Masum Koza

8 puan

Olimpos Yayınları’ndan çıkmış olan Özge Erkin’in Masum Koza adlı kitabını şu an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Bir kitap cidden çok iyi isse güzelse yorum yapmakta çok zorlanıyorum.Her zaman dediğim gibi hakkını veremeyeceğimden ötürü korkuyorum.Ama gene de bir şeyler yazmaya çalışacağım.
Öncelikle yazarımız Özge Erkin’in kalemi çok kuvvetli ,bunu belirtmek istiyorum; kelimelerle ve cümlelerle müthiş bir şekilde oynamış, yazım dili çok akıcı.
Kitabı okurken, zamanın su gibi akıp geçtiğini anlayamıyorsunuz. Tek olumsuz yanını belirteyim; olaylar arasındakı hızlı geçişler,bir kopukluk tabiî ki yok ama hani biraz daha detaylandırsaydı, bazı yerleri daha da güzel olurdu.
Kitapta küçük yaşta babası tarafından tecavüze uğrayan ( her ne kadar saklanmaya çalışsa da ülkemizin sorunlarından bir tanesi ) Hayal adlı kadının; yaşamış olduğu sorunları, erkeklerden intikam almak için aşkı silah olarak kullanmasını, fakat en son savaşı için tüm zırhlarını kuşanırken, Poyraz ile tanışmasını ve ikisinin arasında gelişen şaşırtıcı olayları okuyacaksınız.
Kitap sadece iki karakter üzerine yoğunlaşmayıp,yan karakterleri de anlatan bir kitap.Yan karakterler olan; Aziz Baba ki herkesin böyle bir babaya sahip olmak isteyeceği bir adam. Devran ki keşke herkesin benimde böyle bir abim olsa diyeceği biri.Aslan ve Demet ki böyle güzel, böyle sarıp sarmalayan arkadaşlarımız olsa dedirtecek kişiler .
Aynı zaman da yazarımız olay örgüsü içinde,olaylarla ilgili çok güzel şarkı seçimleri de yapmış.Kesinlikle okurken bir yandan dinlenmenizi de tavsiye ederim.
Kısacası bu kitabı okurken bir yandan duygulanacak- hüzünlenecek bir yandan ise gülümseyeceksiniz.
Bu tarz kitaplar seviyorsanız ve değişik bir soluk almak istiyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Bu kitabı bizlerle buluşturduğu içinde Olimpos Yayınları’na çok teşekkürler.
Sevgilerimle…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »