Söz Dinlemez Kalbim (Matchmakers #2)

Leydi Irene Wyngate asla evlenmeyeceğine dair yemin etmiştir bu yüzden sert diliyle taliplerini kendisinden uzak tutar. Ancak korkutmayı başaramadığı tek bir adam vardır: Radbourne Kontu’nun vârisi; Gideon… Çocukken yuvasından koparılıp Londra sokaklarında büyüyen genç adam, tam ailesiyle tekrar bir araya geldiğini düşünürken görkemli balo salonları yerine, kumarhanelerde kendisini daha iyi hissettiğini anlar.

Irene, Gideon’a karşı ilgi duymamaktadır, en azından Çöpçatan Francesca Haughston’a, Gideon’u evlilik için adam etmesi konusunda yardım isterken böyle söyler. Çünkü esrarengiz bir geçmişe sahip olan genç adam, tam bir serseridir. Yakışıklı bir serseri! Irene, istemeden de olsa yavaş yavaş genç adama âşık olmaya başlar. Bununla birlikte, karanlık aile sırları da gün ışığına çıkar. Tüm bunlar, genç âşıklar için yıkıcı sonuçları da beraberinde getirir.

“İhtiraslı aşklarla bezenmiş, sürükleyici bir hikâye.”

-Publishers Weekly

Leydi Irene Wyngate asla evlenmeyeceğine dair yemin etmiştir bu yüzden sert diliyle taliplerini kendisinden uzak tutar. Ancak korkutmayı başaramadığı tek bir adam vardır: Radbourne Kontu’nun vârisi; Gideon… Çocukken yuvasından koparılıp Londra sokaklarında büyüyen genç adam, tam ailesiyle tekrar bir araya geldiğini düşünürken görkemli balo salonları yerine, kumarhanelerde kendisini daha iyi hissettiğini anlar.

Irene, Gideon’a karşı ilgi duymamaktadır, en azından Çöpçatan Francesca Haughston’a, Gideon’u evlilik için adam etmesi konusunda yardım isterken böyle söyler. Çünkü esrarengiz bir geçmişe sahip olan genç adam, tam bir serseridir. Yakışıklı bir serseri! Irene, istemeden de olsa yavaş yavaş genç adama âşık olmaya başlar. Bununla birlikte, karanlık aile sırları da gün ışığına çıkar. Tüm bunlar, genç âşıklar için yıkıcı sonuçları da beraberinde getirir.

“İhtiraslı aşklarla bezenmiş, sürükleyici bir hikâye.”

-Publishers Weekly


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
6 puan

Diyebileceğim en önemli şey , bu yazarın okuyucuyu güldürmeyi sevdiği olurdu (Görünmeyen ve insanı geren üzüntü veren aile içi sorunlar)... Yazarın konuya girişi çok güzeldi... İlk sayfalarda zevk alacağımı düşünmezdim ama sonra çok durakladığım ve biraz sıkıldığım yerler oldu. Ama erkek karakterleri sönük bırakması ve sürekli kadınların çekişmesini ve diyaloglarını koyması beni sıktı. Historical romanlarda yazarın birazcık polise tarzı yazmaya çalışması aşkın içine bir gizemi sıkıştırması ise çoğu zaman hoş olmuyor. Yani benim gözümde bu anlatım tarzını güzel bir şekilde okuyucuya verebilen bir iki ( historical) yazar var :)

8 puan

Serinin ilk kitabına göre daha iyiydi.Özellikle Gideon'un hayatı ve yaşadıkları ilgi çekiciydi.Severek okudum ve türünü sevenlere tavsiye ederim.

9 puan

Kitap çok güzeldi. Ama keşke yazar erkek karakterin duygu ve düşüncelerini de dile getirseydi. İlk kitapta da böyeydi ve sıkıcıydı. Tek taraflı duyguları okumak kitabın ruhunu öldürüyor :(

9 puan

İrene romanın anlatıcısı (kısmen Francesca hariç) baş kahramanımıza bayıldım ;) Kendi ve iç seslerine karşı duyarlı,öz eleştiri yapabilen, bilinçli, kendine yalan söylemeyen ,dürüstlük abidesi,inatçı ,evlilik bağının getireceği kısıtlamalardan ''hiç kimse'' olmaktan korkan ayağı sağlam basan bir kız ...Evlilik korkusunda üzerinde durduğu,vurguladıkları hiç de göz ardı edilecek şeyler değildi...

Kitabın sürprizi Gideon'un geçmişinden kaynaklı durumun ortalara doğru beklenmedik şekilde gizemli/karmaşık örgüsü ve bu gizemin bir cinayet ile çözülmesi yani polisiye unsurun konuya dahil edilmesi beklenmedik şekilde şaşırtıcıydı çok da hoşuma gitti :)

İlk kitabı da hoşuma gittiği için takip ettiğim bir yazar ...Türkçeye aktarımı oldukça iyi (en en sonda son sayfada Rochford diyeceğine Gideon denmesi ...nazarlık diyelim !) çevirmeni,editörü,son okuyucuyu tebrik etmek lazım :)

8 puan

Söz Dinlemez Kalbim-Candace Camp

Yazarın Matchmakers Serisinin 2.Kitabı idi Goodreads Puanı 5/,3,84 Benim puanım 5/4
Seri Şu Şekilde;
Matchmakers (Çöpçatan Serisi)
1. The Marriage Wager (2007) Aşk Engel Tanımaz
2. The Bridal Quest (2008) Söz Dinlemez Kalbim
aka The Bridal Conquest
3. The Wedding Challenge (2008)
4. The Courtship Dance (2009)

Serinin ilk kitabı Aşk engel Tanımaz'ı çeviren Ceren Kurtoğulları'nın çevirmesi yayın evi adına isabetli bir karar bence..Kitabı yine çok rahat okudum..Candace Camp'in kalemini seviyorum çok akıcı bir uslüp ile yazıyor.Erkeklerin iç seslerine romanda pek yer vermiyor..Bu da sanırım yazarın sitili..Ama beni çok fazla da rahatsız etmiyor..
Serinin ilk kitabından tanıdığımız Lady Francesca Haughston'ın Rochostor Dük'ü ile tutuştuğu iddiadan hatırlıyoruz..Bu ikili benim kalbimi fethetmişti..Oğlan kardeşini evlendirme de başarısı ile Dük ile olan iddiayı kazanmıştı..Ama maddi durumu henüz düzelememişti..
Serinin 3.Kitabında Dük'ün kız kardeşi Carla 4.Kitabında bu çok merak ettiğim ikilinin kitabını okuyacağız..Tabii ki en çok Françesca ve Kusursuzluk timsali Dük'ün hikayesini merak ediyorum..
Serinin 4.Kitabı Söz Dinlemez Kalbim'e gelince kurgusu çok güzeldi..Hiç sıkılmadan okudum.
Evlilikten ödü patlayab Lady İrene Wyngate ile Radbourne Kontu'nun varisi Gideon'un hikayesi idi..İrene'nin korkusunun en büyük sebebi zalim ve bencil babasının davranışları yüzünden di aslında..Bu yzüden evlinerek erkeğin hükmü altına girmeyi ret ediyordu..

Gideon ile İrene'nin yolları da genç kızın babası yüzünden bir gece yarısı kesişmiş idi aslında..Babasını emrinde çalışan bir kadına musallat olduğu için uyarmaya gelen Gideon İrene'yi kendisine çevirdiği silahı ile ilk kez görmüştü..Genç kızı da unutmamıştı..
Bu olaydan tam 10 yıl sonra bu iki gencin yolları tekrar kesişir..Gideon'un gizemli ve aykırı geçmişi çok çarpıcı ve sırlar ile doludur..Küçük yaşta terkedilip büyük zorluklar ile yaşaması babasının o kaybolduktan sonra bulmak için beklediği çabayı göstermemiş olması Gideon'un cevaplarını aradığı sorulardır..
Yıllar sonra kavuştuğu ailesinden beklediği sıcaklığı görmemesi ünvanın her şeyden çok önemli olması onun canının acıtmıştır..
Öte yandan İrene babasını kaybetmiş olup babasının bıraktığı borçlarla boğuşan ağabeyi evlendikten sonra annesi ile birlikte onu evlendirmek için fırsat kollayan sevmeyen yengesi ile birlikte yaşamaktadır..Zaman zaman yaşanan tartışmalar canını acıtsa da evlenmemeğe kesin kararlı olup sert ve açık sözlü bir genç kız olup erkekleri yanına yanaştırmamaktadır..
Ama yeniden bulduğu ailesi Gideon'un aileden yapılan baskıları sonucunda İrene'yi oldukça hareketli ve heyecanlı günler beklemekteydi..Çünkü Gideon tanışacağı bekar genç kızlar için düzenlenecek davette çöpçatanlık yapan Francesca'ya özellikle İrene'in isimin vererek davet edilmesini sağlıyacaktır..
Büyük bir keyifle okudum..Francesca ve Dük'ün olduğu sahneler çok fazla olmasada kitabın sonundaki sahne gelecek iki kitabın daha da haraketli ve heyecanlı olacağının göstergesi idi...
Umarım bu sefer Candace Camp'i okumak için çok fazla ara verilmez..Tavsiye ederim..

5 puan

özlemiştim İngiliz sosyetesin deki kadınların hayatını irene ve gideonun hikayesi gayet sıcak tı beğenerek ve eğlenerek okudum

9 puan

Irene Wyngate'nin sürekli sarhoş olan babasından evde herkes korkar Irene dışında. Bir gece babası eve geldiğinde onun bir adam ile kavgasına şahit olur. Onları silahı ile durdurur. Adamın ilgisini çeker ve adam babasını uyarıp gider. Yıllar sonra babası ölünce Irene ile annesi parasız, erkek kardeşi ile onu elinde tutan eşinin cömertliğine kalır. Yengesi sürekli evlenmesi gerektiğine dair baskı yapsa da onun evlenmeye niyeti yoktur. Yengesi en son kime elini atsa evlendiren Francesca Haughston'a söylemeyi düşünse de Irene evlenmeyi kesinlikle istemez.

Francesca'ı ilk kitaptan tanıyoruz Dük Rochford ile girdiği iddiadan sonra kardeşi Vikont Leighton ve Constance'i evlendirmiştir. Eşi ölünce maddi sıkıntılar yaşamıştır. Sezonda ki kızları evlendirerek bir gelir sağlamaya başlamıştır. Bir gün evine Dük Rochford ve teyzesi gelir. Teyzesi ondan yeğeninin oğluna eş bulmasını ister. Yeğeni Gideon Bankes annesi ile yirmi yedi yıl önce kaçırılmıştır. İstenilen fidyeyi kont vermesine rağmen kontes de oğlu da gelmemiştir. Öldükleri düşünülse de kont ancak yirmi yıl sonra evlenmiştir. Bir sene önce ölmüştür ve ikinci eşinden de bir oğlu vardır. Asıl varisin hangi oğlu olduğunu öğrenmek için Roncford'u Gideon'u bulması için göndermişlerdir. Bulduklarında bir servet edinmiştir fakat gerçek kimliğini hatırlamaz. Sosyeteye ve unvana uygun davranmadığından ortaya çıkan söylentilerden dolayı iyi bir evlilik sorunları çözer düşüncesi ile evlendirmek isterler. Gideon'da kendi çıkarlarına uygun olduğu için bunu kabul eder. Aklında bir isim vardır. Yıllar önce babasını uyarmaya gittiğinde kavgayı durduran Irene'dir.
Irene evlenmeyi düşünmediğinden uygun adaylar için düzenlenen davette çöpçatan Frencesca'a yardım eder. Fakat vakit geçirdikçe düşünceleri değişmeye başlar. İkili yakınlaşmaya başlarken bir yandan da Gideon'un gizemli geçmişinde ki sır ile ilgilenmeye başlarlar. Annesinin amcası ile ilişkisini öğrenir. Acaba annesi sevgilisi ile mi kaçtı,kaçırıldı mı, babası neden kendisini aramadı,gerçek kimliği gibi soruların yanıtlarını ararken kitap bitiveriyor.

İlk kitaptan daha iyiydi. Irene'ı fazlası ile tanıma anlama şansımız oluyor fakat Gideon için aynı durum söz konusu değil. Sonlara doğru kitap polisiye detaylarını arttırıyor ve hareketleniyor. Her an yeni bir bilgi yeni bir olay, gerçek ortaya çıkıyor. Akıcıydı sıkılmadan okudum. Dük ile Frencesca için sabırsızlanıyorum.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 384 sayfa
Ağustos2012 tarihinde, Pegasus Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786055289713
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

que Betty ranayıldız hulyami Sevgi06
46 kişi

Okumak İsteyenler

Only ehlimana freesia Burçin glnlcr
18 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski