Cam Şato (Cam Şato, #1)

9 puan

Adarlan'in Suikastciler Kralicesi olarak nam salmis, korkutucu Celaena Sardothien, hain bir plan yuzunden yakalanmis ve korkutucu Endovier'in tuz madenlerinde 1 yildir tutsak olarak tutulmaktadir. Bir yillik tutsakligin ardindan birgun bir muhafiz ve bir duzine koruma tarafindan hapishaneden cikarilmis ve Prens Dorian'in huzuruna cikarilmistir.

Prens Dorian Halliviard'in, namli suikastciya buyuk bir teklifi vardir. Kralin imparatorluguna yardim edecek birine ihtiyaci vardir, bu kisi Krala gucluk cikaran kisileri aradan cikaracaktir. Kral bu konuda bir yaver aramaktadir ve 24 adet adayin olacagi bir yarismanin kazanini bu goreve ataycaktir.

Bu gorevi kabul etmesinin ve yarismayi kazanmasinin karsiligi olarak da 4 yil hizmet ettikten sonra Celaena'ya ozgurlugu verilecek ve adi temizlenecektir. Butun bu sure boyunda oldukca dolgun bir maas alacak ve iyi sartlarda yasayacaktir.

Durum boyle olunca Celaena'nin da cok sansi kalmamisti tabi, kndisi anlasmayi kabul eder ve Prens Dorian ve ekibi ile birlikte Saraya dogru yola cikarlar.

Celaena, bir yillik koleligin ve kotu sartlarda yasamanin bedeli olarak cok zayoflamis ve bunyesi oldukca hassaslasmistir. Kendisini toparlmasi ve eski formuna kavusmasi icin fazla vakti yoktur. Yarismalar hemen baslayacaktir. Prens Dorian bu konuda cocukluk arkadasi ve Yuzbasi olan Chaol'u Celaena'nin yanina verir. Prens adina yaverlik yarismasina katilan Celaena, Chaol gozetiminde egitimler alir ve hizli bir ilerleme kaydeder.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »