Her Şey Senin Uğruna (Highlander Serisi 1)

Torin Mcleren, toprakları için ölmeye hazır, öfkeli bir Kuzey İskoçyalı
Halkına yapılan saldırının intikamını almak için harekete geçen Torinin planı, düşmanının kızını kaçırarak esir almaktır.


Shannon McBoyd, babasının sevgisini hissedemeden büyümüş bir genç kadın
Babasından intikam almaya çalışan Torin tarafından kaçırılan Shannon, hayatına bir köle olarak devam edeceğini zannetmektedir.

Torin ve Shannon arasında gelişen olaylar Torini intikamından, Shannonı ise korkularından uzaklaştırabilecek mi?

Bir yanda tutku, diğer yanda intikam
1400lü yılların büyülü atmosferinde geçen etkileyici bir roman.

Kaçırılmaması gerekir!
Lora Leigh, New York Timesın En Çok Satanlar Listesinden Black Jackin yazarı

Romantik, harikulade ve kesinlikle kışkırtıcı.
Sylvia Day

Mary Wineın üslubu kesinlikle mükemmel!
CK2 Kwips&Critiques

Mary Wine, harika bir olay örgüsü kurmuş ve hikâyesi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor.
Bookaholics

Torin Mcleren, toprakları için ölmeye hazır, öfkeli bir Kuzey İskoçyalı
Halkına yapılan saldırının intikamını almak için harekete geçen Torinin planı, düşmanının kızını kaçırarak esir almaktır.


Shannon McBoyd, babasının sevgisini hissedemeden büyümüş bir genç kadın
Babasından intikam almaya çalışan Torin tarafından kaçırılan Shannon, hayatına bir köle olarak devam edeceğini zannetmektedir.

Torin ve Shannon arasında gelişen olaylar Torini intikamından, Shannonı ise korkularından uzaklaştırabilecek mi?

Bir yanda tutku, diğer yanda intikam
1400lü yılların büyülü atmosferinde geçen etkileyici bir roman.

Kaçırılmaması gerekir!
Lora Leigh, New York Timesın En Çok Satanlar Listesinden Black Jackin yazarı

Romantik, harikulade ve kesinlikle kışkırtıcı.
Sylvia Day

Mary Wineın üslubu kesinlikle mükemmel!
CK2 Kwips&Critiques

Mary Wine, harika bir olay örgüsü kurmuş ve hikâyesi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor.
Bookaholics


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Herşey Senin Uğruna-Mary Wine

Yeni bir yazar yeni bir seri ve yine İskoçlar.))
Tam Beş kitaplık bir seri bu..

Highlander Serisi
1. To Conquer a Highlander (2010) Herşey Senin Uğruna
2. Highland Hellcat (2010)
3. Highland Heat (2011)
4. My Fair Highlander (2011)
5. The Highlander's Prize (2012)

Roman 15 yüzyılda geçiyor...Halkının uğradığı korkunç katliamdan sonra Torin Mcleren bu saldırıdan sorumlu Randal McBoyd'un kızını evllenmek üzere iken kaçırır muhtemel bir ayaklanmanın ve birleşmenin de önüne geçmiştir.İntikam için kaçırdığı düşmanın kızı Shannon McBoyd babası tarafından hor görülerek sevgisiz yetiştirilmiş bir klan resinin kızıdır..
Mcleren Klanında işten pestili çıkartılasıya kadar çalıştırılsa da pes etmez çünkü o zaten bu muameleye alışıktır..
Torin Mcleren ile başlayan kavgaları zamanla tutkulu bir aşka dönüşür..Aşkları için iki düşman kabileden oldukları için mutluluğa yelken açabileceklermi?...Konu tanıdıktı ama çeviri kurgulama güzeldi..Yazar seksi çok fazla işlemiş...aşkı çok fazla hissedemedim..Kitap sonlara doğru dahada güzelleşti...

Ama yazarda bariz Garwood etkisi vardı onu belirtmeliyim.Serinin ikinci kitabını da okumak istiyorum..Umarım bunun için fazla beklemeyiz.İskoç hikayelerini,klanları okumak istiyorsanız bu kitap tam size göre.Yazar hakkındaki düşüncemi ikinci kitapta karar vereceğim..
Birde kapağa değinmek istiyorum konuya çok uygundu ama bana çok itici geldi..Adam romandaki karakteri kesinlikle yansıymıyordu kapakdaki kadın çok sevmsizdi..
Bu yazarın çıkış kitabında daha güzel bir kapak olmalıydı..

6 puan

Yorumları okuyana kadar bırakıp bırakmamakta çok kararsız kalmıştım. Açıkçası neredeyse çeyreğine kadar büyük işkence çektim. Neden derseniz 1/4'lük kısımda sürekli aynı şeyleri anlatması. Bu kısım sadece kızı kaçırıp kaleye getirmesi ve Shannon'dan oluşuyordu. Ben sevmedim, belki de kızı sevmediğimdendir. Ama sonra sahneye Torin girdi ve ben aşık oldum ya da o yolda ilerliyorum. O kadınım, aşkım dedikçe ben ayyyy nidaları çektim.

Hani klan liderleri emir verir ya Torin'in emirleri bile rica gibi geldi kulağıma. Güzeller güzeli Shannon derse nasıl kızılır ki? Herhalde uzun zamandır okuduğum en pamuk, tadından yenmeyen adamdı.

Torin dışında da hiç sevmedim ne yalan söyleyeyim. Arkadaşları bile sevimli gelmedi. Kız kızıyor gülüyorlar, tersleniyor gülüyorlar. Kızı mı sallamıyorlar yoksa kafalarında problem mi var anlamadım. Bir de kızı öve öve bitiremediler. Sürekli Torin onurlu bir erkek ama bende korkak değilim demesinden gına geldi. Ki beni bilen bilir güçlü kızlara hastayımdır. Ama bu kıza ifrit oldum bir kere. Hele sonunda ettiği çapsız laflar iyice sinirimi tepeme çıkardı. Spoiler olacak diye söyleyemiyorum ama bazen böyle tek cümle bile cinlerimi tepeme çıkarabiliyor.

Devamını da pek merak etmiyorum. Hele arkadaşları pek hoşuma gitmediği düşünülürse. Ancak ve ancak okuyanların yorumlarına göre devam ederim. Yoksa Mary Wine ile yollarımız burada ayrılacak (:

3 puan

Uzun zamandan beri okuduğum en sıkıcı kitaptı :(

Profil Resmi
8 puan

Bence çok iyiydi devam edeceğim ve kitaplarını heyecanla bekleyeceğim bir yazarım daha oldu... İskoçlara hasret kaldığım şu dönemde ilaç gibi geldi :)

9 puan

Çok beğendim, güzeldi. Yazarın dili akıcı, sürükleyiciydi. Okurken eğlendiğim satırlar varı. Karakterlerin diyalogları bazen çok eğlenceli olabiliyordu özellikle Torin, Cameron ve Lindsey bir araya geldiklerinde.

Shannon'ın tavırlarını, güçlü ve gururlu duruşunu, boyun eğmemesini okumayı sevdim. Torin'in de barbar, kaba tavırları eğlenceliydi. Bu ikisi bir arada gerçekten hızla okunacak sayfaları oluşturmuşlardı.

Yazarın diğer kitaplarını da severek okuyacağım. VEEE şiddetle tavsiye ederim :)

9 puan

Nasıl olursa olsun işin içinde iskoç varsa benim için sorun ortadan kalkıyor ve kitap güzelleşiyor....Tabi ki çok severek okudum.Başlarda Torin i biraz soğuk buldum ne yalan söyleyeyim ama neyse ki sonradan tam bir iskoça yakışır gibi hareket etmeye başladı.
Shannon gerçekten güzel bir karakterdi bence. Ayakları yere basan ve zorluklar karşısında her daim ayakta durabilen bir kadındı ki bu gerçekten çok güzeldi.Ve en çokta hoşuma giden şey tarihi aşk romanlarında sıklıkla karşılaştığımız erkek karakterin sevme konusunda önyargılı olması yoktu bu kitapta...biricik klan liderimiz aşka inanıyor ve sevmekten bir an olsun çekinmiyor!!!!
Her neyse güzel zaman geçirmek için iyi bir kitap... keyifli okumalar canlar!!!!

8 puan

Yazarın kitaplarını seri halinde aldığım için tümü bitince yorumlamak istedim. üç kitap bittikten sonra aklımda kalan İskoçya'da taht için oynanan oyunlar oldu. Bir de yanılgı yaşadım bittiklerinde. Sanki kitaplar Chattan kızkardeşlerin serisiymiş gibi. Çünkü ilk kitap hariç, ikinci ve üçüncü kitaplar Chattan kızkardeşlere ait ve son kitapta üvey kız kardeşle tanışıyoruz uzaktan. Yazarın şu an serisinin dördüncü kitabını internette kayıtlı bulamamakla birlikte büyük ihtimalle Roan'la devam edecek.
Ayrıca serideki kitaplar birbirinden bağımsız olarak çok rahat da okunabilir. Kitapları birbirine bağlayan politik oyunlar ve olaylar sadece, bu kısım serinin devamlılığını, kronolojisini sağlıyor.
Serinin ilk kitabında yani bu kitapta, köyüne baskın yapılıp onlarca köylüsünü katleden düşmanının kızını kaçıran Torin ile düşmanın kötü babası tarafından ezilmiş kızı Shannon'un hikayesini okuyoruz. Shannon'u başkasıyla evlenmek için yola çıktığında bu evliliği engellemek için kaçırıyor. Klasik bir İskoç hikayesi, akıcı bir anlatımı var, okunabilir. Bu tarz kitapları okurken ben bunu bir başka yerde daha okumuştum hissine kapılmadan okunabiliyor.

5 puan

Eh işte okudum sıkılmadım ama sarmadı😒

9 puan

Torin Mcleren Kuzey İskoçya'lı bir klan lideridir. Topraklarına döndüğün de saldırıya uğradıklarını görür. Saldırıyı yapan düşmanı Randal McBoyd olduğunu öğrenince adalet için intikam almaya karar verir.
Randal McBoyd kızını evlendirmek üzeredir. Yapılan anlaşmayı bozmak için evlenmeden önce kızı kaçırmaya karar verir.

Shannon McBoyd babası tarafından hiç sevgi görmeden büyümüştür. Tek kız olmasına rağmen abilerinden daha aşağı olduğu, kız olduğu için hayal kırıklığına uğradığı babası tarafından hep hatırlatılmıştır. Azarlanıp dövülmüş, iş yaparak büyümüştür. Artık bu duruma alışmıştır.

Kral öldüğü için İskoç tahtına yeni bir aile geçecektir. Kraliçe de oğlu ile kaçmıştır. Kraliçeyi koruyup tacın oğluna gitmesini isteyen bir grup vardır. Ama Atholl tacın sahibi olmaya kararlıdır. Atholl kral I. James ile dedeleri bir olduğundan tahtı ele geçirmek istemiştir. Dedeleri iki kez evlenmiş ilk evliliğini yok saymıştır.İlk evliliğinden olan çocuklarının tahttan mahrum bırakılmasına karşı çıkanlar var. Atholl da bu davada kendisine destek olacak herkesi toplamıştır. Bu yüzden bunu fırsat bilen Randal kızı Shannon'u Atholl kontunun yeğeni ile evlendirecektir. Kızı evlenince McLeren'leri İskoçya'dan yok etmek için Atholl adam vereceğine söz vermiştir. Böylece McBoyd'lar orada ki güç olmuş olacaktı. Ama Randal evliliğin gerçekleşmesini beklemeden McLeren'lere saldırınca Torin Shannon'u kaçırarak evliliğin gerçekleşmesini engeller.
Shannon Torin ile Mcleren klanına gider. Orada da önce ailesinden dolayı sevilmez, çalıştırılır. Torin ile yakınlaşması bir süre sonra sevilmesini sağlar. Torin ile iyice yakınlaşınca araya duygularda girince işler iyice karışır.
Torin anne ve babası gibi aşka inanan aşk evliliği yapmak isteyen biridir. Evlenmek için Shannon'dan başkasını düşünmez. Fakat Shannon duygularına rağmen McBoyd kanı yüzünden herkesin özellikle Torin'in yerinde gözü olan kuzeninin karşı çıkacağını söyleyip evlenmek istemez. Bir süre bu durum devam eder.
Atholl ölünce onunla iş birliğim yapan McBoyd'ler de mahkum edilir. II.James yedi yaşında olduğundan kral ülkeyi yönetebilecek yaşa gelene kadar yönetim Archibald Douglas'ın elindedir. Bu yüzden Shannon'ın geleceği ile ilgili kararda ona kalır. Neyse ki sevdiğini bırakmamaya kararlı bir Torin varda onu ödülü olarak almayı başarır.

Shannon'ı bir türlü sevemedim. Aslında güçlü bir karakter ama sevemedim. Torin evleniyoruz dedi o hayır dedi durdu. Sonunda adama diz bile çöktürdü. Bir de masum olmasına rağmen bu kadar çok ilişki ve Torin'i düşünmesi itici geldi. Genelde klan liderleri aşkı kabul etmez. Torin aşk evliliği yapmaya kararlı diğerleri gibi sert liderlerden olmayışını ilginç buldum. Sert uzun süre kabul etmeyen liderlere alışığım bu durum farklı olmasını sağladı.
İskoç hikayelerine bayıldığımdan kitapta akıcı olduğundan hemen bitti. Sıkmayan detaylarla yormayan bir kitap. İkinci kitabı hemen okumak istiyorum.


Baskı Bilgileri

376 sayfa
Haziran2012 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

que Betty Kayla_Oz Ebru GLY
46 kişi

Okumak İsteyenler

ehlimana sydney edi firat Sena Uslubaş
15 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski