Sende Kendimi Buldum (Crossfire, #2)

3 puan

Yıllardır kitap okurum, bu kitabın nasıl olup da bu kadar yüksek bir puanı hak ettiğini anlayamadım. Ya ben kitap okumayı bilmiyorum ya da okuyucu profili bir hayli değişmiş. Ne şimdi bu? Kitap mı? Konu ne? Ne anlatmaya çalışıyor, neyi amaçlıyor? Yazarın dediği gibi öylesine yazılmış bir kitap.
Hanım kızımız yıllar önce üvey ağabeyinin tecavüzüne uğruyor, en iğrenç şekillerde ve bu hanım kızımız popçu, dövmeci ve aptalca pek çok ilişkiye giriyor. Girdiği yetmiyor, kendini tatmin için aletler kullanıyor. Tecavüze uğrayan bir kadının ya da erkeğin psikolojisi nasıl olur diye kendimce düşünmeye çalışırken aklım karıştı. Yetmiyor Gideon denilen ağabeyimizle arabada birbirlerine yapışıyorlar. Bu da yetmiyor, müzik dinlerken herkesin içinde görünmeden seks yapıyorlar ve bu hanım kızımız tesadüfen popçu sevgilisini görüyor ve yetmiyor olacak ki, bir de öpüşüyor.
Biz nasıl bir toplum olmuşuz ki, böyle anlamsız kitapları başucu kitabıymış gibi öve öve birbirimize öneriyoruz. Yazık diyorum başka da bir şey demiyorum.
Ben bu yazarın Günaha Davet adlı kitabını okurken de kasılmıştım. Eksik bir şeyler var demiştim; buldum sonunda duygu yok, hücreme işleyen aşk yok. Yalnızca bacak arası ve bacak üstü bir yığın sözcük öbeğiyle enayi yerine konulan okurlar var. Kitabın çevirisi mi yoksa orjinali mi öyle bilmiyorum ama abuk sabuk bir yığında diyalog var. Merakıma yenilip bir daha asla günümüz Amerikan -sözde ve bedensel- aşklarını anlatan hiç bir kitabını okumayacağım. Yoğurdu üfleyerek yiyeceğim ki, popüler kültür kuşağının insanı tüketen dişlileri beni yemesin.

11 yıl

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

O kadar güzel (!) yorumlara rağmen, okumayı asla düşünmediğim bir kitap..

Ne yazık ki bir çok okuyucu bedensel zevklere yer veren kitapları okumayı çok çok sever oldu. Bastırılmış duyguları tatmin etme aracı olarak mı kullanıyorlar anlamıyorum.. Birde "kitaptaki aşka bayıldım." "Duygusallık çok iyi işlenmiş" gibi cümleler sadece mide bulandırıcı..

Kitap için yorumunuz haklı olduğumu gösterdi. Okumanın yersiz olduğu bir kitap..

Teşekkür ederim yorumunuz için

11 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Sevgi06 nasıl bir yorumdur bu her kitabı kendi kategorisinde değerlendirmelisin bu kitap erotik roman olarak geçiyor. İyi bir kitap okur oldugunu ne yazikki düşünmüyorum çok kitap okumak çok iyi okur oldugun anlamına gelmiyor ne yazikki..Bu kitap kendi kategorisinde yazılmış kitaplara göre gayette güzel yazılmış bir kitap.

10 yıl, 10 ay     
« geri ileri »