Kara Kış Beyaz Düş

O gece Selimin gözlerinde, inanmak istemediğim
gerçeği okumuştum. Bütün varlığıyla doğru söylüyordu.
Bana karşı hissettiği yasak aşk, onun kıblesi olmuştu.
Bu aşka ibadet ediyordu. Söyleyeceğim, yapacağım hiçbir şey
bunu değiştiremezdi. Yaşamaya ya da
ölmeye, aldırmıyordu.

* * *

Annesinin mutluluğu için,
iki ateş arasında kalmış bir genç kız...
Ortak bir kaderi paylaşan, iki yaralı yürek...

O gece Selimin gözlerinde, inanmak istemediğim
gerçeği okumuştum. Bütün varlığıyla doğru söylüyordu.
Bana karşı hissettiği yasak aşk, onun kıblesi olmuştu.
Bu aşka ibadet ediyordu. Söyleyeceğim, yapacağım hiçbir şey
bunu değiştiremezdi. Yaşamaya ya da
ölmeye, aldırmıyordu.

* * *

Annesinin mutluluğu için,
iki ateş arasında kalmış bir genç kız...
Ortak bir kaderi paylaşan, iki yaralı yürek...


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan


Bu kitap hakkında yazabileceğim tek şey gerçekten çok beğendiğimdir.. Bölüm bölüm geçmiş gelecek şimdiki zaman şeklinde atlamalar yapılmış. Kalemini çok beğendim yazarın.

Üvey kızına saplantılı bir biçimde aşık olan Selim, Üvey babasından sürekli kaçmaya çalışan Zeynep, Zeynep'i tüm kalbiyle tüm hasarıyla seven Güven ve Zeyneple ortak kadere sahip Karkız/Akgül..

Çok severek, heyecanlanarak, empati yapmaya çalışarak okuduğum bir kitap.

Herkese bir "Güven" lazım bence..

9 puan

Beğendim.Yazar yine kalemini konuşturmus..

9 puan

bu kitap nasıl anlatacağımı yada yorumlayacağımı bilemediğim bir kitap oldu... sevmediğimden değil tabi ki... yazarın kelimeleri kullanmakta çok marifetli olduğunu düşünüyorum...
okurken her şeyi hissediyorsunuz...
zaten fazlaca hissetme durumu beni mahvetti yaaa!!!
konusu son derece etkileyici,duygusal ve iç sızlatan bir konuydu...
ana karakter Zeynep'in o kasvetli ruh hali beni de sardı...
onun kadar mutsuz ve kahrolmuş hissettim...
onun güçsüzlüğü beni delirtti...
onun yenilmişliği beni sinirlendirdi...
neden mi??
onunla birlikte bende hayata,insanlara akıl sır erdiremedim...
nefret doldum...
hepsine veryansın ettim...
neden?? neden??? soruları aklımda gezindi durdu...
cevaplayamadım...
anlam veremedim...
nasıl insanlar bunca kötülüğü içinde taşır??
psikolojileri bozuk olanlar mı??
ruhları kararmış olanlar mı???
ahlakı bozuk olanlar mı??
şeytana yenik düşenler mi???
yoksa şeytanın ta kendisi olanlar mı ????
kitap bitti ama ben bu sorularla ve veryansınlarla orta kaldım...
sonu mutsuz değildi kesinlikle öyle anlaşılmasın!!!
ama ben Selim denen o insan müsveddesinden yeterince
hırsımı alamadım,nefretimi kusamadım!!!
bence yaptıklarının hiç bir şekilde karşılığını almadı....
en azından Akgül için bir nebze de olsa rahatladım...
o ceza vermesini bildi!
işte bu ruh halleri ile bitmiş bir kitabın başında
kara kara düşünüyorum...
veee yazarı bu kabiliyetinden dolayı kutluyorum!!!
sonuç olarak şiddetle tavsiye ediyorum!!!


8 puan

Kara Kış Beyaz Düş an itibariyle bitmiştir.
Bu ne hüzün, bu ne acı.. Ne hayatlar varmış dedirten bir kitap. Zeynep'in kendine bile itiraf edemediği o günah. Ne yaparsa yapsın Selim kesinlikle nefretlik bir adam. Kendi amaçları uğruna herşeyi feda edebilecek kadar acımasız. O son adımı nasıl attığını hala çözemiyorum ama ona en çok yakışan şeydi sanırım yaşadığı son. Çünkü kendimce bir düşünce olarak eceliyle bir ölümü haketmediğini düşünüyorum.
Karkız... Nasıl yazılır , ne denir bilemem ki... Bembeyaz bir düş gibi karkız.
Güven... Her kızın,kadının kıskanacağı türden biri. Adı gibi karakteri.
Zeynep'i bırakıp gittiğinde kızmıştım aslında. Çünkü sadece tek tarafı yani Selim'i dinlemişti. Zeynep'i de dinlemeliydi. Fakat kimse mükemmel değildir. Tıpkı bizlerinde mükemmel olmadığı gibi
Fatma Hanım yüreğiniz kadar güzel bir kitap yazmışsınız. Satırların nasıl akıp gittiğini bilmiyorum. Kendimi kaptırıp bitirmişim kitabı farkında değilim. Sadece birkaç sayfa daha Karkız, Güven ve Zeynep'e dair güzel mutlu anlar okuyabilseydik keşke diye içimden geçirmedim diyemeyeceğim. Tam herşey rayına oturmuşken onlardan ayrılmak zor geldi :))
Tekrardan ellerinize sağlık

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/03/fatma-erdek-kara-ks-beyaz-dus.html

Bir kitaba ilk defa yorum yapmak istemiyorum çünkü insana okurken o kadar çok duygu yaşatıyor ki bu kitap ne desem bilemiyorum şu anda! Beğendim hatta bayıldım! ama... işte amalar... okurun içinde, yüreğinde burukluk bırakan bir kitap. Melekler Zamanı'ndan etkilenen okurlar bu kitabın daha etkileyici olacağını söyleyebilirim. Hatta ben çok daha fazla sevdim bu kitabı!

Fatma Erdek kalemine taptığım Türk yazarlardan biri... Güçlü kurgusu, kelimeler üzerindeki kusursuz gücü ile birleşince ortaya çıkan, insanı etkileyen yürek burkan, buruk tebessümle her şeye rağmen mutlu dedirten ama çaresizliği, umutsuzluğu, savaşmayı, karanlığın içindeki minicik bir kıvılcım yakalama hissiyatını ustaca aktaran bir kalemi var yazarın. Sevdiğim her kitabını keyifle ve zevkle okuyacağım bir yazar.

"Kara Kış Beyaz Düş"... adı gibi karanlığın içinde beyaz bir sayfa açma çabası ve başarı ile sonuçlanan bir hikayeydi.

Zeynep'in geçmişinde hapsolması, hiçbir zaman yeniden başlayamaması ve bir gün annesinden başkakalbinde yer ayırabileceği bir erkek bulması ve geçmişinin karanlık tarafını o adamdan saklama çabası... 16 yaşında, henüz hayatının başında ama o yaşına rağmen omzunda çok ağır bir yük olan Akgül'ün Zeynep ile aynı olan kaderi... Yollarının kesişmesi, birbirlerini etkilemeleri ve ortak olan geçmişlerine birbirlerinden güç almaları... Ustaca kelimelerle dokunmuş okurken gülümseyen ama aynı zamanda göz doldurtan bir kitap.
Mutlu sonu bile yüreği uçsuz bucaksız bir coşkuyla dolduramadan burukluğuyla mutluluğu yaşatan bir son!

Kitabı ancak bu kadar özet geçebilir ve ancak bu kadar kitap içeriğine girebilirim. Aslında kitap hakkında söylemek istediğim çok şey var... Zeynep'in durumu, Selim'in şerefsizliği, adiliği ve Güven'in güçlü duruşu, karakteri hakkında söylenecek o kadar çok şey varken bir şey söyleyemiyorum! Çünkü o zaman kitabı anlatmak durumunda kalırım. :(

Öncelikle kapak tasarımı çok fena güzel olmuştu. Özellikle konuya kurguya o kadar uygundu ki... hele ki kulak kısmında -aşağıdaki resimdeki- karlar içindeki kadın figürü cuk diye oturmuş kitaba.

Ve Fatma Hanım, sizi ayakta alkışlıyorum. Aşk romanı seven, okuyan biri olarak daha önce okuduğum hiçbir kitapta aşkı bu kadar güzel tarif eden ve farklı açılardan baktıran bir yazar tanımamıştım. Özellikle yasak aşkın tarifi... benzetmeler... muhteşemdi!

Türk yazarlar rafımda yer alacak olmasının yanında favori kitaplarım, ve en etkileyici bulduğum kitaplardan biri de olacak

10 puan

Kara Kış Beyaz Düş ayrı dünyalardan olup aynı acıları yaşayan insanların hikayesi.. Kitabı bitirdikten sonra yüreğinize Karakız'ın "he" demesi işleniyor boğazınız ilme ilme oluyor fakat gülümsüyorsunuz, ağlamanın gülmekle kardeş olduğuna bizzat şahit oluyorsunuz ya da mutsuzluktan doğan mutluluğun heyecanına kapılıyor karakterler için savaşıyorsunuz.

Yazarımız bir yandan hayatın çirkin yüzünü gösterirken diğer taraftan saf ve masum sevginin var olduğunu kanıtlıyor bize. Selim’in taşıdığı bencillik, takıntı ve zehri bir araya getirdiğimizde ortaya çıkan karanlığı, Güven’in inatçılığı, temiz yüreği ve masum aşkıyla nasıl aydınlığa çevirdiğinin sihri yüreğinizin nezdinde bir nakış gibi kalbinize işlenirken olaylara asla takatsiz kalamıyorsunuz.

Kitabın son sayfasını bitirip kapattığımda aklımda ki tek şey ne kadar şanslı olduğumdu. Anne ve Babamın varlığının varlığıma armağan olduğunu bir kez daha görmüş ve hissetmiş oldum.
Kitabı anlatacak bir sürü kelime var fakat onları bir araya getirip cümle oluşturacak daha fazla nefes yok bende. Kesinlikle kütüphanenizin baş köşesini hak eden kitaplardan.. Derin bir nefes alıp arkanıza yaslanın ve Akgül(Karakız) ile Zeynep’in hikayesine ortak olun.

10 puan

harika bir öykü,oldukça sürükleyici...

8 puan

Güzel bir hikaye, sonunu da sevdim

10 puan


Acı , keder herkeste , her yer de aynıdır. Doğusu , batısı , kuzeyi güneyi yok bunun. Okumuşu, okumamış ya da okuyamamışı, kültürlüsü , cahili de yok.. Ya da zengini fakiri... En iyi maddi imkanlara sahip görünen insan bile aslında içinde kimsenin yaşamadığı fakirliği, acıları yaşıyor olabillir. Doğunun unutulmuş bir yerinde muhtaç bir başka kişiyle aynı , ortak kaderi paylaşıyor olabilir. Kara Kış Beyaz Düş bunu bize çok güzel , etkileyici ve tüylerinizi diken diken edecek , başarılı bir anlatımla gösteriyor.

Kitap hakkında söyleyebileceğim çok söz var ancak büyüsünü kaçırma korkusu yaşıyorum . Kitap farklı yerlerde , farklı kültürlerde yaşayan iki insanın kesişen ortak acılı kaderlerini ve birbirlerine sığınmalarını, bir birlerine umut, ışık olmalarını anlatıyor belki ama bu çok yüzeysel olur.

Zeynep anlattıkça siz onun içindeki ikilemlerden öyle bir etkileniyorsunuz ki, üzülüyorsunuz , destek olmak istiyorsunuz, kendini harap ediyor kız ama öyle bir durumla , öyle bir adamla karşı karşıya ki bu soruları kendine sormadan , ikilem yaşamadan edemiyor. Çünkü adam okları ona doğru çevirmeyi çok iyi başarıyor.

Öte yanda Akgül var. Zor bir hayatı sırtlamış. Neyse ki karşısına Zeynep çıkıyor ama birbirlerinin yaralarını sarsalar bile izleri nasıl geçecek ?

Bir de Güven var. Adı gibi güven veren, aşk veren , sabırlı bir adam. Zeynep'in o yaşadığı hayatta karşısına çıkan en büyük şansı sanırım.

Ve benimde en büyük şanslarımdan biridir bu kitabı okumak Severek okudum. Olaylar sanki gerçekte yaşanıyordu da ben olaylara tanık oldum. Aslında yaşanıyor böyle şeyler. Görmüyoruz belki ama biliyoruz, okurken bunun etkisi olsa gerek daha da üzüntü duydum.

Ama Fatma Erdek bizi üzüntülerle bırakmıyor, kitabı kapatırken tebessüm ediyorsunuz çünkü tüm acılarına rağmen hayat Zeynep ve Akgül ' e sonunda gülüyor.

Kara Kış Beyaz Düş , kesinlikle tavsiye edeceğim , okuyun diyeceğim kitaplardan oldu. Ama keşke biraz daha uzun olsaydı. Keşke Zeynep ve Güven aşkı biraz daha fazla olsaydı. Mutluluklarını okusaydık daha fazla. Bu bir aşk romanı değil biliyorum sadece araya çok güzel bir aşkta serpiştirilmiş bir roman ama işte romantik kitap hayranı ruhuma söz geçiremiyorum

Profil Resmi
10 puan

Kara Kış Beyaz Düş

Kaç farklı hayat gördük:Kirlenmiş,yaşamları çalınmış,başka kişilikler olmaya zorlanan,hayatı zehir edilmiş kaç farklı beden.
İşte Zeynep’te bunlardan biriydi.Babası öldükten sonra annesinin evlendiği zengin,görünüşte kibar ve sevecen olan Selim’in küçük kızı Zeynep.
Selim, annesine ve Zeynep’e o kadar iyi davranıyordu ki Zeynep babasının,annesi de kocasının öldükten sonra kalplerinde açtıkları yarayı onaran-kapatan bir adam olup çıkmıştı.
Ancak Selim’in Zeynep’e olan saplantılı aşkı Zeynep’in hayatını altüst edecek ve Zeynep’in yılları ruhunda yaşanan kara kışlarla geçecekti.
Sevdiği adam ile arasına giren,yaşamını zehir eden ve kaderini başka şehirde başka insanlarla düğümleyen Selim günahlarının bedeli olarak her zaman Zeynep’in annesini ortaya atacak ve Zeynep isyankar bir kabulleniş içine girecektir.
Ancak Zeynep,yaşadığı geçmişin adeta yansıması olan Akgül’ün hayatına girince yaşadığı her şeyi mutlu bir sona bağlamaya çalışacaktır.
Sevdiği adamla bir hayat kurmaya çalışan Zeynep,Selim’in son sözleri ile yine bir yıkıma uğrayacak hem annesi hem de geçmişi için büyük bir hüzün deryasına dalacaktır.Geçmişin kara lekelerini silmeye çalışan Zeynep önüne beyaz düşler koyacak ve hayatını yeniden yazmaya çalışacaktır.
Zeynep ve Akgül’ün hikayesi çok acınası ve bir o kadar da gerçek…Dünyanın acıklı yönüne son derece ince bir kalemle değinmiş yazarımız.
Hüzünlü hikayesi ile insanın ruhunu yakalayan,gözyaşı bulutlarını gönlümüze yollayan son derece gerçekçi ve özel bir roman.


Baskı Bilgileri

400 sayfa
ephesus tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

İlkind One Better Day umay33 MERAL Sevinç K.D.
87 kişi

Okumak İsteyenler

glcnn Irmak Dönmez dmt_ hefe deniz#
22 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski