Sürü

10 puan

Sürü 842 sayfa olmasına, puntolarının minicik olmasına ve bir de kitabın boyut olarak standart kitap boyutundan büyük olmasına rağmen elimden bırakmak istemediğim, heyecan dorukta ve sürekli beni şaşırtan ve daha da merak uyandıran bilgiler öğrendiğim harika bir okuma keyfi sundu bana.
Öyle ki bazen kitaptan bir cümle okuyup günün okuma saatini o an itibariyle sonlandırmış oluyorsunuz çünkü bahsettiği konuyla ilgili araştırma yapmak ve o konu üzerine okumalar yapmak istiyorsunuz. Benim başıma çok geldi o yüzden kitabı birkaç haftada bitirdim. Bu arada çok güzel belgesellere de denk geldim. Hem okuma hem de izleme kitaptan alacağım verim ve keyfi ikiye katladı diyebilirim.
Bilim kurgu kategorisine dahil edilen kitaba ekolojik gerilim de denmiş, çok da doğru bir tanımlama olmuş. Deniz canlılarının alışılmışın dışında ve saldırgan tavırlarıyla karşılaşan insanların yaşadıkları şaşkınlık ve bilinmezin verdiği korkuyla yaşadıkları ve bilim insanlarının, ülke yönetimlerinin facialara yaklaşımlarını çok güzel işlemiş. Kitap deniz altındaki dünya ve deniz canlılarını kapsamlı bir şekilde ele alarak, özelliklerini ve davranış biçimlerini de bilimsel olarak açıklayarak aynı zamanda bilgilendirici yanıyla da kurguyu daha da anlaşılır kılıyor.
Denizden insanlara farklı deniz canlıları ve farklı yöntemlerle saldırılar gerçekleşiyor. Bu canlıları böylesi çılgın hale ve bir araya neyin getirdiğini araştırmak da bilim insanlarına düşüyor. Bilimsel yaklaşımlar, politik kurnazlıklar, ülkelerin ve kişilerin güç-çıkar çatışmaları yer aldığı gibi bunların yani sıra aşk, dostluk, ait olma, kendini bulma gibi kişisel konulara da değiniyor.
Ayrıca Inuit halkının tarihi, gelenekleri ve inanışları hakkında da bölümler var.
Bu kadar kapsamlı bir kitabın bu kadar güzel ve akıcı kurgulanması büyük başarı bence.
Iyi ki okudum dediğim bir kitap oldu.
Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitap listesinden...
https://www.instagram.com/okuyann/

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »