Şeytani Arzular (Maiden Lane, #1)

10 puan

Temperance Dews duldur. Abisi Winter, yardımcısı Nell ve sınırlı sayıda çalışanı ile birlikte St. Giles'te bulunan yurtta kimsesiz çocuklara bakmaktadırlar. Yurduda okulu da babaları kurmuştur. Maddi açıdan çok kötü bir durumdadırlar yurdun kirası gecikmiştir. Çocukları çok sevdiğinden acilen bir çözüm bulması gerekmektedir. Bunun üzerine ne yapacaklarını düşünmeye başlarlar.
O gece Nell ile birlikte kimsesiz bir çocuğu alıp yurda götürürlerken bir adamın birini öldürdüğüne şahit olurlar. Başında Lord Caire vardır ve Nell ondan uzak durmasını söyler. Temperance yurda gidip kendine çay hazırlar ve odada biri vardır. Caire Lordu Lazarus Huntington.

Lazarus bir anlaşma için gelmiştir Temperance'i kiralamak ister. İki aydır kardeşi ile yurdun kirasını ödeyemediklerini öğrenmiştir. Herkesin bir şekilde satın alınabileceğine inanır tek sorun uygun ödeme aracını bulmaktadır. Temperance için uygun ödeme aracı yurdu için gereken paradır. St. Giles rehberliği için onu kiralamak ister.
Bağırsakları deşilerek öldürülen metresinin katilini aramaktadır. Temperance St. Giles'i iyi bildiğinden araştırmalar için Lord Caire'e yardım edecektir. Orada yaşayanlarla konuşmak ister çevreyi bilmediğinden ve insanların onunla konuşma konusunda isteksiz olmasından dolayı rehber ister. Lord ise Temperance'nin yurda bağışçı bulması için Londra'nın zengin ve unvan sahibi kişileri ile tanıştıracaktır. Düzgün bir finansman edinirlerse daha fazla hizmetçi tutabilir, daha iyi yemekler servis edebilir, uygun kıyafetler alabilir dünya ile yüzleşmeye daha iyi hazırlayabilirlerdi. Böylece ikili sürekli bir araya gelmeye başlar hem iş hem aşk.

Yazarın farklı bir serisinin ilk kitabı yine diğer kitaplardan tamamen farklı bir konu üzerine.
Hem aşk hem gizem vardı ikilinin geçmişleri ile mücadelelerini okurken bir taraftan da cinayeti çözmeye çalışmaları kitabı sıkıcı hale getirmedi. Saçları beyaz farklı bir erkek karakterde var.
Ayrıca sık sık diğer kitapların karakterlerine de yer verilmişti. Bazı yerlerde ikiliden çok yan karakterleri merak ettim açıkçası. Güzel bir konu güzel ilerleyen bir hikaye.
Yazarın karakter ve konuları etkileyici, seviyorum yazarı. Silence'nin hikayesini okumak için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »