Satılık Aşk

Aşkın fiyatı var mıdır? Aaa, katiyen olamaz, demeyin. On bine satılık aşk! Arttıran?.. Yaş on yedi. Hayat uzun, aşk kısa. Yaş yirmi yedi. Hayat hala uzun, kısa aşksa bir hortladı o kadar olur! Para süperdi de, minik bir şart vardı. Teklifi yapan, Lola'nın erkek arkadaşı Doug'ın annesiydi ve o meşhur on bini oğlundan ayrılması için veriyordu. Lola sinirden tırnaklarını kemirmişti. Hiçbir şey -hiçbir şey!- o ve Dougie'yi ayıramazdı. Ta ki, feci bir sırrı keşfedene ve parayı alıp kaçmaktan başka seçeneği kalmayana kadar. Olsun! Kahpe kader ağlarını örecek, Dougie'yle Lola'nın yolları yeniden kesişecekti. Lola'nın Dougie'ye karşı hisleri eskisini sopasız dövecek kadar şiddetlenmişti. Fakat genç kız, genç adamın kalbini kırmıştı bir kere! Ve çok geçmeden Doug, bu ayrılık için Lola'ya ödeme yapıldığını da öğrenecekti. Genç kadın, Doug'a gerçeği asla söyleyemezdi, tahmin edersiniz ki işi çok zordu. HER ŞEYDEN ÇOK MUTLAK CAZİBESİNE GÜVENEN LOLA'NIN BİR ŞANSI DAHA OLACAK MIYDI? Tamam! Aşkını sattı,doğru ama durun, sorun bi' nedendir, niye! Aslında Lola'nın, erkek arkadaşı Dougie'nin cadı annesinden gelen 10.000 sterlinlik ‘paketi' kabul etmek gibi bir niyeti yoktu! Ama bu cazip durumla karşılaştıktan kısa süre sonra açığa çıkan bir sır onu yeniden ve yeniden düşünmek zorunda bıraktı. Hem zaten Dougie gençti, kendisi ise çoook gençti. Nasıl olsa ilişkileri de uzun sürmezdi... Hem bu teklifi kabul ederek dünyada en sevdiği insanlardan birine yardım etmiş olacaktı. Bu bahane ona, şu bahane sana avutup duruyordu kendini Lola. On yıl sonra Dougie'yle tekrar karşılaşacağını nereden bilebilirdi ki? Kalbi kırılan Dougie'ye gerçekleri bir türlü açıklayamayan genç kadın, onu nasıl geri alacaktı? Belki fışkıran cazibesi ve çatır çatır ikna kabiliyetinden kullanabilirdi! İşe yarar mıydı acaba? Ayıkla pirincin taşını bakalım, Lola şekerim!

Aşkın fiyatı var mıdır? Aaa, katiyen olamaz, demeyin. On bine satılık aşk! Arttıran?.. Yaş on yedi. Hayat uzun, aşk kısa. Yaş yirmi yedi. Hayat hala uzun, kısa aşksa bir hortladı o kadar olur! Para süperdi de, minik bir şart vardı. Teklifi yapan, Lola'nın erkek arkadaşı Doug'ın annesiydi ve o meşhur on bini oğlundan ayrılması için veriyordu. Lola sinirden tırnaklarını kemirmişti. Hiçbir şey -hiçbir şey!- o ve Dougie'yi ayıramazdı. Ta ki, feci bir sırrı keşfedene ve parayı alıp kaçmaktan başka seçeneği kalmayana kadar. Olsun! Kahpe kader ağlarını örecek, Dougie'yle Lola'nın yolları yeniden kesişecekti. Lola'nın Dougie'ye karşı hisleri eskisini sopasız dövecek kadar şiddetlenmişti. Fakat genç kız, genç adamın kalbini kırmıştı bir kere! Ve çok geçmeden Doug, bu ayrılık için Lola'ya ödeme yapıldığını da öğrenecekti. Genç kadın, Doug'a gerçeği asla söyleyemezdi, tahmin edersiniz ki işi çok zordu. HER ŞEYDEN ÇOK MUTLAK CAZİBESİNE GÜVENEN LOLA'NIN BİR ŞANSI DAHA OLACAK MIYDI? Tamam! Aşkını sattı,doğru ama durun, sorun bi' nedendir, niye! Aslında Lola'nın, erkek arkadaşı Dougie'nin cadı annesinden gelen 10.000 sterlinlik ‘paketi' kabul etmek gibi bir niyeti yoktu! Ama bu cazip durumla karşılaştıktan kısa süre sonra açığa çıkan bir sır onu yeniden ve yeniden düşünmek zorunda bıraktı. Hem zaten Dougie gençti, kendisi ise çoook gençti. Nasıl olsa ilişkileri de uzun sürmezdi... Hem bu teklifi kabul ederek dünyada en se... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Konusu çok iddialı ama yazar konuyu işleyememiş..Yani kitabı okurken sıkılmadım ama çok şey beklemeden alsamda karakterleri romanı sevemedim bir türlü..Kitapsız kaldığınız da alıp okuyabileceğiniz bir kitap çok şey beklerseniz büyük bir hayal kırıklığına uğrarsınız..

6 puan

Kitabı şimdi bitirdim, sıcağı sıcağına yorum yazıyorum. Jill Mansell'in okuduğum ilk kitabı, başka kitabı var mı bilmiyorum gerçi:) Ama Artemis'in çik-lit tarzı çevirileri meşur zaten ve çevirmenlerin bu konudaki ustalığı da taktire şayan. Bilge Turan ve Seçil Ersek'in çevirisinin ürünü bu kitap, Bilge Hanım'ın çevirilerini daha evvel okumuştum zaten.
Bir de şu var ki ben tarz olarak çik-lit'i seviyorum zaten, gerçi bu konuda Sophie Kinsella'yı tek geçerim ama... Bu tarz çerezlik kitapları kafa dağıtmak için okuduğum düşünülürse çik-lit'ler historicallardan daha yararlı bence, en azından daha fazla gülüyorsun. Bu kitap da aynen öyleydi.

Lola on yedi yaşındayken sevgilisi Doug'ı on bin sterlin, ah pardon on iki bin beşyüz sterlin için terkediyor. Doug'ın annesiyle bir anlaşma yaparak... 'Satılık Aşk' da buradan geliyor işte... Ama kızımızın da kendine göre nedenleri var. Tek düşünemediği on yıl sonra Doug'ı tekrar göreceği ve aralarındaki şeyin bitmediğini farkedeceği oluyor. Doug geçmişteki küçük sırrı da öğrenince Lola'nın yeniden bir araya gelme hayali de sekteye uğrayıveriyor; ama kızımız oldukça inatçı.

Ana karakterlerimiz onlar aslında ama geri planda Sally, Gabe, Nick, Blythe,Malcolm ve birkaç kişi daha var. Kitap boyunca kimin eli kimin cebinde, aslında kim kimden hoşlanıyor, kim kime kimi ayarlamaya çalışıyor işleri biraz karışık. Ama sayfalar ilerledikçe(daha doğrusu sonlara doğru) çiftler netleşiveriyor...

Kitap eğlenceli miydi; idare eder, gerksiz miydi; evet... Bu tarzı okumak istemiyorsanız bulaşmayın derim. Demek istiyorum derseniz Sophie Kinsella'yı tek geçerim.

7 puan

Güzeldi ama ilk birkaç sayfadan sonra hikaye Lola'nın hikayesi olmaktan çıkıp Sally ve Gabe'in hikayesi oldu..Hoş onlarınki de güzeldi ama Lola hakkında çok birşey öğrenemeyişimiz can sıkıcıydı.Üstelik son sayfaya kadar Doug hakkında bir gelişmenin olmaması,malum sır ile ilgili ortalıkta dönen garip muhabbetler konudan baya uzaklaştırdığı için ara ara sıkıldım..Ama yinede tipik çiklit olması sebebiyle keyifli zaman geçirdiğimi söylemeliyim.


Baskı Bilgileri

480 sayfa
Ocak2011 tarihinde, Artemis tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

poison* okuyucu KeskinBilik Betty gaye
49 kişi

Okumak İsteyenler

melahat y_erosal Only merthinyo burcuva
11 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski