Limos - Mahşerin Dört Atlısı #2

Mahşerin Dört Atlısından Limosa merhaba deyin. O bir dişi. Ama bildiğiniz dişilerden değil. Ölümsüz, savaşçı, tutkulu, inatçı ve geçmişi sırlarla dolu bir dişi. R-XR askeri olan Arik Wagner, Limosun cazibesine karşı koyamayıp onu öper. Fakat bunu yaparken Limosun nişanlısı Satanı çok kızdırdığını ve cehennemde işkence dolu günler geçireceğini bilmez. Limos ise binlerce yıldır özlemini duyduğu şeyleri bulduğu Ariki kurtarmak için tüm dünyayı karşısına alarak kardeşi Salgın ile bir anlaşma yapar. Fakat bu anlaşmanın başına neler açacağından habersizdir.Limos ve Arikin tutkularını gözler önüne seren, geçmişteki sırların ortaya çıktığı bu sürükleyici efsaneyi ellerinizden düşüremeyeceksiniz.

Mahşerin Dört Atlısından Limosa merhaba deyin. O bir dişi. Ama bildiğiniz dişilerden değil. Ölümsüz, savaşçı, tutkulu, inatçı ve geçmişi sırlarla dolu bir dişi. R-XR askeri olan Arik Wagner, Limosun cazibesine karşı koyamayıp onu öper. Fakat bunu yaparken Limosun nişanlısı Satanı çok kızdırdığını ve cehennemde işkence dolu günler geçireceğini bilmez. Limos ise binlerce yıldır özlemini duyduğu şeyleri bulduğu Ariki kurtarmak için tüm dünyayı karşısına alarak kardeşi Salgın ile bir anlaşma yapar. Fakat bu anlaşmanın başına neler açacağından habersizdir.Limos ve Arikin tutkularını gözler önüne seren, geçmişteki sırların ortaya çıktığı bu sürükleyici efsaneyi ellerinizden düşüremeyeceksiniz.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Kesinlikle birinci kitaptan çok daha iyi bir kitap... Birinci kitapta yaşadığım kimin kim olduğunu çözme problemini bu kitapta yaşamadığımdan dolayı daha akıcıydı. Eğer çeviri problemleri de olmasaydı çok daha yüksek puanlı bir kitap olabilirdi.

10 puan

severek okudum.... harikaydı!!!!! bu kitap ilk kitaptan daha hareketliydi... konu çoook ilginç yerlere gidiyor... şimdi üçüncü kitabı nasıl bekleyeceğim bilemiyorum.... Limos ve Arik aşkı çook güzeldi... ama Ares ve Cara aşkının devamını okumak daaa bir o kadar keyifliydi... Thanatos ile ilgili çoook şaşrıtıcı gelişmeler oldu.... bakalım o bir sonra ki kitap da aşkı bulabilecek mi??? vampirler , melelekler, şeytanlar, mahşerin süpper ötesi atlıları, lucifer,satan, kurtadamlar ne arasanız bu seride mevcut.... yetişkin fantastik sevenler mutlaka okumalı!!!!!

Profil Resmi
6 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/10/limos-larissa-ione.html


Ares'ten sonra Limos'u heyecanla beklemiştim, biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası. Öncelikle yazım hataları vardı ve Türkçe'ye çevirilmemiş bir cümle gözünüze çarpıyordu. Bunun dışında kitabın yarısına kadar zor geldim. Yarısından sonrası ise su gibi aktı. Kötü diyemem ama çok iyi de değildi.


Arik ve Limos beni pek etkilemedi. Öncelikle Satan'ın gelmesini ya da bir şekilde onunla gerçekleşecek bir yüzleşme bekliyordum, bu olmadı. Olmayınca da hayal kırıklığı yaşadım. Limos'un bekaret kemerine ne çabuk çözüm bulundu öyle demeden de geçemiyorum. Savaş sahneleri ise oldu bitti'ye geldi. Sürekli bir savaş vardı ama kitabın son sahnesi dışında bunlara adam gibi tanık olamadık.

Aegis'in ise Salgın'ın tuzagına düşüp Regan'ı Than'dan hamile kalması için göndermesi ve "sen beni kirlettin" konuşması yerlere yatarak gülmeme neden oldu. Adam orada Bakirliğini kaybetmiş biz burda ne konuşuyoruz! Gece gece kahkahalarımdan ev inledi vallahi. Regan'ı sevdim. 3. kitabı sanırım sırf meraktan okuyacağım.

Limos'un agimortusu da öyle çabuk bulundu ki. Google bu!

Bu kitapta diğer atlıları da bol bol görüyoruz, içinizi rahat tutun. Ares, cehennem köpekleri, Cara, Than ve Lucifer bile...

Limos'un terazi olayı bir kaç kez geçsede benim çok hoşuma gitti, ayrıca tüm yalanlarının bir bir ortaya çıkması aklıma 5 bin yıl boyunca nasıl vakit bulamadın sorusunu getiriyor.

Kitabın kapağını ise beğenmedim. Öncelikle Limos'un gözleri mor ama kapakta bana kırmızı seçiliyor gibi geldi ve Saçları da siyah olmalıydı kahve tonları değil.

Paranormal, erotik aşk hikayelerini sevenlere öneririm ama gerçekten beklentileriniz çok yüksek olmasın. Goodreads puanı gerçekten yüksek, ama çeviride bir şeyler ters gitmiş olmalı çünkü bu dünyaya gerçekten adapte olamadım.

6 puan

sıkılsım :( ares e göre daha yavan bir kitap Allahtan thanve regan nı işe katmışda yazar biraz heyecan oldu

10 puan

Ares den sonra hiç vakit kaybetmeden aldığım ve yine çok çok memnun kaldığım harika bir hikayeydi :). Umarım 3 cü kitap da bir an önce çıkar.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Gerçekler seni özgür kılar... http://benherneysemo.blogspot.com.tr/2014/02/limos-larissa-ione-mahserin-dort-atls-2.html

6 puan

6 oda atlılardan biri kadın diye yoksa beş bin yıldır bekaret kemeri taşıyıp acaba bundan başka şekilde kurtulmanın yolu yok mudur diye düşünmemeleri çok komik.

2 puan

Kitapta o kadar isim, o kadar yaratık var ki dersiniz şimdi ortaya harika bir şey çıkacak. Ama ortaya çıkan her durumda ve ortamda sevişebilen yaratıklar, insanlar vs. tamamen hayal kırıklığı.

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/07/larissa-ione-limos-mahserin-dort-atls-2.html

Mahşerin Dört Atlısı serisinin ikinci kitabı Limos'u da okudum. Mitolojiyi, paranormal romans kitaplarını seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. Ayrıca aşkı da savaşı da romantizmi de muhteşem şekilde işlenmişti.

Ares'i çok sevmiştim ama Limos daha güzeldi.

Kitapları sırayla okumalısınız, çünkü hikaye her ne kadar dört atlıyı anlatsa da devam niteliğinde.

Bu kitapta da, Reseph'in mührü kırıldıktan sonra şeytani özellikleri ağır basmış mahşeri getirmek için kardeşlerinin de mührünü kırmaya çalışıyordu. İlk kitapta Ares'in mührünü kırmanın peşindeydi şimdi de Limos'un mührünü kırmayı amaçlıyordu ama tabi bu sırada Than'ın da mührünü kırmanın peşinde planları yapıyor temellerini atıyordu.

Kitap, ciddi anlamda çok iyi kurgulanmıştır. Arik'in şeytanlar tarafından kaçırılıp Sheoul'a götürülmesi, orada işkence görmesi, bütün işkencelere karşı Arik'in dayanması, cesareti, sabrı ve Limos'a sadakati muhteşemdi.

Limos'a sadakati diyorum çünkü Limos cehennemin Karanlık Lordu ile nişanlı ve Limos'un sevgilisi cehennemde onun adını haykırması, seslenmesi Limos'u Karanlık Lordu'n yanına çekecektir ancak bütün işkencelere rağmen Arik pes etmeyip Limos'a seslenmiyor ve bir şekilde ellerinden kaçmayı da başarıyor.

Arik'in kendi ailesi ile ilişkisi çok güzeldi. Tıpkı Limos'un da kardeşleri ile ilişkisi süperdi. Özellikle Limos'un geçmişinden kalma bütün yalanlarının ortaya çıkmasından sonraki davranışları süperdi.

Arik ile Limos'un arasındaki ilişki süperdi. Önce Limos'un yalanlarının yarattığı etki, sonrasında Arik'in affetmesi, birbirleriyle ilişkisi muhteşemdi. Çok romantikti. Nasıl aşk doluydu anlatamam okumanız lazım.

Than konusunda ise, Regan'ın yaptığı planlar ve planlarının sonucu 3. Kitabı çok fazla merak etmeme neden oldu açıkçası. Bir an önce başlamak istememe neden oldu. Ay bitmeden seriyi bitirmeye niyetim var :)

Ayrıca Reseph'in sonu da çok merak uyandırıcı, hala bir plan peşinde koşuyor ve hala dünyaya kıyameti yayıyor bu da her an dünyanın sonuna daha da yaklaşıldığını gösteriyor. Resmen seriyi peş peşe okumalı ve soluksuz bir maceraya adım atmalısınız.

Bütün güzel yorumların ardında şikayetçi olduğum bir nokta var ki çeviri ve edisyon... hem imla hataları çok vardı hem de kitabın bir yerinde cümle çevrilmeden direk İngilizce olarak bırakılmıştır. Hadi çevirmen orayı öyle bıraktı edisyonda da mı dikkatlerini çekmedi. Anlaşılan çeviriden direk matbaaya gönderilen kitaplardan biri.

Böylesine güzel kitapları çeviri ve edisyonla berbat ediyorlar ya nasıl sinir bozucu oluyor.

Ben bu seriyi şiddetle tavsiye ederim muhteşem bir fantastik seri. Ancak +18 olduğunu da not düşeyim çünkü baya bir sex sahnesi var.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 476 sayfa
Ağustos2012 tarihinde, Arunas Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786054503766

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

İlkind Aviendha Kayla_Oz GLY cuburcu
41 kişi

Okumak İsteyenler

Gisem Seher KuroiNamida Elif Only
18 kişi

Takas Verenler

G ü L Sultan
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski