Geceyarısı Tutkusu (Tuzak Üçlemesi, #3)

7 puan

Eliza'nın beşinci sezonudur. Ölen teyzesinden büyük bir miras kalınca gözde bir gelin adayı olur. Servet avcıları peşine düşmeye başlamıştır. Fakat Eliza bir servet avcısıyla değilde sevebileceği bir adamla evlenmek ister. İstediği tek şey bir ailedir bu yüzden bir koca bulup evlenmek ister. Yardıma ihtiyacı olduğundan en yakın arkadaşı Violet bu duruma el atar. Violet ile taliplerini değerlendirirler fakat hepsi bir şekilde uygun değildir. Ya servetinin peşindedirler ya münasip bir evlilikle saklamaya çalıştıkları korkunç bir sırları vardır. Violet ise arkadaşının bir akıl hocasına ihtiyacı olduğunu düşünür. Sosyeteyi tanıyan,Eliza'nın önünü açacak, biriyle nasıl kolay iletişim kurabileceğini, daha fazla öz güvenli olmasını öğretecek birine ihtiyacı vardır.Bir zamanlar kendisi de çok utangaçtı. Kardeşi ile yer değiştirip Adrian ile evlenince kendisini değiştirmiştir. Tabi kayın biraderi Kit sayesinde. Yine aklına Kit gelir. Eliza'nın koca bulmasına yardım etmesini ister. Akıl hocalığı yapacaktır. Taliplerini incelemelerine yardımcı olacak,nasıl daha rahat olacağını,sosyeteyle nasıl iletişime geçeceğine dair taktikler verecektir. Sosyetede herkesi tanır,tüm dedikodulardan da haberi vardır bu yüzden Eliza'ı Kit'in ellerine bırakır tabi Eliza'nın Kit'e aık olduğundan haberi yoktur.

Kit'in gözünde Eliza odaya girdikten iki dakika sonra unutulan,sade,muhafazakar kadınlardandır.Pasifliğin en büyük örneğiydi. Tabi şimdi zengin,entelektüel bir pasifti. Violet ise Kit'ten onu görkemli bir kuğuya dönüştürmesini bekler. Onu rüküş bir kadından moda ikonuna çevirmek tarihe geçecek bir başarı olurdu. Önce bunun imkansız olduğunu düşünür fakat sonra işe başlar. Eliza'ı sezonun en gözde istenilen kızlarından biri haline getirir. Bu dersler gittikçe dahada samimileşmeye başlar ve ikili kendilerini öpücüklerin yakınlaşmanın arttığı bir durumda bulur. Karşı koymak imkansızlaşır ve Eliza'nın aşkı nihayet karşılık bulur.

Önceki kitaplarını beğenerek okuduğumdan bu kitabı da merak ederek hevesle elime aldım ama beklentilerimi karşılamadı. Kitap daha güzel olabilirdi. Gelişmeleri ve sonunu tahmin ettiğim bir kitaptı buda hevesle okumama engeldi zevk almadım okurken. Beğendiğim yerlerde oldu tabi. Dört çocuklu Violet ve Adrian çiftinin olması güzeldi. Yazarın yeni kitapları için beklemedeyim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »