Darmadağınık (Tangled, #2)

9 puan

İlk kitapta Drew o anda ki kötü halini anlatıp bu sürece gelme aşamasını anlatmaya aylar öncesine dönüyordu. Bu kez Kate Greenville Ohio'a dönmüş Drew ise New York'da kalmıştır. Sonsuza dek olayı iki yılda dolmuş Drew onları istememiştir. Aslında bu girişten yeni haber anlaşılsa da Kate hala anlamayanlar için sorunların başına bir ay öncesine gidiyor.

Kate ve Drew iki yıldır birliktedir. İlişkileri yolundadır. Drew Kate'i el üstünde tutup kıymetli hissettiriyor, sürekli seyahatler edip eğleniyorlar iş yerinde ise ikili rüya ekiptir.
Her şey yolunda iken Kate normal bir hafta geçirmemeye başlar. Aşırı yorgun,sinirli hassas bir durumdadır. Drew'in ablası Alexandra hamiledir. Onun belirtilerinin kendisinde de olduğunu fark eden Kate üniversiteden kadın doğum uzmanı arkadaşından randevu alır. Buraya giderken ise Drew'e yalan söyleyerek gider. Orada arkadaşının kocası olan bir diğer arkadaşını görür. Bu samimi sarmaş hallerini gören biri daha vardır.
Kate planlarında olmasa da sevindiği güzel haberi vermek için eve gidince Drew'i bir kadınla bulur. Klasik Drew taktiği.
Drew yalan söylediğini anlayıp Kate'i takip etmiştir. Arkadaşı ile samimi hallerini görüp sevgilisi sanmıştır. Kate Drew'in söylediklerinden onun hamile olduğunu öğrendiğini, istemediğini düşünür. Duyduğu korkunç sözlerden sonra evden ayrılıp annesinin yanına gider. Tabi her fırsatta Drew'in pişman olup dönmesini bekler.

İki tarafında kötü geçen günleri, Kate'nin verdiği kararlar, Drew'in Kate'nin hayatında ne kadar yer açarsa o kadarına razı olup, her şeyi kabullenmesi daha sonra gelen barışma süreci sonra ki kırıkları onarma süreci, yeni kararlar derken kitap bitiyor. Üstelik sekiz ay sonra Drew'in ağzından gelen bir son ile.

Kitap Kate'nin bakış açısıyla anlatılıyor. Kate'nin bilinmeyenleri göstermesi yönüyle iyiydi ama bence bir Drew değildi. Onun anlatımı çok daha güzeldi.
Drew tabi ki yaptıkları ile sinirlendirdi. Gerçekleri bilmeden Kate'siz yaşayamayacağını söyleyip her şeyi kabul etmesi olanları unutturuyor, okunmaya değer.
Ailenin ve arkadaşların yine iç içe olduğu bir kitap. Delores ve Matthew ise evlenmiştir. Onlarında bol bol yer aldığı eğlencelii, akıcı bir kitaptı.
Yine birçok filmden bahsediliyor. Hata romantik Julie Garwood kitaplarından bile bahsediliyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »