Her Şey Senin Uğruna (Highlander Serisi 1)

8 puan

Yazarın kitaplarını seri halinde aldığım için tümü bitince yorumlamak istedim. üç kitap bittikten sonra aklımda kalan İskoçya'da taht için oynanan oyunlar oldu. Bir de yanılgı yaşadım bittiklerinde. Sanki kitaplar Chattan kızkardeşlerin serisiymiş gibi. Çünkü ilk kitap hariç, ikinci ve üçüncü kitaplar Chattan kızkardeşlere ait ve son kitapta üvey kız kardeşle tanışıyoruz uzaktan. Yazarın şu an serisinin dördüncü kitabını internette kayıtlı bulamamakla birlikte büyük ihtimalle Roan'la devam edecek.
Ayrıca serideki kitaplar birbirinden bağımsız olarak çok rahat da okunabilir. Kitapları birbirine bağlayan politik oyunlar ve olaylar sadece, bu kısım serinin devamlılığını, kronolojisini sağlıyor.
Serinin ilk kitabında yani bu kitapta, köyüne baskın yapılıp onlarca köylüsünü katleden düşmanının kızını kaçıran Torin ile düşmanın kötü babası tarafından ezilmiş kızı Shannon'un hikayesini okuyoruz. Shannon'u başkasıyla evlenmek için yola çıktığında bu evliliği engellemek için kaçırıyor. Klasik bir İskoç hikayesi, akıcı bir anlatımı var, okunabilir. Bu tarz kitapları okurken ben bunu bir başka yerde daha okumuştum hissine kapılmadan okunabiliyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »