Geceyarısı Tutkusu (Tuzak Üçlemesi, #3)

6 puan

Aslında sevdiğim yazarların , pek sevemediğim kitaplarına yorum yazmam çünkü kendimi yazara haksızlık etmiş gibi hissediyorum ama bu kitap için bir nazar boncuğuydu sanırım diyeyim ve yorumuma öyle başlayayım

Kit ve Eliza aşkı benim abartısız yıllardır beklediğim ve büyük umutlarla başladığım bir aşktı. Yayınevi uzun süre çıkarmadığı için sürekli yabancı sitelerden anlayabildiğim kadarıyla yorumlarına bakıyor, konuyu okuyordum. Ve masum bir kızın , çirkin ördek yavrusunun kuğuya dönüşmesini, çapkın erkeğin bir anda onu fark etmesinin masalını okuyacağımı biliyordum. Hatta onu evlendirmek için uğraşacakken kendini kıza aşık bulacak ve evlenmesini düşünmek bile onu çıldıracak hale getirecekti vs vs... derken bu yüzden daha bir heyecanla bekliyordum.

Evet, konu tam bir klişe ama ben bu klişeyi gerçekten çok severim ve klişe dediğimiz konular güzel bir anlatımla unutulmayacak bir hale gelir ama... işte burada bir ama var o da yazar benim beklentilerimi karşılayamadı. Okuyabildim mi ? Evet tek gece de bitirdim. Sıktı mı ? Hayır sıkılmadım da ama hafızamda yer edecek bir roman olarak da kalmadı.

Belki de beklentileri çok üst seviye de tuttuğum için belki de serinin ilk kitabıyla arasında ciddi anlamda uçurumlar olduğu için, belki de karakterleri umduğum gibi bulamadığım için bilmiyorum.

Mesela benim beklediğim Eliza çok masum, çok çekingendi ama burada kızımız bir açıldı pir açıldı. Kit bile çapkınlığı dillere destanken bence Eliza asıl fazla hızlıydı.

Erkek karakter de daha muzur, çapkın ve daha dalgacı birini bekliyordum. Yeri geldiğinde de sert. Ama Kit de çok sıradan bir adamdı. Neyse ki kıskançlıkları okunmaya değerdi ki o da olmasa zaten kitap gitmezdi.

Ve son bir şey de ( burası belki spoiler olabilir dikkat ! ) kitabın sonunda diğer adamın düştüğü duruma çok kızdım. Aşıklar , seviyorlar anladık da öteki adam da bu tavırlarını hiç hak etmemişti. Kit sevdiği kadını sahiplensin kabul ediyorum da daha farklı bir şekilde adamla konuşsaydılar. Resmen adamın gururunu incittiler ve Eliza hep insanlar tarafından ezilen biri olarak daha duyarlı olmalıydı.

Sonuç olarak okudum, bitti , merakımı giderdim. Yazarın yeni bir kitabı daha çıksın gene okurum. Ama bir Kollarımdaki Yabancı beklemeyin derim bu kitaba başlarken.

10 yıl, 2 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

En azından Koridor'da okunmaya değecek fazla yazar olmadığından beklemek benim için sorun olmuyor. Ama Epsilon'dan beklediğim o kadar çok yazar var ki. Keşke Epsilon, Pegasus'taki bir yazarın kitabını çıkarmalarındaki çabadan biraz örnek alıp ellerindeki yazarlarını bizle buluştursa.

10 yıl, 2 ay     
« geri ileri »