Cam Şato (Cam Şato, #1)

Karşınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien.
Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.
Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi. Celaena, kraliyetin en yetenekli savasçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian'ı temsil edecek.
Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak.Ama önce birbiri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.

Karşınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien.
Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.
Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi. Celaena, kraliyetin en yetenekli savasçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian'ı temsil edecek.
Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak.Ama önce birbiri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
5 puan

http://www.kitabisevda.com/2013/02/cam-sato-sarah-j-maas.html

Celaena Sardothien, Yeraltının kraliçesi. Bir yıl tutsak kaldığı Endovier'den ruhunu satmak pahasına da olsa çıkmayı ve özgürlüğünü istiyor.

Celeana 12 yaşından beri dünyanın en iyileriyle suikast için eğitilen, dünyanın en yetenekli belki en geç ve şüphesiz en ünlü suikastçisi. Kitabın sonlarına doğru onun yeteneğini daha iyi hissediyor neden bu adı hakkettiğini çok iyi anlıyorsunuz.

Köle olarak geçirdiği bir yıldan sonra Kralın düzenlediği bu yarışma bir umut kapısı onun için, bir yılını daha o cehennemde geçirirse sağ çıkamaz. Arkasından komple kuranların, tehlikli suçluların arasından kolaylıkla sıyrılacağından emin, boşuna ona Kraliçe demiyorlar ama birileri kralın yaver adaylarını öldürmeye başlayınca soğuk bir korku içine işliyor.


Kickass Lady var dediler geldik moduyla başladım Çam Şato'ya. Bir bakıma öyleydi de suikastçiler, ölüm, çeşitli suçlular, yaratıklar... Celaena'nın dramatik bir geçmişi var. Bunun haricinde kitabın çoğunluğunda bana şımarık bir kız gibi geldi, bu bir suikastçiden bekleyeceğim tavırlar değildi aslında. Ben daha soğuk, hesapçı ve taşlaşmış beklerdim ama Celeana'nın da büyüsü bu olsa gerek.

Kitap paranomal bunu söyleyelim artık, bayağı bir süre belli olmuyor. Heyecanlı ilerlediği için bunun farkına varmıyorsunuz ama. Gene de kitabın biraz uzun olduğunu itiraf etmeliyim. oku oku bitmedi. O sonunda bir şeyler olacak, bekliyorsunuz, ama gelmiyor. Hele en can alıcı noktalar, yaverlerin yarışma sahneleri, kesiliyor. Bir yerden sonra bu da ayrı bir hayal kırıklığı oluyor benim için. Dövüş sahnelerine bayılıyorum.

Cinayetler, kısaca gizem çok hoş yerlere götürüyor. Kitapta en sevdiğim yerler oraları oldu. Gizli yerlere.:D

Celeana'yı kitap kurdu kahramanlar arasına katabiliriz, zira onca işi arasında kitap okumaktan kendini alıkoyamıyor.



Chaol ile Dorian meselesi beni boğdu. Bence ikisi birleştirirsek tam bir erkek eder. Şu durumdaki halleri bence Celeana'yı tatmin etmez, çok zayıflar. Dorian'ın cazibesi kitabı okutan önemli öğelerden biri.

8 puan

Konu bakımında ilginç ve farklıydı.Celeana'yı sevdim. Çok azimli sert ve ukala :) Ve bu kızımıza meftun iki genç var . ( Biri bunu pek belli etmese de). Yüzbaşı Westfall favorim tabi ki ama karakter olarak biraz yavan kalmış gibi . İkinci kitapta bu düzelir diye umut ediyorum . Cam Şato okurken merak ettiren kitaplardan . Bu iyi bir şey fakat birkaç şey dışında pek bir aksiyon yoktu . Bir suikastçıdan daha fazla şey beklerdim . Genel olarak sevdim , okunası kitap . İkinci kitabın daha iyi olması dileğiyle ...

10 yıl, 11 ay
5 puan

Hoş bir kitaptı ama bir şeyler eksikti kitapta belki 2. kitapta düzeltir yazar bence umut var.
Celaena Sardothien bir süikastçı ama kitapta bu pek hissedemedim ben açıkcası ama hakkını yememek lazım kız 1 boyunca tuz madenlerinde çalışınca paslanmış tabii.
Güzel yakalanmış bir konu ama kahramanların yaşları küçük olunca mesela Celaena 18 (doriana 21 ve choal da 22 )yaşında ünlü bir süikastçı pöhhh dedirtiyor insana ben okurken bunu dikkate alamadım kafamda daha yaşlı hayal ettim mesela 22 gibi daha uygundu bence yazarın burda gençleri hedef kitlem yapayım derken azcık gözünü çıkartmış :)kitabın yazarı sarah ablamız yaz yaz bititrememiş 449 sayfa aksiyon oldu olacak derken sonunda 7-8 sayfayı geçmeyen bir aktivite insan bumuy yani dedirtiyor :)

Profil Resmi
10 puan

http://kordugumhayaller.blogspot.com/2013/03/cam-sato-throne-of-glass-by-sarah-j-maas.html

Kitap gerçekten keyif alınası ve çok güzeldi. Yazar sonlarda bir yerde -olamazsa amanın olmaz- keşke öyle yazmasaydın dedirtse de ayırdığınız vakte kesinlikle değecek bir şekilde yazmıştı. Kitap sonuna kadar iki erkek arasından biri favorim olur desem de sanırım seçimim diğer kitaba kaldı. Çünkü ben ikisini de aldım gitti valla! :D

Kitabımızın anlattıklarına da bakalım biraz:

Kitabımız, kızımız Celaena'nın mahkum tutulduğu cehennemden kralın yaveri için yapılacak yarışmada yahşi prensimiz Dorian'ı temsil etmeyi kabul etmesiyle başlar. Çünkü hapis tutulduğu yer berbattır ve anlaşma ona pürüzler çıkarsa da özgürlüğü için umut da vadetmektedir. Böylece kızımız düşman olduğu, hapse düşmesine neden olan ve daha birçok kötülüğüne maruz kaldığı kralın yaveri olmak için saraya gider.

Saraya gider ama aslında hiçbir şey düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. Zira o cehennem gibi hapisten sonra saray hayatı, Yüzbaşı Chaol'dan alacağı eğitim ve bir nebze özgürlük onu hapishanede geçirdiği zamanda kaybettiği forma kazandıracak olsa da gerçek de görünenden fazlası ve daha zorlu şeyler vardır. Ve bazı şeyler de dikkatli olmazsa ölümüne neden olabilir.

Tabi tüm bunların yanında bir de iki dünya yakışıklısı erkeğimiz var ki seç beğen allık değil, direk ikisini de aliyımlık :D Biri prens -Dorian- diğeri tüm muhafızların başı -Chaol-! Ehh, Celaena da bir suikastçı ;) Ki bunlar daha buzdağının görünen kısmı. Daha sürüsüyle eğlenceli, gizemli ve öldürücü karakter barındırıyor kitabımız. Yani canın mı sıkılıyordu? Oku da gör cümbüşü sonra ne sıkıntısı. Zira kızımız kimi seçer, bu yarışmada hayatta kalır mı, yoksa her şeyden kurtulsa bile aslında olaylar yeni mi başlar bilinmez??? Ya da bilinir de ben mi söylemem?? :) Sorular, sorular, sorular... Cevaplar içinse bu güzel kitabı alıp okumanız gerek.

Kitap türünün sınırları içerisinde gerçekten çok gerçekçi bir kitaptı. Okurken keşke yetişkinler için yazılsa da o dövüş sahnelerini bir de öyle okusam demedim değil. Gizem konusunda da yazarımız başarılıydı. Yazar sonunu tahmin ettirecek ipucular verse de bazı olaylarda hiç beklenmeyen şekillerde sizleri şaşırtabiliyor. Bu da okurken hem keyif almanızı hem de oldukça heyecanlanmanızı sağlıyor :)

Beni en tatmin etmeyen kısmı ise çevre tasvirleri oldu. Hele şato! Keşke yazar anlatırken üstü kapalı ya da kısmen değilde tamamen hayalimizde canlanacak şekilde anlatsaydı. Tamam vakitlerin çoğu orada geçmiyor ama sonuçta havası orada! Bunun dışında beni pek rahatsız eden bir tarafı yoktu. Sadece sonlarda bir yerde -söylersem olmaz- klişe tarzı bir olay oldu ve bu olmasa kitabı daha çok seveceğimi düşünüyorum. Beni bu kitapta rahatsız etmese de belki sizi bazı yerlerdeki hızlı geçişleri yorabilir. Onun dışında da bir şey yok zaten.

Karakterlerimize gelirsek, Chaol-Celaene-Dorian kendilerine özgü ve birbirinden farklı, okumaktan zevk alacağınız karakterlerdi. Kızımızın uyuz etme tavırları, kişiliği ve hareketleri benim oldukça hoşuma gitti. Öyle okuyup sinir eden türden biri değildi. Sonuna kadar tereddütsüz sevdiğim bir karakter oldu. Prensimize daha en baştan vurulmuştum zaten. Hele kızımızla ilk mektuplaşmaları süperdi! Chaol'a gelirsek, onu uzunca bir süre çok da sevemedim. Bana göre sıradan biriydi. Aman dikkat, çünkü kitabı bitirdiğimde aslında onu da sevdiğimi ve ikisi arasında karar veremediğimi gördüm. Yani beyefendi hissettirmeden kendini sevdirenlerden ;)

Kitabımızın içinde birçok karakter ve çoklu bakış açısı var. Bu da size hem zevk veriyor hem de bıraktığınız karaktere ne oldu sorusuyla merakta bırakıyor. Daha fazla konuşup kendimi kaybetmeden kesmem en iyisi olacak :D

Ama şunu demesem de olmaz, hani The Avengers filminin başlarında Kara Dul yani Scarlett ablamızın bir sahnesi var. Önce yakalanmış biri gibi rol keserken, birden pat! telefon çalar ve bir konuşma geçer. Daha sonra Kara Dul herkese ağzının payını verir ya. Hah! Kızımızdan da bir çoğu yerde öyle bir performans bekledim ama ne yazık ki gelmedi. Neyse artık kısmetse bir dahaki kitaba diyorum ;)

5 puan

Güya suikastçi. Daha uygunu ergen olmalıydı. Sıkıcı ve gereksizce uzun. Yarışmanın çoğu bölümleri atlanmış. Erkek kahramanlar karaktersiz ve sönük. Söylenene göre kız ömründe düzinelerce insanı öldürmüş, fakat kitapta madenlerden çıktığından beri kimseyi öldürmedi. Bu da tabii bütün kitap ediyor.

10 puan

Ahhh !!! Nersinden baslasam yada nasi isyan etsemmm !!
Oncelikle Kitap Blogerlerine cokkkkkkk tskkur eder ve isyanlarimi onlara gondermekten buyuk keyif ve haz duymaktayim sayelerinde kitap listem hic eksilmiyo tam tersine habire cogaliyo !!! Oyle guzel yorumluyolarki o kotap aklinizda yoksada akliniza kazinmaktalar. Yine cok sevgili Blogerlerin yorumladigi bir kitap . Iyiki okudum doyorum cunki harikaydi !!!
Hem tarihi hem.ask hemde Fantastik hemideeee Suikastci :D

Ama ben.kizimiza.kil oldum basindan beri yuzbasidan hoslandim ama o gitti Prens abayi yakti olurmu oyle sey yaa ama eminim hatasini anlicak.cunki yine bir hayal kirikliyla 2.kitap cikain.diye bekliycez.

Bu aralar Tarihi Fantastiklere samsamda oncelikle aklimda olan.baska bir fantastige baslamak uzereee kaciyorum ve Sayin Blogerler Lutfennnnnnn Bukadar.guzel yorumlamayin.su.alinicaklar listesini bi temizlim.artik :(

Profil Resmi
9 puan

elimden bırakmak bile istemedim o kadar sürükleyici bir kitaptı...

9 puan

Adarlan'in Suikastciler Kralicesi olarak nam salmis, korkutucu Celaena Sardothien, hain bir plan yuzunden yakalanmis ve korkutucu Endovier'in tuz madenlerinde 1 yildir tutsak olarak tutulmaktadir. Bir yillik tutsakligin ardindan birgun bir muhafiz ve bir duzine koruma tarafindan hapishaneden cikarilmis ve Prens Dorian'in huzuruna cikarilmistir.

Prens Dorian Halliviard'in, namli suikastciya buyuk bir teklifi vardir. Kralin imparatorluguna yardim edecek birine ihtiyaci vardir, bu kisi Krala gucluk cikaran kisileri aradan cikaracaktir. Kral bu konuda bir yaver aramaktadir ve 24 adet adayin olacagi bir yarismanin kazanini bu goreve ataycaktir.

Bu gorevi kabul etmesinin ve yarismayi kazanmasinin karsiligi olarak da 4 yil hizmet ettikten sonra Celaena'ya ozgurlugu verilecek ve adi temizlenecektir. Butun bu sure boyunda oldukca dolgun bir maas alacak ve iyi sartlarda yasayacaktir.

Durum boyle olunca Celaena'nin da cok sansi kalmamisti tabi, kndisi anlasmayi kabul eder ve Prens Dorian ve ekibi ile birlikte Saraya dogru yola cikarlar.

Celaena, bir yillik koleligin ve kotu sartlarda yasamanin bedeli olarak cok zayoflamis ve bunyesi oldukca hassaslasmistir. Kendisini toparlmasi ve eski formuna kavusmasi icin fazla vakti yoktur. Yarismalar hemen baslayacaktir. Prens Dorian bu konuda cocukluk arkadasi ve Yuzbasi olan Chaol'u Celaena'nin yanina verir. Prens adina yaverlik yarismasina katilan Celaena, Chaol gozetiminde egitimler alir ve hizli bir ilerleme kaydeder.

10 puan

çok güzel...

10 yıl, 11 ay
3 puan

İlk kez bu yazarı okudum, çeviri hataları yazım yanlışları biraz rahatsız etti ama elimden bırakamadan okdum neredeysr iki günde bitirdim.Bazı tasvirler yeterli değildi ama yine de okumaya değerdi keyifle okudum özellikle de kitap kurdu karakterleri seviyorum:)


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 449 sayfa
Şubat2013 tarihinde, DEX tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-09-1264-7
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: fantastik roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Su
1 kişi

Okumuşlar

beyaz_whovian hafize Lady_Avy adeviye merve0zcan
54 kişi

Okumak İsteyenler

Süheyla kerembegum Baroness clemalice Melissa Cassandra Jackson
22 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski