Tutkunun Sırrı (Secrets #1)

9 puan


Kitabı almış ama okuduğum yorumlardan sonra bir köşeye atmıştım okumadan ne kadar da yanlış yaptığımı dün kitabı bitirip kapağını kapattığımda fark ettim. Nedeni ise beğenmeyenin çoğunlukta olduğu bu kitaba ben bayıldım. Çünkü beni heyecanlandırdı, merak ettirdi sayfaları nasıl çevirdiğimin farkında bile değildim. Nihayetinde kitabı bitirdiğimde sadece çeviriyi beğenmedim. Ara ara historical okuduğumu unuttum yani çeviriden kaynaklıydı sanırım ama yinede benim için kitabın puanını düşürmedi.


Kitabın konusu ise Kütüphaneci olan kızımız Miranda kütüphanede yalnızken gelen müşteriyi karşıladığında hayatında ki çoğu şeyin değişeceğinin farkında değildi. Bu gizemli yabancı yaptığı kitap yorumlarıyla onu hem kızdırmış hem de içinde tuhaf hisler uyandırmıştı. Tabi bu gizemli yabancı vikonttan başkası değildi ve yaptığı küçük oyunlarla Miranda'dan onun için çalışmasını rica ediyor (Benim için çalışacaksın yarın sabah 9 da burada ol! Arkasını dönüp gider.:)) Miranda ise aklında geçen itiraz sözcüğünün aksine olumlu yanıt verip ertesi sabah işe başlar. Karşılığında oldukça yüksek bir meblağ ile önemli bir kitap eserinin sahibi olacak. Bu kısmı çok sevdim çünkü Vikont kütüphaneyi o kadar karmaşık bir hale getiriyor ki 10 kişi gelse düzeltemez. :D Vikontun Miranda'dan istediği bir şey daha vardır. Bir hafta içinde Miranda kitaplığı düzeltirken Vikont da ona kur yapacaktır ardından bir haftanın sonrasında ise kazanan veya kaybeden yine kendi yollarına gideceklerdir. İşte kitabın en en beğendiğim kısımları buradan sonra başlıyor ve bir zaman sonra okuyucu olarak sizde sayfalarda Vikontu görmek için deliriyorsunuz. Birde olayları çözdüğünüzü sanıyorsunuz en azından ben çözdüğümü sandığımda ters köşe olmalarımı çok sevdim :D


Yazar artık takip listemde ve hiç bekletmeden ikinci kitabı Bir Gece Yetmez'e başlıyorum. Çeviri eksiğinin yanında yazarında ufak bir eksiği var kitabı Miranda'nın bakış açısıyla yazmış olması iki bölümde yalnızca Vikontun bakış açısı vardı ama olsuun :)) bu kadar beğendiğim kitabı bulmuşum onamı takarım ben :).

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »