Her Şey Senin Uğruna (Highlander Serisi 1)

9 puan

Torin Mcleren Kuzey İskoçya'lı bir klan lideridir. Topraklarına döndüğün de saldırıya uğradıklarını görür. Saldırıyı yapan düşmanı Randal McBoyd olduğunu öğrenince adalet için intikam almaya karar verir.
Randal McBoyd kızını evlendirmek üzeredir. Yapılan anlaşmayı bozmak için evlenmeden önce kızı kaçırmaya karar verir.

Shannon McBoyd babası tarafından hiç sevgi görmeden büyümüştür. Tek kız olmasına rağmen abilerinden daha aşağı olduğu, kız olduğu için hayal kırıklığına uğradığı babası tarafından hep hatırlatılmıştır. Azarlanıp dövülmüş, iş yaparak büyümüştür. Artık bu duruma alışmıştır.

Kral öldüğü için İskoç tahtına yeni bir aile geçecektir. Kraliçe de oğlu ile kaçmıştır. Kraliçeyi koruyup tacın oğluna gitmesini isteyen bir grup vardır. Ama Atholl tacın sahibi olmaya kararlıdır. Atholl kral I. James ile dedeleri bir olduğundan tahtı ele geçirmek istemiştir. Dedeleri iki kez evlenmiş ilk evliliğini yok saymıştır.İlk evliliğinden olan çocuklarının tahttan mahrum bırakılmasına karşı çıkanlar var. Atholl da bu davada kendisine destek olacak herkesi toplamıştır. Bu yüzden bunu fırsat bilen Randal kızı Shannon'u Atholl kontunun yeğeni ile evlendirecektir. Kızı evlenince McLeren'leri İskoçya'dan yok etmek için Atholl adam vereceğine söz vermiştir. Böylece McBoyd'lar orada ki güç olmuş olacaktı. Ama Randal evliliğin gerçekleşmesini beklemeden McLeren'lere saldırınca Torin Shannon'u kaçırarak evliliğin gerçekleşmesini engeller.
Shannon Torin ile Mcleren klanına gider. Orada da önce ailesinden dolayı sevilmez, çalıştırılır. Torin ile yakınlaşması bir süre sonra sevilmesini sağlar. Torin ile iyice yakınlaşınca araya duygularda girince işler iyice karışır.
Torin anne ve babası gibi aşka inanan aşk evliliği yapmak isteyen biridir. Evlenmek için Shannon'dan başkasını düşünmez. Fakat Shannon duygularına rağmen McBoyd kanı yüzünden herkesin özellikle Torin'in yerinde gözü olan kuzeninin karşı çıkacağını söyleyip evlenmek istemez. Bir süre bu durum devam eder.
Atholl ölünce onunla iş birliğim yapan McBoyd'ler de mahkum edilir. II.James yedi yaşında olduğundan kral ülkeyi yönetebilecek yaşa gelene kadar yönetim Archibald Douglas'ın elindedir. Bu yüzden Shannon'ın geleceği ile ilgili kararda ona kalır. Neyse ki sevdiğini bırakmamaya kararlı bir Torin varda onu ödülü olarak almayı başarır.

Shannon'ı bir türlü sevemedim. Aslında güçlü bir karakter ama sevemedim. Torin evleniyoruz dedi o hayır dedi durdu. Sonunda adama diz bile çöktürdü. Bir de masum olmasına rağmen bu kadar çok ilişki ve Torin'i düşünmesi itici geldi. Genelde klan liderleri aşkı kabul etmez. Torin aşk evliliği yapmaya kararlı diğerleri gibi sert liderlerden olmayışını ilginç buldum. Sert uzun süre kabul etmeyen liderlere alışığım bu durum farklı olmasını sağladı.
İskoç hikayelerine bayıldığımdan kitapta akıcı olduğundan hemen bitti. Sıkmayan detaylarla yormayan bir kitap. İkinci kitabı hemen okumak istiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »