Söz Dinlemez Kalbim (Matchmakers #2)

9 puan

Irene Wyngate'nin sürekli sarhoş olan babasından evde herkes korkar Irene dışında. Bir gece babası eve geldiğinde onun bir adam ile kavgasına şahit olur. Onları silahı ile durdurur. Adamın ilgisini çeker ve adam babasını uyarıp gider. Yıllar sonra babası ölünce Irene ile annesi parasız, erkek kardeşi ile onu elinde tutan eşinin cömertliğine kalır. Yengesi sürekli evlenmesi gerektiğine dair baskı yapsa da onun evlenmeye niyeti yoktur. Yengesi en son kime elini atsa evlendiren Francesca Haughston'a söylemeyi düşünse de Irene evlenmeyi kesinlikle istemez.

Francesca'ı ilk kitaptan tanıyoruz Dük Rochford ile girdiği iddiadan sonra kardeşi Vikont Leighton ve Constance'i evlendirmiştir. Eşi ölünce maddi sıkıntılar yaşamıştır. Sezonda ki kızları evlendirerek bir gelir sağlamaya başlamıştır. Bir gün evine Dük Rochford ve teyzesi gelir. Teyzesi ondan yeğeninin oğluna eş bulmasını ister. Yeğeni Gideon Bankes annesi ile yirmi yedi yıl önce kaçırılmıştır. İstenilen fidyeyi kont vermesine rağmen kontes de oğlu da gelmemiştir. Öldükleri düşünülse de kont ancak yirmi yıl sonra evlenmiştir. Bir sene önce ölmüştür ve ikinci eşinden de bir oğlu vardır. Asıl varisin hangi oğlu olduğunu öğrenmek için Roncford'u Gideon'u bulması için göndermişlerdir. Bulduklarında bir servet edinmiştir fakat gerçek kimliğini hatırlamaz. Sosyeteye ve unvana uygun davranmadığından ortaya çıkan söylentilerden dolayı iyi bir evlilik sorunları çözer düşüncesi ile evlendirmek isterler. Gideon'da kendi çıkarlarına uygun olduğu için bunu kabul eder. Aklında bir isim vardır. Yıllar önce babasını uyarmaya gittiğinde kavgayı durduran Irene'dir.
Irene evlenmeyi düşünmediğinden uygun adaylar için düzenlenen davette çöpçatan Frencesca'a yardım eder. Fakat vakit geçirdikçe düşünceleri değişmeye başlar. İkili yakınlaşmaya başlarken bir yandan da Gideon'un gizemli geçmişinde ki sır ile ilgilenmeye başlarlar. Annesinin amcası ile ilişkisini öğrenir. Acaba annesi sevgilisi ile mi kaçtı,kaçırıldı mı, babası neden kendisini aramadı,gerçek kimliği gibi soruların yanıtlarını ararken kitap bitiveriyor.

İlk kitaptan daha iyiydi. Irene'ı fazlası ile tanıma anlama şansımız oluyor fakat Gideon için aynı durum söz konusu değil. Sonlara doğru kitap polisiye detaylarını arttırıyor ve hareketleniyor. Her an yeni bir bilgi yeni bir olay, gerçek ortaya çıkıyor. Akıcıydı sıkılmadan okudum. Dük ile Frencesca için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »