Aşka Davet (Windham, #4)

3 puan

Wilhelm Charpentier son on beş senesini ticaret amacı ile deniz seyahati yaparak geçirmiştir. Amcasının varisi olan bir barondur. Bir gün kucağında ağlayan bir çocukla duran Sophie'nin yardımına gider.

Sophie Windham Moreland dükünün kızıdır. Yardıma muhtaç tüm hayvan ve insanlara yardım eden fazlasıyla duyarlı,aklı başında biridir.Şimdiye kadar hiçbir erkek ilgisini çekmemiştir. Noel arifesinde yardımcılarından biri çocuğunu ona bırakıp kaçınca ne yapacağını şaşırır. Kandırıldığını anlamasını sağlayan ise Vim olur. Vim onların güvenli bir şekilde evlerine götürür. Bebek bakımı konusunda fazlasıyla bilgisi olduğundan Sophie'e nasıl altını değiştireceğini,bakımını yapacağını öğretir. Sophie'de evde yalnızdır ve ondan kalıp kendisine yardım etmesini ister. Zaten şiddetli kar yağdığından Vin teklifi kabul eder. Böylece Noel arifesinde birbirini hiç tanımayan ikili bir bebekle birlikte yalnız kalır.

İkisi de birbirinin unvanlarından habersiz birkaç gün geçirir ve Sophie'nin abileri ortaya çıkınca gerçekleri de öğrenirler. Abileri Vin'i düelloya davet etmez. Kardeşlerinin kendilerine yaptığı iyiliklere teşekkür olsun isterler. Kardeşlerinin aşık olduğunu da hemen anladıklarından yakınlaştırmaya çalışırlar. Vin'den ona teklif denilirse bir teklifte gelir fakat Sophie bunu kim olduğunu öğrendikten sonra görev bilinci ile yapılan bir teklif sanar ve kabul etmez. Zorda olsa sonunda her şey yoluna girer.

Kitap sayesinde bebek bakımı ile ilgili her şeyi öğrendik. Yarısı zaten bebeğe bakmaları ile geçti kalan yarısında da bebek var zaten. Vin asla doğru düzgün bir teklif yapmıyor aileleri bile diz çöküp teklif ettin mi hediye yağmuruna tuttun mu diyor. Onda iş yok onun için bebeğin kirli bezlerini değiştirip.baktım diyor. Böyle duygularını anlatmada beceriksiz bir adam daha görmedim. Kızın abileri resmen al götür dedi ama onda tık yok.Neyse ki zorla el birliği ile adamı harekete geçirebildiler. Birde sürekli Sophie çok duyarlı dediler durdular sıktı artık. Okurken çok sıkıldığım kitaplar arasına girdi bile.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »