Çirkin

7 puan

Bu yoruma nasıl başlamak gerekir pek bilmiyorum. Bir adam ve bir genç kız var kitabımızın kahramanları olarak. Anlaşmalı olarak kız adamı görmeden, adam sadece kızın bir fotoğrafını görerek nişanlanmışlar. Çünkü kızın babasının amber yüklü gemileri var. Ve çünkü adam parfüm üreticisi. Doğrusu kitabın bu kısmı oldukça ilgimi çekti. Parfüm yapımını detaylı olarak öğrenmesem de bu kitaptan amber nedir, konusuna son derece bilgilendim. Amber balina kusmuğuymuş. Evet parfüm sabitleyicisi olarak kullanılan (eskiden çünkü artık yasakmış) amber, balinaların midesinde hazmedemedikleri şeyler yediklerinde oluşan madde. Ve insanlar balinaların kusmasını beklemeyip bu maddeyi almak için balinaları avlamışlar yıllarca. Ayrıca güderi de hayvan derisinin balık yağında bekletilmiş haliymiş:)
Kitabın aşk romanı olarak çok değişik bir kurgusu yok. Adam kimliğini ve yüzünü belli etmeden kıza yaklaşır. Sonra gerçek hayatta karşısına çıkınca eskiden tanımıyormuş gibi yapar vs vs. Adamın yüzü geçirdiği bir rahatsızlıktan ötürü çirkindir. Bu yüzden ilk karşılaşmaları hep karanlıkta olur ve adamın kendine güveni vardır. Fakat kızın karşısına aydınlıkta çıktığında kendine güvensiz biri haline gelir. (Gölgelerin gücü adına :) durumu var birazcık) .
Yazar konuyu toparlamaya çalışırken çok sıkıldım. Eğer biraz daha hızlı toparlayabilseymiş, akıcı olabilseymiş ve ilgi uyandıran olurmuş. Bir de konu aralarında çok atlamalar olmuş. Mesela iki kişi konuşurken birden başka bir şey okumaya başlıyorsunuz. Geriye dönüp bakıyorsunuz. Geçiş yok diğer sahneye direk hiç bir uyarı olmadan kesilivermiş.
Neyse bu da böyle bir kitaptı işte.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »