Çavdar Tarlasında Çocuklar

6 puan

Rezil,Manyak,Lanet,Tip,Kıyak kelimelerinin;Vay canına,Tanrı aşkına,bittim buna ünlemlerinin sıkça tekrarlandığı başı sonu olayan bir kitap.Bir nevi zengin velet travması.Türkiye'de işler böyle yürümez.Okumayan çocuk yazın bir kaportacı yanına verilir zaten çocuğun aklı başına gelir.
Tabi çocuk gözünden bakması,büyüklerin olmak istediği gibi değil onlara dayatıldığı gibi yaşaması küçük kahramanın sık sık midesinin bulanmasına neden oluyor.
Bu kitabı okumak istememin nedeni,kitabın ismi aslında.Neden Çavdar Tarlası?
Bunu kitabın 162. sayfasında anlayabiliyorsunuz.
"Her neyse, hep, büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta- yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey."
Kısaca küçük kahraman babası gibi avukat abisi gibi yazar olmak yerine Çavdar tarlasında çocuk yakalayıcısı olmak istiyormuş.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »