Pinokyo'nun Rüyası - (Kayıp Şehir, #2)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/pinokyonun-ruyas-kayp-sehir-2-selvi-atc.html

Pinokyo'nun Rüyası ikinci okuduğum Selvi Atıcı kitabı oldu. Beni hayal kırıklığına uğratmadı diyebilirim. Özellikle kitabın konuya girişi, karakterler, okurken bir an olsun sıkılmamamın bunda etkisi büyük.

Kitapta bahsedildiği şekilde Zibidi Gonzales doktor Ömer ve yüksek bir binadan tamda onun arabasının üzerine düşen bir kadının kitabıydı. Bir an ne oluyoruz diyebilirsiniz, bende öyle demiştim özellikle Gazel kim, neden ölümü seçti, kimlerden kaçıyor, ne saklıyor soruları beynimde dönüp dururken.

Zibidi Gonzales ise hiç de beklediğim gibi çıkmadı. Açıkçası bu kitapta sıkılacağımı düşünüyordum ama ben nereden bileyim doktorumuzun afet-i devran olduğunu.
Evet Ömer karakteri tam anlamıyla çapkının önde gideni bir doktor. Kimliksiz kitabında hakkında tam bir fikir edinememiştim ama bu kitapta bolca gözüm gönlüm şenlendi. Gazel'i kollaması, başarılı bir doktor olması, mükemmel bir adam olması ve o çikolatan çekmece de demesi yok mu? Çikolata sevmeyen beni bile benden aldı.

Kurgu açısından çok girmek istemedim konuya. Sadece bazen durağan bazen dolu dolu sayfaların olduğunu bilin yeter derim. Tabi durağan olması o kısımların sıkıcı olduğu anlamına gelmiyor. Aralarında ki ilişkinin ve duyguların yavaş yavaş farkına varmaları, birbirlerinin hayatlarında yer etmeleri ve ayrılmaz bir bütün olmaya başlamaları...

Ah Gazel sen ne şanslı kadınsın keşke herkes senin gibi dört ayak üstüne düşse böyle birine.

Pinokyo'nun Rüyası Kayıp Şehir Serisi'nin ikinci kitabı, ayrı olarak da okunabilir ama benim gibi seri takıntınız varsa sıralamadan da gitmeyi tercih edin derim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »