Geceyarısı Tutkusu (Tuzak Üçlemesi, #3)

Eliza Hammond huysuz, bakımsız ve içine kapanık biri olarak herkesin köşe bucak kaçtığı biriydi. Ne var ki teyzesinden kalan büyük miras sayesinde bir anda bekarların gözdesi oluverdi. Artık en çok korktuğu şey aynada çirkin görünmek değil, açgözlü servet avcılarının tuzağına düşmekti.
En yakın arkadaşının tereddütler yaşadığını gören Violet, Elizayı yakın akrabası Lord Christopher diğer adıyla Kit Winterın ilişkiler konusunda uzman ellerine teslim eder. Kit, Elizayı herkesi etkileyebilecek güzel bir kadına dönüştürecektir. Ancak bir problem vardır: Eliza kendisine koca bulmaya çalışan bu adama sırılsıklam aşıktır. Elizanın Kitten gizli aşk dersleri almaya başlamasıyla ateşli ve tutkulu öpücükler havada uçuşmaya başlar. Kit Elizanın bitmek tükenmek bilmeyen arzularına karşı yenilgiyi kabul eder. Fakat eğer yüreğindeki aşkı dile getirmemekte ısrar ederse güzel leydisini sonsuza dek kaybedecektir.

Eliza Hammond huysuz, bakımsız ve içine kapanık biri olarak herkesin köşe bucak kaçtığı biriydi. Ne var ki teyzesinden kalan büyük miras sayesinde bir anda bekarların gözdesi oluverdi. Artık en çok korktuğu şey aynada çirkin görünmek değil, açgözlü servet avcılarının tuzağına düşmekti.
En yakın arkadaşının tereddütler yaşadığını gören Violet, Elizayı yakın akrabası Lord Christopher diğer adıyla Kit Winterın ilişkiler konusunda uzman ellerine teslim eder. Kit, Elizayı herkesi etkileyebilecek güzel bir kadına dönüştürecektir. Ancak bir problem vardır: Eliza kendisine koca bulmaya çalışan bu adama sırılsıklam aşıktır. Elizanın Kitten gizli aşk dersleri almaya başlamasıyla ateşli ve tutkulu öpücükler havada uçuşmaya başlar. Kit Elizanın bitmek tükenmek bilmeyen arzularına karşı yenilgiyi kabul eder. Fakat eğer yüreğindeki aşkı dile getirmemekte ısrar ederse güzel leydisini sonsuza dek kaybedecektir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Yaklaşık 2 sene sonra Tuzak Serisinin son kitabı Türkçe'ye çevrilip biz okuyucularla buluştu.

Yalnız 2 sene beklediğim bu kitap biraz hayal kırıklığı yarattı bende. İlk iki kitapta yazar konu kadar olay örgüsünü de yaşananları da çok güzel aktarıyordu bizlere. Bu kitap sanki yazarın yazdığı ilk kitap gibi geliyor -ki değil. İlk iki kitapta mutlaka pek tahmin edilemeyecek şeyler yaşanırken bu kitapta neyin ne olacağını anlıyorsunuz. Şaşırtan bir gelişme yoktu. Bunun haricinde bir şey daha eksikti ama ne olduğunu bulamadım.

Tarihi aşk romanı okumaya yeni başlayanlar için gayet güzel ancak 100'den fazla okuyan için normal bir kitap.

En azından bu serinin bitmiş olmasına sevindim. Umarım yayın evi bu sene en az iki tane daha yazarın kitabını çıkarır diye umuyorum çünkü bir yazarın bir romanı için en fazla 3 sene bekletebilen bir yayın evi çıkarıyor kitaplarını.

10 yıl, 2 ay
4 puan

vasattı... O kadar beklediğimize değmedi. Resmen kurgu yok sıfır :/

9 puan

Bu zaman kadar okuduğum en iyi historical romanlardan biri.diğer iki kitap gibi bu da muhteşemdi.Yorumlarda çoğu arkadaş beğenmemiş ama ben çok beğendim.Okurken hiç sıkılmadım.Sanırım bu biraz beklenti ile ilgili.Yinede en sevdiğim romanlar arasına girdi.türünü sevenler bence okumalı :D

8 puan

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile almıştım kitabı.Her zaman ki gibi beni yanıltmadı çok teşekkürler :) serinin diğer kitaplarını okuyamadım ama sıkıntı olmadı bağımsız okunabilir olması güzeldi..

8 yıl, 11 ay
7 puan

Eliza'nın beşinci sezonudur. Ölen teyzesinden büyük bir miras kalınca gözde bir gelin adayı olur. Servet avcıları peşine düşmeye başlamıştır. Fakat Eliza bir servet avcısıyla değilde sevebileceği bir adamla evlenmek ister. İstediği tek şey bir ailedir bu yüzden bir koca bulup evlenmek ister. Yardıma ihtiyacı olduğundan en yakın arkadaşı Violet bu duruma el atar. Violet ile taliplerini değerlendirirler fakat hepsi bir şekilde uygun değildir. Ya servetinin peşindedirler ya münasip bir evlilikle saklamaya çalıştıkları korkunç bir sırları vardır. Violet ise arkadaşının bir akıl hocasına ihtiyacı olduğunu düşünür. Sosyeteyi tanıyan,Eliza'nın önünü açacak, biriyle nasıl kolay iletişim kurabileceğini, daha fazla öz güvenli olmasını öğretecek birine ihtiyacı vardır.Bir zamanlar kendisi de çok utangaçtı. Kardeşi ile yer değiştirip Adrian ile evlenince kendisini değiştirmiştir. Tabi kayın biraderi Kit sayesinde. Yine aklına Kit gelir. Eliza'nın koca bulmasına yardım etmesini ister. Akıl hocalığı yapacaktır. Taliplerini incelemelerine yardımcı olacak,nasıl daha rahat olacağını,sosyeteyle nasıl iletişime geçeceğine dair taktikler verecektir. Sosyetede herkesi tanır,tüm dedikodulardan da haberi vardır bu yüzden Eliza'ı Kit'in ellerine bırakır tabi Eliza'nın Kit'e aık olduğundan haberi yoktur.

Kit'in gözünde Eliza odaya girdikten iki dakika sonra unutulan,sade,muhafazakar kadınlardandır.Pasifliğin en büyük örneğiydi. Tabi şimdi zengin,entelektüel bir pasifti. Violet ise Kit'ten onu görkemli bir kuğuya dönüştürmesini bekler. Onu rüküş bir kadından moda ikonuna çevirmek tarihe geçecek bir başarı olurdu. Önce bunun imkansız olduğunu düşünür fakat sonra işe başlar. Eliza'ı sezonun en gözde istenilen kızlarından biri haline getirir. Bu dersler gittikçe dahada samimileşmeye başlar ve ikili kendilerini öpücüklerin yakınlaşmanın arttığı bir durumda bulur. Karşı koymak imkansızlaşır ve Eliza'nın aşkı nihayet karşılık bulur.

Önceki kitaplarını beğenerek okuduğumdan bu kitabı da merak ederek hevesle elime aldım ama beklentilerimi karşılamadı. Kitap daha güzel olabilirdi. Gelişmeleri ve sonunu tahmin ettiğim bir kitaptı buda hevesle okumama engeldi zevk almadım okurken. Beğendiğim yerlerde oldu tabi. Dört çocuklu Violet ve Adrian çiftinin olması güzeldi. Yazarın yeni kitapları için beklemedeyim.

9 puan

Evet emin olun historical denince aklinza gelen bircok tahmini kurgu bu kitapla okunacak.
Benim uyuz oldugum bir kit. Adam zaten evlenmeyi düşünüyorsun ha 1 yil sonra ha 1 yil once neden sevdiğin kadına açılmıyorsun?
Sanırım deliriyorum. Karaktere sinir olmak...

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/01/tracy-anne-warren-geceyars-tutkusu-trap.html

Ve kalemine taptığım bir yazarın daha kitabını bitirdim. Bir yıldır beklediğim ve artık çıkması konusunda ümidimi kestiğim kitabın çıktığını görünce hemen aldım ve neredeyse hemen de okudum. Aslında hemen okuyamadım. Yoğun bir iş programım olduğundan dolayı biraz elimde oyalandı kitap ama yine de her satırından zevk aldım diyebilirim :))

Tracy Anne Warren,akıcı, sürükleyici zaman zaman eğlendirici aşkı hissettiren bir kaleme sahip bir yazar. Daha önce yazarın iki kitabını -aynı zamanda serinin ilk kitabı- okumuştum ve bu üçüncü kitabı...

"The Trap Serisi"nin üçüncü ve son kitabı Geceyarısı Tutkusu, daha önceki kitaplardan tanıdığımız utangaç, kültürlü, okumayı seven ama sosyal olmayan, konuşmayı pek beceremeyen Eliza ile sosyal, genç kızların hayranlığını kazandığı, yemek yemeyi seven Kit'i konu alıyor. Seriden biraz bahsetmek gerekirse, 3 kitaptan oluşuyor ve her kitap bir çifti, karakteri anlatıyor ama bu karakterler birbirleri ile bağlantılı karakterler.

Diğer kitapların da blogda yorumları olsa da onlardan da biraz bahsetmek istiyorum. Serinin ilk kitabı "Kollarımdaki Yabancı", Reaburn Dükü Adrian Winter ile Leydi Violet Brantfort'un evliliklerini, Violet'ın büyük sırrını ve bu sırrın aşklarına neler yaptığını konu alıyor. İkinci kitabı "Gül ve Diken", Violet'in ikizi Leydi Jeannette Brantford ile Darragh O'Brien'ın tanışmalarını aralarındaki çekici ve Darragh'ın oyununu ve sonrasında aşkın nasıl kazandığını anlatıyor. Son kitap "Geceyarısı Tutkusu" ise Violet'ın en yakın arkadaşı Eliza Hammond ile Reaburn Dükü Adrian'ın kardeşi Lord Christoper(Kit) Winter'ın aralarındaki çekimi, Kit'in akıl hocalığını ve ikisi arasındaki aşkı anlatıyor.

Kısaca üç kitabında özetini geçtikten sonra asıl kitabımıza dönerek yorumuma gelelim. :)
Kitap içeriğine girmeden önce genel bir yorum yapmak istiyorum. Kitabı beğendim hem de çok ama ımm bazı yerlerde beni tatmin etmeyen bir şey vardı. Sanırım tam olarak beklediğim bu değildi. Diğer kitapları daha güzeldi sanki. Ben Kit ve Eliza'yı bu şekilde tahmin etmemiştim. Gerçi tam olarak nasıl bir şey bekliyordum bilmiyorum ama...

Neyse... yine de kitap güzeldi. Beğendim gerçi yazarın dilini sevdiğimden olsa gerek okurken keyif aldım.

Fazlasıyla kitap içeriğine girebilirim :))

Öncelikle söylemek istiyorum ki Violet & Adrian çiftini ve Jeannette & Darragh çiftini mutlu ve çocuklu görmek çok güzeldi ama keşke oları daha fazla okuyabilseydik. Hani onların da ilişkilerini falan :)) özlemişim bu çiftleri :))
Gerçi Violet'ı baya okuduk eee Eliza'nın arkadaşı ve Eliza'da onların evinde kalıyor okumamız normal tabi :)

Neyse... :)) Eliza'nın utangaç tavırlarını ve sosyete rahatlıkla karışabileceği davranışlarını geliştirmesi, kıyafetleri ve saçlarını değiştirmesi konusunda Kit'in akıl hocalığı yapması iyi fikirdi. Kit ve akıl hocalık... okumak güzeldi ama daha fazla olmalıydı o satırlar.

Eliza'nın bir anda popülerliği yakalaması ve Kit'in her ne kadar kıskansa da itiraf edemez tavırları ise okumaya değerdi. Hele saçlarını kestirme muhabbetinde kuaförün tavırlarına çok eğlendim. :) Elbise seçimlerinde de Jeanette'nin moda aşkında da çok eğlendim. :)

İlk başlarda Kit'in yarattığı Eliza'dan hoşlandığını düşünmüştüm ama daha sonra fark ettim ki ikisi beraber çok zaman geçiriyorlar ve Kit, Eliza'da hoşuna giden tarafları keşfediyor, onun arkadaşlığında hoşlanıyor... Bunları keşfedişini okumak da çok güzeldi. Gerçi başlarda saç ve kıyafet değişimiyle çekici ve daha güzel hale gelen Eliza'dan etkilenmesi hiç hoşuma gitmedi ne yani her şey dış görünüş mü? dedirtti ama ilerleyen sayfalarda davranışlar, konuşmalar, bakışlar, karakteristik özellikleri keşfederken Eliza'ya aşık olması daha hoşuma gitti.

Kit'in eğitim aldığı yıllardan tanıdığı Vikont Brevard'ın Eliza'dan hoşlanması ve ona evlilik teklif etmesi... Kit'in duygularını harekete geçiren şey oldu bence! Hani elinizdekinin değerini kaybedince anlarsınız ya işte Kit'in durumu biraz öyle oldu. Ama... ama... Brevard'a haksızlık yapıldı. Cidden tam bir beyfendiydi ve Eliza'yı hak ediyordu... Bu şekilde olmamalıydı olaylar Brevard için... ama işte aşk kazanacak ya...

Şahsen ben Vikont Brevard'tan daha çok hoşlandım :))

Kit'in aşkını itiraf edişini de paylaşmak istiyorum sizlerle :))
Loş, şimşekli ışık altında gözlerinin içine baktı Eliza. "Lütfen, Kit. Lütfen bırak beni."
Kit yavaşça başını salladı. "Bırakamam. İnan bana denedim ama olmuyor. İnkar edilemez şekidle sana olan arzumdan acı çekiyor olsam da duygularım çok ama çok daha derin." İfadesi ciddiydi, Eliza'nın dudaklarına bir öpücük kondurdu. "Seni seviyorum, Eliza."
Tamam itiraf ediyorum ben bu sahneyi biraz daha romantik hayal etmiştim :)

Artık yorumumu bitiriyorum. Kitap hoşuma gitti, okumaktan zevk aldım. Hikayesi, kurgusu hayal ettiğim gibi olmadı bu konuda birazcık hayal kırıklığına uğrasam da yine de beğendim kitabı. Imm... puan vermek isteseydim sanırım 3,5 verirdim...

The Trap Serisi kitapları:
Kollarımdaki Yabancı
Gül ve Diken
Geceyarısı Tutkusu
Seriyi sizlere tavsiye ederim. Tarihi aşk romanı, lordları, leydileri, dükleri vikontları okumayı seviyorsanız bu seriyi de seveceksiniz.

Dilerim Koridor Yayınları, yazarın diğer kitaplarını da yayınlar, şahsen yazarın kalemini çok seviyorum bu yüzden okumayı çok isterim. O yayınlamasa da inşallah başka bir yayınevi alır haklarını :))

7 puan

Kitap Adı : Geceyarısı Tutkusu
Yazar : Tracy Anne Warren
Orjinal Adı : The Wedding Trap
Goodreads Puanı : 5.3,85
Puanım :5.3,90





Bir serinin daha sonuna geldik..Tracy Anne Warren'in Trap Üçlemisinin üçüncü romanı olan Düğün orjinal isimli Gece Yarısı Tutkusu konu olarak beni hayal kırıklığına uğrattı..

Yanlış anlamayın çok kötü değildi.güzeldi ama beni kurgu olarak hayal kırıklığına uğrattı..Serinin İlk Kitabı Kollarımdaki Yabancı favorim...Onun tadı hiç birinde yoktu maalesef.Özellikle yazarın bu kitabı yazarken Barbara Cartland'ın Ateşli Geceler romanından etkilendiğini düşünüyorum.Çünkü o konu ,kurguadaki güzelliği ve aşk yoğunluğunu diğer iki kitap da bulamadım..Serinin ikinci kitabı Gül ve Diken'in konusu da güzeldi özellikle kötü ikizin hakettiğini bulması çok hoşuma gitmişti.



Bu iki kitapda da dikkat çekmeyen çekingen bir karakter vardı Violet'in samimi arkadaşı..Onun gibi kitap kurdu. Fakat kendine güven duymayan kimse ile yüz yüze konuşamayan bir genç kız. Üstünde hep bol kıyafetler olan paspal Lady Eliza Hammond..Violet'in sırdaşı dostu..Yıllardır birine çok aşıktır...Lord Christopher Winter...




Namı diğer Kit... Yakışıklı ve karizmatik Dükümüz Adrian Winter'in kardeşi..Sorumsuz kendini beğenmiş ne yaptığına karar veremeyen yakışıklı karizmatik Kit Winter..


Hikayenin başladığı zamanlar da Violet dört çocuk sahibi güzel bir düşes. Adrian ile çok mutlu huzurlu bir hayatı var. Diğer cadı ikiz Jeannette'nin Darragh ile mutlu bir evliliği vardı..Ve Eliza artık Kit'e aşık olmaktan vazgeçmişti veya o öyle sanıyordu...


Eliza'nın hasis ve aksi teyzesi ölüp de mirasını oğlu yerine Eliza'ya bırakması ile bir anda gündemde öne çıkmıştı genç kız..tabii ki para avcısı erkeklerin de gündemine girmişti. O tarihte yurt dışından yeni dönen Kit'ten Violet yardım ister. Tek dostunun para avcıları tarafından suistimal edilmememesi ve sosyeteye uyum sağlayabilmesi için Kit'den ona bir takım ders?? vermesini rica eder..

Sevgili yengesini kırmak istemeyen Kitt bunu kabul eder ve dersler başlar tabii ki...

Önce Eliza'nın dış görünüşü değiştirilecektir..Bu kısmı okurken aklıma My Fair Lady geldi hemen. En sevdiğim temalardan olduğu için bur kısımlar çok hoşuma gitti...
Şimdiye kadar o pısırık silik genç kız adeta çiçek gibi açarak güzelleşir ve bir anda sosyetinin en gözde erkeklerinin ilgi odağı haline gelir.Muhteşem bir silkiniştir bu genç kız için..Ve Kitt'de farkına varır Eliza'yı ama o şişmiş egosu başına iş açacaktır.


Derken Eliza daha başka şeylerde öğrenmek ister...Mesela şimdiye kadar hiç öpülmemiştir?!!..Gibi şeyler tam anlamı ile ateş ile barut misali...


Kötü bir hikaye değildi ama bence yazar Barbara Cartland gibi bir yazardan esinlenmemiş bu hikayede veye yazarken biraz sıkılmış sanki. Daha değişik bir kurgu ve duygusal bir roman beklerekn bu son biraz yavan sıradan oldu gibi geldi..Yine de okurken oldukça zevk alabilirsiniz..Okurken eğlenebilirsiniz...
Özellikle historical severlerin beğeneceği bir hikaye...


Trap Trilogy
1. The Husband Trap (2006) Kollarımdaki Yabancı
2. The Wife Trap (2006) Gül ve Diken
3. The Wedding Trap (2006) Geceyarısı Tutkusu


http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/01/kitap-ad-geceyars-tutkusu-yazar-tracy.html


6 puan

Aslında sevdiğim yazarların , pek sevemediğim kitaplarına yorum yazmam çünkü kendimi yazara haksızlık etmiş gibi hissediyorum ama bu kitap için bir nazar boncuğuydu sanırım diyeyim ve yorumuma öyle başlayayım

Kit ve Eliza aşkı benim abartısız yıllardır beklediğim ve büyük umutlarla başladığım bir aşktı. Yayınevi uzun süre çıkarmadığı için sürekli yabancı sitelerden anlayabildiğim kadarıyla yorumlarına bakıyor, konuyu okuyordum. Ve masum bir kızın , çirkin ördek yavrusunun kuğuya dönüşmesini, çapkın erkeğin bir anda onu fark etmesinin masalını okuyacağımı biliyordum. Hatta onu evlendirmek için uğraşacakken kendini kıza aşık bulacak ve evlenmesini düşünmek bile onu çıldıracak hale getirecekti vs vs... derken bu yüzden daha bir heyecanla bekliyordum.

Evet, konu tam bir klişe ama ben bu klişeyi gerçekten çok severim ve klişe dediğimiz konular güzel bir anlatımla unutulmayacak bir hale gelir ama... işte burada bir ama var o da yazar benim beklentilerimi karşılayamadı. Okuyabildim mi ? Evet tek gece de bitirdim. Sıktı mı ? Hayır sıkılmadım da ama hafızamda yer edecek bir roman olarak da kalmadı.

Belki de beklentileri çok üst seviye de tuttuğum için belki de serinin ilk kitabıyla arasında ciddi anlamda uçurumlar olduğu için, belki de karakterleri umduğum gibi bulamadığım için bilmiyorum.

Mesela benim beklediğim Eliza çok masum, çok çekingendi ama burada kızımız bir açıldı pir açıldı. Kit bile çapkınlığı dillere destanken bence Eliza asıl fazla hızlıydı.

Erkek karakter de daha muzur, çapkın ve daha dalgacı birini bekliyordum. Yeri geldiğinde de sert. Ama Kit de çok sıradan bir adamdı. Neyse ki kıskançlıkları okunmaya değerdi ki o da olmasa zaten kitap gitmezdi.

Ve son bir şey de ( burası belki spoiler olabilir dikkat ! ) kitabın sonunda diğer adamın düştüğü duruma çok kızdım. Aşıklar , seviyorlar anladık da öteki adam da bu tavırlarını hiç hak etmemişti. Kit sevdiği kadını sahiplensin kabul ediyorum da daha farklı bir şekilde adamla konuşsaydılar. Resmen adamın gururunu incittiler ve Eliza hep insanlar tarafından ezilen biri olarak daha duyarlı olmalıydı.

Sonuç olarak okudum, bitti , merakımı giderdim. Yazarın yeni bir kitabı daha çıksın gene okurum. Ama bir Kollarımdaki Yabancı beklemeyin derim bu kitaba başlarken.

10 yıl, 1 ay
Profil Resmi
9 puan

güzel sıcacık bir aşk hikayesiydi ne ara bitirdim anlamadım bile :)


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 384 sayfa
2014 tarihinde, Koridor Yayıncılık tarafından yayınlandı


ISBN
9786054629527
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

sufi GLY SiHiRLi_PeRi MarlaSngr sd
48 kişi

Okumak İsteyenler

beyzaaa Briseis zeyneptns Only hulyami
9 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski