Travma Sonrası Aşk Çarpması

Jess Jordan'ın hayatı yaşadığı bir travmayla altüst olur. Hiç arkadaşı yoktur. Hayatının önemli bir kesitini hatırlayamaz. Geceleri gözlerini her kapadığında hep aynı kâbus onu çığlıklarla uyandırır. Bu yüzden gündüzleri uyumaya çalışır ancak bu şekilde normal hayatını devam ettiremez. Bu durum onu çok yorar. Ancak Jess artık eski hayatına dönmek istiyordur ve bunun için bir plan yapar: Okuldan arkadaşı Gray Porter onun 'sahte' sevgilisi olacaktır. Ama kusursuz olduğunu düşündüğü planı onun karşısına beklenmedik sürprizler çıkarır ve hayatının altüst olduğu o anı hatırlatır...

Jess Jordan'ın hayatı yaşadığı bir travmayla altüst olur. Hiç arkadaşı yoktur. Hayatının önemli bir kesitini hatırlayamaz. Geceleri gözlerini her kapadığında hep aynı kâbus onu çığlıklarla uyandırır. Bu yüzden gündüzleri uyumaya çalışır ancak bu şekilde normal hayatını devam ettiremez. Bu durum onu çok yorar. Ancak Jess artık eski hayatına dönmek istiyordur ve bunun için bir plan yapar: Okuldan arkadaşı Gray Porter onun 'sahte' sevgilisi olacaktır. Ama kusursuz olduğunu düşündüğü planı onun karşısına beklenmedik sürprizler çıkarır ve hayatının altüst olduğu o anı hatırlatır...


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Aslında dramatik olan bir konuyu yazar romantik, eğlenceli bir kitaba çevirmiş, güzel de olmuş. Sevdim ben çabuk okunan akici cerezlik bir kitap.

9 puan

Jess lise birinci sınıfta hemen büyüme ve son sınıf erkeklerinin ilgisini çekmek için son sınıfların partisine katılması ile büyük bit travma yaşar. Neredeyse tecavüze uğrayacaktı.. Neredeyse..
Gray, Jess'in içinde bulunduğu durumu gayet iyi bilmektedir çünkü olayın birinci tanıklarından birisidir..
Yaşadığı korkunç olayı travmanın etkisiyle hatırlamayan Jess'e hiç bir doktor hiç bir terapist iyi gelmemektedir. Jess'e çok çok üzüldüm. İçinizi karartacak sürekli bunalım havasında bir kitap düşünmeyin. Yazar Jess'in "Normalmiş Gibi" olması çabalarını o kadar güzel anlatmış ki hem gülp hem üzülüyorsunuz. Jess'in çok tatlı bir kız kardeşi var, adı Kika. Kika, ablasına "Nasıl normal olunur" listesi yapmıştır. Bu listenin başında İş, sosyal hayat ve sevgili bulunmaktadır. Eğer bu listeyi uygulayamazsa annesi ve babası Jess'in üniversiteye gitmesine izin vermeyeceklerdir. Çünki Jess her gece çığlıklarla uyanmakta, uyumamak için direnmekte, gündüzleri arabasında uyumaya çalışarak geçirmektedir. Jess'in kendini insanlara nasıl görünmek isterse öyle göstermesi çabalarını taktir ettim. Şu aralar en çok ihtiyacım olan yetenek. Kardeşi Kika'nın listesindekileri hayata geçirmek için iş başvurusunda bulunur ve gittiği başvuruda son 2 kişi kalmıştır: Jess ve Gray. Birlikte çalışmaya başlarlar, Gray'in paraya ihtiyacı vardır ve Jess'in de bir işe ve erkek arkadaşa.. Bir anlaşma yaparlar ve olaylar başlar.. Gray'in Jess'e her bakışında kahrolması ve içinde bulunduğu durumda payının olduğunu bilmesi Gray'i mahvetmektedir.. Kaçınılmaz olarak birbirlerinden etkilenen çiftimizin hikayesi okunmaya değer..

Duygusal bir çöküntü, karamsarlık, bunalım hisleri ile yazılması gereken büyük bir travmayı yazarımız romantik bir hikayeye nasıl çevirmiş, okuyun görün derim Göz Kırp.


"Yan gözlere bana baktı ama rahatlamış görünüyordu.
-Bu sözleri ikinci safhaya geçmek için püf noktaları.com'dan mı aldın? Lütfen.
Güldüm.
-Güzel çakma kız arkadaşlarıyla konuşmaya çalışan şapşallar.com'a ne dersin?"


Profil Resmi
10 puan

Daha fazla bilgi için http://kitapkks.blogspot.com/2014/01/1gezgin-kitap-kardesligi-ile-blog-turu_31.html

8 puan

Jess, neredeyse tecavüze uğramıştı!
Neredeyse!
Neredeyse!
Herkes ona çok şanslı bir kız olduğunu söylemişti!
Şanslı kız!
Şanslı kız! http://benherneysemo.blogspot.com.tr/2014/03/travma-sonras-ask-carpmas-anne-eliot.html

9 puan

Belki böyle kitapları okumak için yaşım biraz fazla. Fakat güzel yazılmış olduğu takdirde bu tür kitapları seviyorum. Bu kitap benden 10 üzerinden 9 puan aldı. Bir puanı da gözümden kaçmış olabilir ama kız sahte sevgilisi için neden gerçek ismini kullanmadı. Buna mantıklı bir sebep bulunamamış olmasından (bana göre) kaynaklı puan kırdım. Ve bu kitabı 14-15 yaşlarına geldiğinde kızıma okutmak için kütüphanemde saklı tutacağım. Çünkü o yaşlardaki gençler için başlarına gelebilecek kötü olaylara örnek teşkil edebilir bu kitap. (Vesveseli anne :)

Kitapların birebir yorumlarda anlatılmasını -arada kendim yapsam da- hiç sevmiyorum ama... İşte ama birazcık karakterler hakkında bilgi vermek adına azıcık anlatabilirim sanıyorum. Jess (yani kızımız) başına kötü bir olay gelmiş ve hafızasından silmiştir bu olayı. Ama bilinçaltı silmemiş ve geceleri korkunç kabuslar görerek Jess'i rahat bırakmamaktadır. Jess dikenli, sert bir karakter geliştirmiş ve insanları kendinden uzak tutmaktadır. Gray ise sevimli mi sevimli, örnek öğrenci, örnek torun (anne babası ölmüş çünkü). Karakterlerimiz aynı yerde staj yapmak üzere başvuruyorlar ve son ikiye kalıyorlar. Rakipler ama aralarında bir anlaşma yaparak ikisi de işe giriyor. Jess parasız çalışacak, Gray ise parayı alacak karşılığında Jess'in sahte erkek arkadaşı olacaktır. Jess'in normal görünmek için arkadaşa ihtiyacı vardır. Normal görünürse üniversiteye gitme izni çıkacaktır ailesinden (bizimkinin tam tersi yani, erkek arkadaşı olacak da aile bilecek, bir de ödül olarak -bacaklarını kırmak yerine, artık sen normalsin hadi üniversiteye git diyecek :)
Bazı kültürel, yetiştirme, yetiştirilme farklarına takılmadan sadece kızın sorunu, bununla baş etmeye çalışması vb. konularda beğenerek okunabilecek bir kitap. Bir de ergen kızınız varsa kesinlikle okutulmasını tavsiye ederim. Böylece sizden gizlice evden kaçıp partilere gitmez, yanlış arkadaşlar edinmez (umarım).


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 418 sayfa
Ocak2014 tarihinde, Pena tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-5057-02-2

Etiketler: roman, aşk, romantik aşk

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

yengec18
1 kişi

Okumuşlar

hilalll evil_thing Neva Zennure mavicciii
26 kişi

Okumak İsteyenler

kugugukşu persephone. EMine xtina peresstt
6 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski