Masum Koza

(Tanıtım Bülteninden)

Aşkı hiç tatmamış bir adam ve aşkı silah olarak kullanan bir kadın...

İntikam kor bir ateşti; bilinmezliğe sürükleyen ve her daim biraz daha yakın. Hayal, intikam ateşiyle ve tunçtan bir demir gibi şekillendirmişti yüreğini. Umuda dair ne varsa küle dönüştürmüştü. Son avını seçtiğinde ruhundaki tüm hayalleri serbest bırakmıştı.

En büyük darbeyi aşkla vuracaktı. Ama unuttuğu bir gerçek çabuk hatırlattı her şeyi; kader koca bir labirentti. Sona ulaşmadan önce çıkmaz bir sürü sokağa sürüklerdi sizi...

Acaba bu koskoca labirentte kaybettiği masumiyetini ve yok olan insanlığını geri kazanabilecek miydi?
Deniz gözlü bir adamın ruhunda dindirebilecek miydi yorgun yüreğini?

(Tanıtım Bülteninden)

Aşkı hiç tatmamış bir adam ve aşkı silah olarak kullanan bir kadın...

İntikam kor bir ateşti; bilinmezliğe sürükleyen ve her daim biraz daha yakın. Hayal, intikam ateşiyle ve tunçtan bir demir gibi şekillendirmişti yüreğini. Umuda dair ne varsa küle dönüştürmüştü. Son avını seçtiğinde ruhundaki tüm hayalleri serbest bırakmıştı.

En büyük darbeyi aşkla vuracaktı. Ama unuttuğu bir gerçek çabuk hatırlattı her şeyi; kader koca bir labirentti. Sona ulaşmadan önce çıkmaz bir sürü sokağa sürüklerdi sizi...

Acaba bu koskoca labirentte kaybettiği masumiyetini ve yok olan insanlığını geri kazanabilecek miydi?
Deniz gözlü bir adamın ruhunda dindirebilecek miydi yorgun yüreğini?


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan



http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/02/ozge-erkin-masum-koza.html

Yeni bir yazar ve yeni bir kalem... Özge Erkin, birçok okurun wattpad'den tanıdığı yazarlarımızdan biri, kendisinin daha önce hiç takip etmemiş hikayelerini okumamış bir okur olarak Masum Koza kitabına tarafsız bir yoruma ne dersiniz :)

İşte... size bomba gibi tarafsız bir yorum geliyor... İyisiyle... kötüsüyle... :)

Evet, eleştirebileceğim noktaları var ama ne derler "yıkıcı değil yapıcı" eleştiriler yapmalıyız ki yazarlarımız, yorumlarımızı okuduklarında moralleri bozulup performanslarını düşmesin, yorumlarımızla moral alıp daha iyi olsunlar! Bunu niye söylediğime gelirsem, bazen okuduğum yorumlarda cidden çok yıkıcı cümleler görüyorum bu da ister istemez hem yazarın moralini bozuyor hem de okurlar o kitaptan soğuyor ya da ön yargılı yaklaşıyor... özellikle söylemek istedim bunu siz ne kadar yapıcı eleştiri yaparsanız yazarlar kendilerini o kadar geliştirirler!

Yorumuma gitmeden önce şunu söylemek istiyorum daha öncelerden hiç Türk yazar okumayan biriydim, şuan da çok fazla Türk yazarın kitabı var elimde ve yazarlarımızın bu kadar başarılı olmaları ve çarpıcı konularla karşımıza gelmeleri cidden çok güzel!

Özge Erkin, akıcı, sıkmayan bazen fazla acıtasona girmiş gibi hissetsem de kurgusunu sağlam bir şekilde oluşturmuş bir yazar. Aslında oldukça sağlam olmasa da güçlü bir depremle yıkılmayacak kadar iyi bir kurgu! Yalnız bu kitabını okuduğum için sadece bu kitabını baz alarak kalemine dair konuşuyorum, Özge hanımın diğer hikayelerini bilmiyorum o yüzden bu yorumumda onları baz almıyorum!

Masum Koza... başlarda konusu ilgi çekici geldi, o şekilde başladı tahmin edilebilinir bir şekilde ilerledi ama... ama... ama... esen rüzgarla kurgunun içerisine öyle güzel şeyler serpiştirilmiş ki... okurken konu tahmin edilebilirlikten çıkıp bir şeyler gizemli ve ilgi çekici gelmeye başladı!

Tipik geçmişi dolayısıyla erkeklerden nefret eden bir kadın,Hayal, ve onu görünce vurulan bir adam, Poyraz... İçindeki ateşi söndürmek için Hayal, Poyraz'ı hedef alır, onu baştan çıkaracak kalbini kazanacak ve onu yıkıp paramparça edip arkasında kırık kalple bırakacaktı ama evde hesap çarşıya uymadı misali, hiçbir şey düşündüğü gibi olmadı... Birbirlerinden etkilenen iki insan... aşkın ateşi onları sararken Hayal'in geçmişi peşlerini bırakmaz ve karşılarına çıkar.

Kitabı klişelikten yani erkeklerden nefret eden kadın ve onu görünce vurulan adam klişeliğinden çıkaran olay, Hayal'in geçmişiydi! Evet, o kısmın kurgusu süperdi, o kurgunun kitaba yön vermesi de çok iyiydi.

Sonlara doğru biraz action katmıştı yazar kurguya, azıcık ucundan dokundurmuş gibiydi, biraz daha fazla olsaydı hayır demezdim ama bu şekilde de güzel olmuştu. Tadında ve dozundaydı. Böyle de iyiydi.

Vıcık vıcık bir aşk olmaması da çok güzeldi, o tür aşk romanlarını sevmiyorum her şey seviyesiyle olmalı ilk okul çocuğu gibi vıcık vıcık olmamalı diye düşünüyorum ve bu konuda yazarın kalemini sevdim.

Zaman zaman aralarda fazla acıtasyon gibi vurgulanan geçmiş ve aralarda şiirimsi konuşmalar bana sıkıcı gelse de sevemesem de kitabın genelini sevdim.

Kitapta ufak tefek imla hataları vardı onları önemsemiyorum nazar boncuğu olsun diye düşünüyorum onun haricinde genel olarak kitabı beğendim, dediğim gibi acıtasyon gelen ve şiirimsi konuşmaları pek sevemesem de yazarın kendi üslubu diyor ve bu konuda çok yorum yapmıyorum, sonuçta zevk meselesi.

Özge Hanım'ın ilk kitabı olduğu düşünülürse diğer kitaplarında daha başarılı olacağına inanıyorum, o ışık var kaleminde bence...

Eğer güzel bir aşk hikayesi okumak isterseniz bence bir deneyebilirsiniz.

9 puan

Öncelikle sacma sapan bir yorum yaparsam ozur dilerim ! Uzun.zamandir okudugum turk yazarlar icinde konusu cok guzel olan kitaplardan biri oldu benim icim.
Elime aldim ve Bıraktigimda bitmisti. Belki birilerine gore benim icin oldugu kadar iyi olmaz ama benim icin cok guzeldi. Beni aglattimi aglatti guldurdumu gulduru kizdirdimi kizdirdi.
Tum duygularimi alt ust edip beni şoka soktumu evet. Tahminlerimin bir parcasi tutuyordum ama hayir dedim, bu olamaz, ama tahminlerimin otesi cikti.
Bu bir yonden iyiydi ama bir yonden kotuydu. Fazla duygusal olunca kitabin bir kisminda sulu goz ben pecete arama derdine dusdum :D Her neyse yine.cok sacmaladim.

" karsinda duran kadinin yanagindaki gamzeyi gordu ilk olarak. Ne kadar guzel diye dusundu,sonra yesil gozleriyle bulustu gozleri.Guzeldi gozleri kadinin...Cok guzel..."

Hayal ve poyraz, ikiside hayattan farkli darbeler almis ikisinin acilari farkli ama ikisinide yarali.

"Kim bu adam?"
"Sadece adini biliyorum."
"Neymis bu guzel beyin adi?"
"Poyraz..."
(Yazarinsayesinde Poyraz adina asik oldum :D )
Tekrar kanatmadan bir kadinin yaralarini sarar bilirmisiniz ? Poyraz asik olmustu ve asik oldugu kadinin yaralari zehirliydi.
Bile bile zehirli yaralara dokunurmusunuz ?
Kitabin neresini tutsam tamamini anlatma istegim var.

Kitaptaki diger karakterle bile okadar iyiydiki.
Devran var. Acisi buyuk Asilnda sairmis ama karisiyla kizi olunce intikam atesi Devrani Destane donusturmus.
Destan ve Devran'in kalbi olan Efsun var onada. O kadin bile ayri bir hikaye. Aziz baba var, Ah boyle bir bey amcamiz olaydiya ya keske. Demet ve Aslan var. Sapsik asiklar : )
Bilmiyorum tum karakterleriyle beni kendine hayran birakan bir kitap oldu umaram diger karakterler icinde ayri kitaplar gelir.!!!

"O... Yani Hayal... O Sarki soyluyordu ve..." AziZ bey gozleri bugulu,yarida kesti oglunun sozunu; "Cennetten melek mi indi sandin?"

8 puan

Olimpos Yayınları’ndan çıkmış olan Özge Erkin’in Masum Koza adlı kitabını şu an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım.
Bir kitap cidden çok iyi isse güzelse yorum yapmakta çok zorlanıyorum.Her zaman dediğim gibi hakkını veremeyeceğimden ötürü korkuyorum.Ama gene de bir şeyler yazmaya çalışacağım.
Öncelikle yazarımız Özge Erkin’in kalemi çok kuvvetli ,bunu belirtmek istiyorum; kelimelerle ve cümlelerle müthiş bir şekilde oynamış, yazım dili çok akıcı.
Kitabı okurken, zamanın su gibi akıp geçtiğini anlayamıyorsunuz. Tek olumsuz yanını belirteyim; olaylar arasındakı hızlı geçişler,bir kopukluk tabiî ki yok ama hani biraz daha detaylandırsaydı, bazı yerleri daha da güzel olurdu.
Kitapta küçük yaşta babası tarafından tecavüze uğrayan ( her ne kadar saklanmaya çalışsa da ülkemizin sorunlarından bir tanesi ) Hayal adlı kadının; yaşamış olduğu sorunları, erkeklerden intikam almak için aşkı silah olarak kullanmasını, fakat en son savaşı için tüm zırhlarını kuşanırken, Poyraz ile tanışmasını ve ikisinin arasında gelişen şaşırtıcı olayları okuyacaksınız.
Kitap sadece iki karakter üzerine yoğunlaşmayıp,yan karakterleri de anlatan bir kitap.Yan karakterler olan; Aziz Baba ki herkesin böyle bir babaya sahip olmak isteyeceği bir adam. Devran ki keşke herkesin benimde böyle bir abim olsa diyeceği biri.Aslan ve Demet ki böyle güzel, böyle sarıp sarmalayan arkadaşlarımız olsa dedirtecek kişiler .
Aynı zaman da yazarımız olay örgüsü içinde,olaylarla ilgili çok güzel şarkı seçimleri de yapmış.Kesinlikle okurken bir yandan dinlenmenizi de tavsiye ederim.
Kısacası bu kitabı okurken bir yandan duygulanacak- hüzünlenecek bir yandan ise gülümseyeceksiniz.
Bu tarz kitaplar seviyorsanız ve değişik bir soluk almak istiyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Bu kitabı bizlerle buluşturduğu içinde Olimpos Yayınları’na çok teşekkürler.
Sevgilerimle…

10 puan

Daha yeni keşfettiğim kalemi ve gönlü muhteşem yazar sevgili @ozgeerkin 'in uzun uğraşlar sonucu bulabildiğim "Masum Koza " adlı kitabını keyifle okuyup bitirmenin huzurunu yaşıyorum. Bir çok kitap sitelerinde basım yok veya tükendi ibaresi ile karşılaşınca hemen ikinci el bile olsa son derece kaliteli hizmet veren @nadirkitapcom 'dan bulup sipariş verdim. Tabi ki bir sonraki okuyacağım ve yine aynı yazarın kitabı olan "Ebedi Yansıma " ile birlikte. Kitabın ana konusu kan olmadan can olan dostlar ve aile kurmak ve eğreti temelleri olsa bile aile olmanın sorumlulukları, birlik ve beraberlik ile sağlamlaştırılan bu temellerin en güzel şekilde mutlu sona ulaşmasını anlatan OKUNASI bir kitaptı. Kitap aynı zamanda bir çok sosyal sorumluluk gerektiren ve sosyal içerikli olayları da irdeleyerek dikkat çekiyor. Bunlardan biri de maalesef çocuk istismarı. Severek ve beğenerek okudum. Kesinlikle tavsiye ediyorum


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 312 sayfa
Ocak2015 tarihinde, Olimpos Yayınları tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: aşk, intikam, romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci boleyn_anne mucdem hAnAJks kitapkurdu_87
12 kişi

Okumak İsteyenler

ebrusn EMine xtina kujata evil_thing
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski