Aşk Yeniden (Virgin River Serisi 1)

10 puan

Melinda Monroe kısa bir süre önce eşini kaybetmiştir. Doktor olan eşi markette bir soyguna denk gelmiş vurularak öldürülmüştür. Mel bir ilan görür. Altı yüz nüfuslu Virgin River kasabasında çalışacak bir ebe/uzman hemşire aranıyordur. Kalacağı kulübede kirada ödemeyecektir. Mel kasabanın acısından kaçmak ve sevdiği mesleğine bağlanmak için iyi bir yer olabileceğine karar verir. Çalıştığı yerdeki kelepçeli, kokain bağımlısı hastalardan bıkmıştır. Her şeyin daha farklı olmasına ihtiyacı vardır. Temiz bir başlangıç yapıp, uzaklara gitmek ister. En son ne zaman huzurlu bir uyku çektiğini bilmez. Huzur peşindedir. Terapileri denemiş ama hiçbirinin faydası olmamıştır. Yaşadığı şehrin tehlikelerinden de bıkmıştır. Arkadaşlarının ve kardeşinin küçük kasabaya yerleşmemesi konusundaki ısrarlarını dinlemez. Kasabanın sessiz, sakin, güvenli olduğu söylenmiştir. Bu yüzden işi kabul eder. Fikrini değiştirmemek için her şeyi satar ve yola koyulur. Resimlerden kasabanın dünyadaki en güzel yerlerden biri olduğunu düşünmüştür. Daha gitmeden çamura saplanır, yolda kalır. Nihayet gittiğinde karşısında küçük, şirin bir kır evi değil kötü halde yıllardır boş olan küçük bir ev bulur. Kandırılmıştır. Şehrin kirliliğinden, trafiğinden kurtulup doğanın içinde olmak iyi olacaktır diye düşünmüştür. Fakat doğanın o kadar göbeğine düşmeyi beklememiştir. Orada kalamayacaktır. Kasabanın işlerine tek başına yetişemeyecek kadar yaşlanan doktoruna yardımcı olmak için işe girmiştir. Huysuz yardımcı istemeyen doktorda, kulübede beklediği gibi çıkmamıştır. Ertesi gün gitmeye karar verir ve akşam yemek yemek için gittiği yerde Jack ile tanışır.

Jack Sheridan yaralandıktan sonra deniz piyadeliğinden ayrılmıştır. Katıldığı savaşlarda büyük kayıplar, acılar yaşamıştır. Balık tutmak için güzel, huzurlu bir yer ararken kasabayı bulmuş ve kalmaya karar vermiştir. Bir kulübeyi restoran bara çevirmiştir. Yaşadığı huzurlu, müthiş manzaralı kasabayı çok sever. Gelen Mel ile daha çok sevmeye başlar. Mel'den bir kez daha düşünüp kalmasını ister. Kulübeyi onun için yaptırabilecektir fakat Mel gitmeye kararlıdır. Tam gidecekken Jack onu durdurur. Doktorun kapısının önüne bırakılmış bir bebek vardır. Mel bebek için bir süre kalmaya karar verir.

Jack tek kadına bağlanıp, belirli bir düzen kuracak bir adam değildir. Mel'i ise görür görmez ister. Mel'i düşünmeden duramaz. Onunla yaşayabileceği her şeyi ister.
Mel doktorun kendisine ihtiyacı olduğunu fark eder. Kasaba halkıda kalmasını ister. Jack'de kulübesini yenilediğinden bir süre daha kalmaya karar verir. Zamanla kendisini yuvasında hissetmeye başlar.

Jack Mel kasabaya girdiği andan itibaren yaşamaya başladığını hissetmiştir. Hayatında bir kez bile aşık olmamışken aşık olur. Mel'i kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar çok sever. Mel kocasının yasını tutarken hep yanında olup destekler. Mel artık kimseyi sevemeyeceğini düşünürken işler değişir. Bir süre yanlış bir şey yapıyormuş, kocasına ihanet ediyormuş gibi suçlu hisseder. Tek gerçek aşkını kaybetmiş bir daha öyle bir şey hissedemeyecek olma fikrine saplanıp kalmıştır. Ondan daha güçlü bir şey hissedeceğini hiç hesaba katmamıştır. Aşık olur ve kocasına veda etmeyi başarır. Beklemediği bir sürpriz ile yeni bir hayata başlar. Kasabaya her şeyi kaybettiğini düşünerek gitmiş dünyada isteyebileceği her şeyi barındıran bir kasaba bulmuştur.

Sıcak, güzel, keyifli bir kasabada geçen güzel bir yeniden başlama hikayesiydi. Yan karakterlerinde aktif olduğu akıcı bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »