Siyah Elbisenin İtirafları (Bachelor Chronicles, #4)

10 puan

Lord Geoffrey Larken gözden düşmüş rezil olmuş Baron Larken'in oğludur. Toplumda sürekli oğlununda babası gibi olduğunu ima edilmiştir. Larken aslında devlet için çalışan bir casustur. Birçok olaya karışmış yaptıklarından yapmak zorunda kaldıklarından dolayı psikolojik olarak kötü olmaya başlamıştır. Fazlasıyla riskli olmaya başlayınca da altı ay önce Avrupa'dan evine gönderilmiştir. Görevlerden uzak olduğu dönem de hapishaneden kaçırılan Amerikalı korsan kaptan Dashwell'i bulması için görevlendirilir.
Kaptan ile Larken önceden dost iken Amerika'lılar İngilizlere isyan edince dostlukları düşmanlığa dönüşmüştür. Kaptan Dış işleri Bakanlığı'nın yaptığı operasyonlar hakkında çok fazla şey biliyordu çok fazla ajanı tanıyordu bu büyük bir riskti. Yakalamak zorundadırlar. Kaptanı ise iki kadın kaçırmıştır. Bu kadınların kaptanın sevgilisi Philippa ve kuzeni Tally olduğundan şüphelenirler.
Larken de görevi için Hollindrake Dükünün rahip kuzeni Ryder olarak eve girer ve Tally ve Philippa'ı inceleme,araştırma yapma fırsatı bulur. Tally eniştesinin kuzenini görür görmez etkilenir ve rahip olmadığını hisseder.
Tally ikizi Felicity 'nin çöpçatanlık için verdiği partide istemeseler de yakınlaşırlar. İkisinin de sırları vardır. Hem sırlarını saklamaya çalışmaları hem görevler bir de ortaya çıkan etkileşim derken ikilinin işleri zorlaşır.

Bir de Tally'nin karışan sandığında çıkan şimdiye kadar gördükleri en güzel siyah elbise var. Bu elbise sadece birinin giyebileceği bir elbise. Siyah Zambak Birliği casusları örgütünün. Örgüt yüzyıllardır Fransız kraliçelerini entrikalardan koruyarak onlara hizmet eden bir örgüt. Örgütte ki kadınlardan birine Larken'in babası aşık olmuş ve kadın babasını vatana ihanet suçu işlemiş biri olarak gösterip öldürmüştür. Larken bir yandan da örgütün faaliyetlerini açığa çıkarıp kadını aramaya çalışır.

Maceralar,aksiyon,kaçma,kovalama,aşk dolu bir kitap. Kitap çok ilgi çekici farklı bir kitap. Normalde casusların olduğu çok kitap var ama bu kitabın konusu hoşuma gitti. Bu tarz kitaplarda aşk ile dengeyi sağlamak zordur bence denge çok iyiydi. İkili arasında ki duygu yoğundu ama beni daha çok Dash ve Philippa çifti etkiledi. Resmen rol çaldılar merakla bekliyorum onları. Ayrıca kitabın sonunda Bay Ryder ile ilgili sürpriz çok hoştu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »