Kara Kış Beyaz Düş

10 puan


Acı , keder herkeste , her yer de aynıdır. Doğusu , batısı , kuzeyi güneyi yok bunun. Okumuşu, okumamış ya da okuyamamışı, kültürlüsü , cahili de yok.. Ya da zengini fakiri... En iyi maddi imkanlara sahip görünen insan bile aslında içinde kimsenin yaşamadığı fakirliği, acıları yaşıyor olabillir. Doğunun unutulmuş bir yerinde muhtaç bir başka kişiyle aynı , ortak kaderi paylaşıyor olabilir. Kara Kış Beyaz Düş bunu bize çok güzel , etkileyici ve tüylerinizi diken diken edecek , başarılı bir anlatımla gösteriyor.

Kitap hakkında söyleyebileceğim çok söz var ancak büyüsünü kaçırma korkusu yaşıyorum . Kitap farklı yerlerde , farklı kültürlerde yaşayan iki insanın kesişen ortak acılı kaderlerini ve birbirlerine sığınmalarını, bir birlerine umut, ışık olmalarını anlatıyor belki ama bu çok yüzeysel olur.

Zeynep anlattıkça siz onun içindeki ikilemlerden öyle bir etkileniyorsunuz ki, üzülüyorsunuz , destek olmak istiyorsunuz, kendini harap ediyor kız ama öyle bir durumla , öyle bir adamla karşı karşıya ki bu soruları kendine sormadan , ikilem yaşamadan edemiyor. Çünkü adam okları ona doğru çevirmeyi çok iyi başarıyor.

Öte yanda Akgül var. Zor bir hayatı sırtlamış. Neyse ki karşısına Zeynep çıkıyor ama birbirlerinin yaralarını sarsalar bile izleri nasıl geçecek ?

Bir de Güven var. Adı gibi güven veren, aşk veren , sabırlı bir adam. Zeynep'in o yaşadığı hayatta karşısına çıkan en büyük şansı sanırım.

Ve benimde en büyük şanslarımdan biridir bu kitabı okumak Severek okudum. Olaylar sanki gerçekte yaşanıyordu da ben olaylara tanık oldum. Aslında yaşanıyor böyle şeyler. Görmüyoruz belki ama biliyoruz, okurken bunun etkisi olsa gerek daha da üzüntü duydum.

Ama Fatma Erdek bizi üzüntülerle bırakmıyor, kitabı kapatırken tebessüm ediyorsunuz çünkü tüm acılarına rağmen hayat Zeynep ve Akgül ' e sonunda gülüyor.

Kara Kış Beyaz Düş , kesinlikle tavsiye edeceğim , okuyun diyeceğim kitaplardan oldu. Ama keşke biraz daha uzun olsaydı. Keşke Zeynep ve Güven aşkı biraz daha fazla olsaydı. Mutluluklarını okusaydık daha fazla. Bu bir aşk romanı değil biliyorum sadece araya çok güzel bir aşkta serpiştirilmiş bir roman ama işte romantik kitap hayranı ruhuma söz geçiremiyorum

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »