Satılık Aşk

6 puan

Kitabı şimdi bitirdim, sıcağı sıcağına yorum yazıyorum. Jill Mansell'in okuduğum ilk kitabı, başka kitabı var mı bilmiyorum gerçi:) Ama Artemis'in çik-lit tarzı çevirileri meşur zaten ve çevirmenlerin bu konudaki ustalığı da taktire şayan. Bilge Turan ve Seçil Ersek'in çevirisinin ürünü bu kitap, Bilge Hanım'ın çevirilerini daha evvel okumuştum zaten.
Bir de şu var ki ben tarz olarak çik-lit'i seviyorum zaten, gerçi bu konuda Sophie Kinsella'yı tek geçerim ama... Bu tarz çerezlik kitapları kafa dağıtmak için okuduğum düşünülürse çik-lit'ler historicallardan daha yararlı bence, en azından daha fazla gülüyorsun. Bu kitap da aynen öyleydi.

Lola on yedi yaşındayken sevgilisi Doug'ı on bin sterlin, ah pardon on iki bin beşyüz sterlin için terkediyor. Doug'ın annesiyle bir anlaşma yaparak... 'Satılık Aşk' da buradan geliyor işte... Ama kızımızın da kendine göre nedenleri var. Tek düşünemediği on yıl sonra Doug'ı tekrar göreceği ve aralarındaki şeyin bitmediğini farkedeceği oluyor. Doug geçmişteki küçük sırrı da öğrenince Lola'nın yeniden bir araya gelme hayali de sekteye uğrayıveriyor; ama kızımız oldukça inatçı.

Ana karakterlerimiz onlar aslında ama geri planda Sally, Gabe, Nick, Blythe,Malcolm ve birkaç kişi daha var. Kitap boyunca kimin eli kimin cebinde, aslında kim kimden hoşlanıyor, kim kime kimi ayarlamaya çalışıyor işleri biraz karışık. Ama sayfalar ilerledikçe(daha doğrusu sonlara doğru) çiftler netleşiveriyor...

Kitap eğlenceli miydi; idare eder, gerksiz miydi; evet... Bu tarzı okumak istemiyorsanız bulaşmayın derim. Demek istiyorum derseniz Sophie Kinsella'yı tek geçerim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »