Bana Dokunma (Bana Dokunma, #1)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/bana-dokunma-shatter-me-1-tahereh-mafi.html

Bana Dokunma, genç kurgu ve distopya ile harmanlanmış güzel bir serinin muhteşem başlangıç kitabı. Normalde genç kurgu sevmem derdim ama sanırım doğru genç kurgular şimdi karşıma çıkmaya başlıyor.
Kitap, gelecekte ama belirtilmemiş bir zamanda geçiyor. Günümüze çok uzak olmayan, hayvanların, tarlaların, ekosistemin neredeyse yok olduğu bir zaman. Dünya oldukça değişmiş bir halde anlayacağınız, nüfusun büyük çoğunluğu yok olmuş, güç ise Yeniden Kuruluş adı altında küresel bir toplumun elinde.
Kahramanımız ise bütün bu olaylardan uzak, kitap başladığı sırada üç yılını bir akıl hastanesinde geçirmiş bir haldedir. Sebebi ise, birini yanlışlıkla, tam anlamıyla sadece teması ile öldürmüş olması. Tabi kızımızın bu özelliği Yeniden Kuruluş'un dikkatini çekiyor mu? Elbette, özellikle isyancılar ortada dolaşırken.
Yazarın çok değişik bir yazım tarzı vardı. Hoşuma gitmedi diyemem özellikle bazı yerlerde verilen duyguların hissiyatını daha da arttırıyordu bence. Juliette'in yaşadıkları ve verdiği tepkileri oldukça dozunda yazılmıştı.
Kitabın kötü olarak lanse edilen karakteri Warner'ı bile sevdim. Adam Kent, her ne kadar ana erkek karakter olsa da, ki kesinlikle onun olduğu sahnelerde heyecanlanmamak mümkün değil, insanın gönlü yasak tarafa kaymadan olmuyor.
Bazı olayları okurken garipsemiştim. Ama o garipliğin sebebi sonradan ortaya çıktı ve kitabın seyrini değişik yerlere götürdü.
Juliette'nin yeteneklerinin sebebinin bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. İleriki kitaplarda zaten cevapları bulmuş olacağım.
Kitap oldukça hızlı okunabiliyor, akıcı. Dex'te orijinal kapakları ile basmış yeni baskıları. Muhteşem gözüküyorlar bence.
Özellikle genç kurgu severlere tavsiye ederim. Sevmeyenlerine de ederim, genç kurguda sevmediğim şeyler bu kitapta yoktu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »