Limos - Mahşerin Dört Atlısı #2

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/07/larissa-ione-limos-mahserin-dort-atls-2.html

Mahşerin Dört Atlısı serisinin ikinci kitabı Limos'u da okudum. Mitolojiyi, paranormal romans kitaplarını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. Ayrıca aşkı da savaşı da romantizmi de muhteşem şekilde işlenmişti.

Ares'i çok sevmiştim ama Limos daha güzeldi.

Kitapları sırayla okumalısınız, çünkü hikaye her ne kadar dört atlıyı anlatsa da devam niteliğinde.

Bu kitapta da, Reseph'in mührü kırıldıktan sonra şeytani özellikleri ağır basmış mahşeri getirmek için kardeşlerinin de mührünü kırmaya çalışıyordu. İlk kitapta Ares'in mührünü kırmanın peşindeydi şimdi de Limos'un mührünü kırmayı amaçlıyordu ama tabi bu sırada Than'ın da mührünü kırmanın peşinde planları yapıyor temellerini atıyordu.

Kitap, ciddi anlamda çok iyi kurgulanmıştır. Arik'in şeytanlar tarafından kaçırılıp Sheoul'a götürülmesi, orada işkence görmesi, bütün işkencelere karşı Arik'in dayanması, cesareti, sabrı ve Limos'a sadakati muhteşemdi.

Limos'a sadakati diyorum çünkü Limos cehennemin Karanlık Lordu ile nişanlı ve Limos'un sevgilisi cehennemde onun adını haykırması, seslenmesi Limos'u Karanlık Lordu'n yanına çekecektir ancak bütün işkencelere rağmen Arik pes etmeyip Limos'a seslenmiyor ve bir şekilde ellerinden kaçmayı da başarıyor.

Arik'in kendi ailesi ile ilişkisi çok güzeldi. Tıpkı Limos'un da kardeşleri ile ilişkisi süperdi. Özellikle Limos'un geçmişinden kalma bütün yalanlarının ortaya çıkmasından sonraki davranışları süperdi.

Arik ile Limos'un arasındaki ilişki süperdi. Önce Limos'un yalanlarının yarattığı etki, sonrasında Arik'in affetmesi, birbirleriyle ilişkisi muhteşemdi. Çok romantikti. Nasıl aşk doluydu anlatamam okumanız lazım.

Than konusunda ise, Regan'ın yaptığı planlar ve planlarının sonucu 3. Kitabı çok fazla merak etmeme neden oldu açıkçası. Bir an önce başlamak istememe neden oldu. Ay bitmeden seriyi bitirmeye niyetim var :)

Ayrıca Reseph'in sonu da çok merak uyandırıcı, hala bir plan peşinde koşuyor ve hala dünyaya kıyameti yayıyor bu da her an dünyanın sonuna daha da yaklaşıldığını gösteriyor. Resmen seriyi peş peşe okumalı ve soluksuz bir maceraya adım atmalısınız.

Bütün güzel yorumların ardında şikayetçi olduğum bir nokta var ki çeviri ve edisyon... hem imla hataları çok vardı hem de kitabın bir yerinde cümle çevrilmeden direk İngilizce olarak bırakılmıştır. Hadi çevirmen orayı öyle bıraktı edisyonda da mı dikkatlerini çekmedi. Anlaşılan çeviriden direk matbaaya gönderilen kitaplardan biri.

Böylesine güzel kitapları çeviri ve edisyonla berbat ediyorlar ya nasıl sinir bozucu oluyor.

Ben bu seriyi şiddetle tavsiye ederim muhteşem bir fantastik seri. Ancak +18 olduğunu da not düşeyim çünkü baya bir sex sahnesi var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »