Beyaz (Çember, #3)

8 puan

Serüven bitti. İkinci kitabın yorumunda da belirttiğim gibi yeşil aslında serinin son kitabı olmalı. Siyahla başlayıp yeşille bitirmeli. Beyaza gelecek olursak Thomas'ın iki dünya arasındaki geçişleri ve maceraları heyecan içinde devam ediyor.
Çember serisi hakkında genel bir değerlendirme yaparsak özellikle fantazya severlerin beğenerek okuyacağı bir seri olmuş. Gerilim, serüven, macera ve tempo kitapların tamamında doludizgin sürüyor.
Burada çevirmenimize de teşekkürlerimle beraber seride karşılaştığım bir kaç ilginçliği aktarmak isterim. Örneğin; " bereket versin " deyimi sıkça kullanılmış. Orjinalinde yazarın böyle bir deyim kullandığını sanmıyorum. Yine bir kaç yerde " inşallah " kelimesi var. Bu kelimenin de hem öyküde ki din inancının farklı olması hem de yazarın din inancının farklı olması sebebiyle orjinal metinde geçtiğini sanmıyorum. Mihriban Doğan hanım çevirirken biz okurlara hoşluk yapmış diyelim. Keza çeviride " abes " kelimesi de sıkça kullanılmış. Yerine " gereksiz, yersiz " tercih edilebilirdi.
Yer yer basite kaçan anlatımlar olsa da seriyi okuduğum için mutluyum. Kim bilir ileride tekrar okuma fırsatım ve zamanım olur.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »