Travma Sonrası Aşk Çarpması

9 puan

Belki böyle kitapları okumak için yaşım biraz fazla. Fakat güzel yazılmış olduğu takdirde bu tür kitapları seviyorum. Bu kitap benden 10 üzerinden 9 puan aldı. Bir puanı da gözümden kaçmış olabilir ama kız sahte sevgilisi için neden gerçek ismini kullanmadı. Buna mantıklı bir sebep bulunamamış olmasından (bana göre) kaynaklı puan kırdım. Ve bu kitabı 14-15 yaşlarına geldiğinde kızıma okutmak için kütüphanemde saklı tutacağım. Çünkü o yaşlardaki gençler için başlarına gelebilecek kötü olaylara örnek teşkil edebilir bu kitap. (Vesveseli anne :)

Kitapların birebir yorumlarda anlatılmasını -arada kendim yapsam da- hiç sevmiyorum ama... İşte ama birazcık karakterler hakkında bilgi vermek adına azıcık anlatabilirim sanıyorum. Jess (yani kızımız) başına kötü bir olay gelmiş ve hafızasından silmiştir bu olayı. Ama bilinçaltı silmemiş ve geceleri korkunç kabuslar görerek Jess'i rahat bırakmamaktadır. Jess dikenli, sert bir karakter geliştirmiş ve insanları kendinden uzak tutmaktadır. Gray ise sevimli mi sevimli, örnek öğrenci, örnek torun (anne babası ölmüş çünkü). Karakterlerimiz aynı yerde staj yapmak üzere başvuruyorlar ve son ikiye kalıyorlar. Rakipler ama aralarında bir anlaşma yaparak ikisi de işe giriyor. Jess parasız çalışacak, Gray ise parayı alacak karşılığında Jess'in sahte erkek arkadaşı olacaktır. Jess'in normal görünmek için arkadaşa ihtiyacı vardır. Normal görünürse üniversiteye gitme izni çıkacaktır ailesinden (bizimkinin tam tersi yani, erkek arkadaşı olacak da aile bilecek, bir de ödül olarak -bacaklarını kırmak yerine, artık sen normalsin hadi üniversiteye git diyecek :)
Bazı kültürel, yetiştirme, yetiştirilme farklarına takılmadan sadece kızın sorunu, bununla baş etmeye çalışması vb. konularda beğenerek okunabilecek bir kitap. Bir de ergen kızınız varsa kesinlikle okutulmasını tavsiye ederim. Böylece sizden gizlice evden kaçıp partilere gitmez, yanlış arkadaşlar edinmez (umarım).

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »