Hiçlikten Gelen Kız (The Passage, #1)

8 puan

Hiçlikten Gelen Kız Justin Cronin’in The Passage adlı üçlemesinin ilk kitabı. Kitap Türkçe’ye Hiçlikten Gelen Kız şeklinde çevrilirken, İngilizcesini okumak isteyenler kitabı The Passage olarak aramalılar.
Kitap askeri bir deney olan Noah projesinde meydana gelen terslikler sonucunda insanları vampirleştiren bir virüsün tüm dünyaya yayılmasını anlatıyor. Bu felaketle karşı karşıya kalan dünyanın tek umudu Amy ve arkadaşlarıdır. Hayatta kalmak ve normal bir yaşam sürmek için uğraş veren Amy ve arkadaşları başarılı olabilecek mi? Hiçlikten gelen bu kızın gücü dünyayı kurtarmaya yetebilecek mi?

Kitabın konusunu okurken yeter ama bir vampir kitabı daha okursam veya filmi izlersem kafayı yiyeceğim nedir bu dediğinizi duyar gibiyiz Haklısınız, bu vampir mevzusu bunalttı artık; ama, bu kitapta vampir olayı dışında muhteşem bir anlatım ve kurgu var. Bambaşka bir dünya ve çeşitli karakterler ustaca yaratılmış. İlk bir kaç sayfadan sonra kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Kitabın sürükleyiciliği bu romanda hayati önem taşıyor; çünkü, şiirde Han Duvarları neyse romanda da Hiçlikten Gelen Kız o Kitap uzun değil, çok uzun İşte bu uzunluğunu gözardı etmenize yardımcı olacak usta kalem ve kurgu sizi okurken alıp götürecek. Özellikle fantastik romanları sevenler kaçırmasın, zira bu üçlemenin geriside gelecek. Bir an evvel okumaya başlamalısınız, ancak diğerlerine yetişirsiniz .

11 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »