceğini düşünür ama o kendi okuduğu tek olan kitabı ister. Bir yılda bile kazanamadığı bir para teklif eder fakat kopya çok değerlidir. Miranda'nın yazıştığı yazar göndermiştir ve kitabın en heyecanlı yerindedir. Neler olacağını öğrenmek ister. Eline geçecek her kuruş kıta seyahatine imkan sağlayacaktır ama kitapları sever ve kabul etmez. Atışma, adamın kızdıran kitap yorumlarının olduğu uzun sohbetten sonra adam gider. Kaybolan paketini almak için ertesi gün tekrar gelir. Miranda'nın kalbini çarptıran ilk erkektir. Onu bir daha göremeyeceğini düşünürken herkes gibi lord Downing'in dikkatini çekmeye gelmesini, randevulaşmasını, zincirlerinden kurtulmasını söyleyen arkadaşı onun Maximillian Vikont Downing olduğunu söyler.

Maxim bilerek yanlış paketi almıştır. Paketleri değiştirmek için amcası evine gönderir. Maxim'in büyük bir kütüphanesi vardır ve kitapları sınıflandırıp düzenleyecek birine ihtiyacı vardır. Miranda'ı kendisine sormadan işe alır. Tanıdığı en yetenekli kişi Miranda'dır ve yüksek bir ücretle onu ikna eder. Maxim bir iddiaya girmelerini ister. Miranda bir hafta boyunca işini yaparken Maxim onu baştan çıkarmaya çalışacaktır. Karşılığında Miranda kopyası imkansız bir kitap ve değerli bir bilezik alacaktır. Böylece ikilinin macerası başlar.

Maxim ilk kez kendisine karşı çıkan birini bulmuştur. Miranda yeni tanıştıklarını düşünse de yeni tanışmamışlardır. Miranda'ı istediğine karar vermiştir. Her istediğini elde ettiğinden Miranda'nın peşine düşmüştür. Miranda'nın karşılaştığı en heyecanlı kadın olduğunu, kitapların ardına saklandığını ve saklandığı yerden çıkarılmayı bekleyen bir şaheser olduğunu düşünür. Her fırsatı değerlendirir ve sonunda amacına ulaşır.
Babasına aşık annesi ile birlikte babasını sürekli başka kadınlarla yakalamışlardır. Bir süre sonra annesi de aldatmaya başlamıştır. Ailesinden dolayı aşk uğruna evlenmenin aptallık olduğunu düşünür. Evliliğe, aşka karşı değildir ama aşk evliliğine karşıdır. Bu yüzden kendisine uygun bir nişanlı bulmuştur. Fakat Miranda'ı her gördüğünde, konuştuğunda daha çok ister. Tek düşünebildiği Miranda'dır. Birbirlerini sevseler de ayrılık kaçınılmaz olur. Her şeyin yoluna girmesi çok uzun sürmez.

Maxim'in bakış açısı çok azdı. Okumakta zorluk çekilen bölümlerle doluydu. Harcanan bir kitap olmuş.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 384 sayfa
Nisan2014 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
6055092733
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Black Bird nill35 ranayıldız Sevgi06 MarlaSngr
27 kişi

Okumak İsteyenler

persephone. tarçınportakal aysel aysel
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski