Aşk Yeniden (Virgin River Serisi 1)

Altı yüz nüfuslu Virgin River kasabasında çalışacak bir ebe/uzman hemşire aranıyor. Kaliforniya'nın ulu ağaçları ve ışıl ışıl ırmakları arasında bir fark yaratmak istemez miydiniz? Hem de kulübenize kira ödemeden?

Kısa bir süre önce eşini kaybetmiş olan Melinda Monroe bu ilanı görür ve Virgin River adındaki bu uzak dağ kasabasının, yaşadığı gönül yarasından kaçmak ve çok sevdiği hemşirelik mesleğine yeniden tutkuyla bağlanmak için mükemmel bir yer olabileceğine karar verir. Fakat kasabaya ulaştıktan sonra bir saat içerisinde bütün umutları yıkılır: Vadedilen kulübe çöplükten farksızdır, yollar korkunçtur, kasaba doktoru da yanında bir hemşire istememektedir. Çok büyük bir hata yaptığını fark eden Mel, ertesi sabah kasabadan ayrılmaya karar verir.

Fakat doktorun ön verandasına terk edilen minik bir bebek bütün planlarını değiştirir... Eski bir deniz piyadesi olan Jack Sheridan da değişen bu planlarını iyice pekiştirir.

Altı yüz nüfuslu Virgin River kasabasında çalışacak bir ebe/uzman hemşire aranıyor. Kaliforniya'nın ulu ağaçları ve ışıl ışıl ırmakları arasında bir fark yaratmak istemez miydiniz? Hem de kulübenize kira ödemeden?

Kısa bir süre önce eşini kaybetmiş olan Melinda Monroe bu ilanı görür ve Virgin River adındaki bu uzak dağ kasabasının, yaşadığı gönül yarasından kaçmak ve çok sevdiği hemşirelik mesleğine yeniden tutkuyla bağlanmak için mükemmel bir yer olabileceğine karar verir. Fakat kasabaya ulaştıktan sonra bir saat içerisinde bütün umutları yıkılır: Vadedilen kulübe çöplükten farksızdır, yollar korkunçtur, kasaba doktoru da yanında bir hemşire istememektedir. Çok büyük bir hata yaptığını fark eden Mel, ertesi sabah kasabadan ayrılmaya karar verir.

Fakat doktorun ön verandasına terk edilen minik bir bebek bütün planlarını değiştirir... Eski bir deniz piyadesi olan Jack Sheridan da değişen bu planlarını iyice pekiştirir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Bayıldım! Mükemmel ötesiydi ve yazar da favorilerim arasına girdi :)

Ve Jack! Senin gibisi ne doğmuş ne de doğacaktır...

10 puan

Hayatınız da bir dönem olmuştur ki sıfırdan başlamak istemişsinizdir..Çoğu kişi bunu gönülden istediği bir dönem olmuştur. Virgin River Aşk Yeniden'de tam da bu temalarda..İkinci bir başlangıca ihtiyacı olan bir erkek bir kadın.Hikayede sadece bu iki kahramanın değil.Sevdiğim tarafı yan karakterler oldukça baskındı bu hikaye de..Onların da hikayeleri vardı.Sımsıcak küçük bir kasaba ortamında hayata yeniden başlama hikayesi..

Yazarın kalemini oldukça beğendiğimi söylemeliyim okuyan bazı arkadaşlara Nora Roberts'i anımsatmış bana Nora Roberts'i hissetirse de Debbie Macomber'i daha çok hatırlattı nedense....

Bitmesin istedim çok kısa geldi daha 392 sayfa olsa okurdum aslında.Ama bu 20 kitaplık bir serinin ilk kitabı..Hepsini yayınlayabilecek mi yayın evi? Ondan şüpheliyim işte..Çünkü bu roman Ağustos-2012'de çıkmış..İkinci kitapdan hala bir haber yok maalesef..



Romanın erkek kahramanı Jack Sheridan Bay Mükemmel kusursuz bir erkek..Eski bir deniz piyadesi Orta Doğu'daki Irak,Afganistan savaşlarında bulunmuş.O savaşlarda büyük acılar yaşamış bir adam..Virgin River'e huzur bulmaya gelmiş orada kasabanın tek barını lokantasını işletiyor..Şİmdiye kadar hiç bir kadınla ciddi ilişkide bulunmamış..İş ciddiyete binmeden ayrılmasını bilen ama birlikte olduğu kadına değil fiziksel düşünce olarak bile ihanet etmeyen bir erkek..Büyük de bir aileye sahip. Kardeşleri ve yeğenleri ile çok iyi anlaşıp görüşüyor.


Romanın kadın kahramanı da Melinda Monroe Los Angeles'te acil serviste doktor kocası Mark ile pratisyen hemşirelik yapıyordu..Kocası ile çocuklarının olması için tedavi görüyordu..Uzmanlık alanı da ebelik olan Mel kocasını alışveriş için gittiği bir markette silahlı soygun sırasında vurularak öldürülür..Mel için hayat bitmiştir..Tüm umutları yerle bir olmuş yaşama sevinci kalmamıştır..Birde buna Los Angles'teki suç ve soygunların stresi yüzünden markete bile çıkamaz hale gelmesi Mark'ı kaybettikten sonra yaşadığı acılar ile başa çıkamaması yüzünden yeni bir başlangıç yapmaya karar verir..Kız kardeşi onu yanına Dakota'ya çağırmakta yeni başlangıcı yanında yapmasını istemektedir..Fakat Mel hiç olmayacak bir şeyi yapar Amerika'nın unutulmuş kasabalarından Vrigin River'e ait bir ilanı görür görmez rotasını oraya çevir..

İlan çok da ilgi çekicidir:
“Altı yüz nüfuslu Virgin River kasabasında çalışacak bir ebe/uzman hemşire aranıyor. Kaliforniya’nın ulu ağaçları ve ışıl ışıl ırmakları arasında bir fark yaratmak istemez miydiniz? Hem de kulübenize kira ödemeden?”

İşte bu ilanı görünce pılısını pılını toparlayıp Virgin River'e gider.Ancak şartlar hiç de ilandaki gibi değildir..Ona söz verilen kulübe bir harabe birlikte çalışacağı doktor ise huysuz ve alkolik bir ihtiyardır...Değil burada yeni bir hayat kurması bir gece kalması bile mümkün değildir..Ertesi gün hemen ayrılmaya karar verir..
Ancak sabah kalktığında kulübenin önünde bir bebek bulunca işler değişir..
Kesinlikle Tavsiyemdir..Epsilon Yayınları'ndan beklentim bu seriyi daha kısa aralıklar ile çıkartmaya
başlamaları..


http://hulyami.blogspot.c...gin-river-robyn-carr.html

10 puan

Kitap demenin anlamı!
PeRFecT :D

6 puan

14 yaşında bir kızın sevişme sahnesini koyup pedofiliye bayrak açmasaydı iyiydi.

10 puan

O nasıl güzel anlatım nasıl güzel hikayeydi!! Mel kasabaya ilk geldiğinde (gelebildiğinde!) her şeyi farklı lanse etmiş olan Hope ardından aksi Dr. diyaloglar süperdi ;)
Jack ile tanışması arkadaşça (Jack her ne kadar göz koymuş olsa da ;) ) başlayan Jack'in haysiyetli tavırları,tamamen verici sevecen yapısı,itina ile filizlenen aşk :)
Kasaba dostlukları,pembe dizi yorumları :p ,kardeşlerin tutkunluğu,arkadaşlıkların sağlamlığı harika anlatılmış büyük bir keyifle okudum :)
Bir şeyden rahatsız oldum...14 yaşındaki kızın tavırları üstüne üstlük 16lık Ricky ile olan cinselliği hiç olmasaymış keşke böyle şeylere hiç değinilmeseymiş dedim :/

10 puan

Harika bir kitap .

10 puan

Aslında bu kitabı ilk nasıl aldığımı hatırlamıyorum bile. Bir şekilde almışım. Hatta birinci kitap var diye serinin (seriler tam olarak okunmalıdır takıntıma uyarak) diğer iki kitabını da aldım. Onları satın aldığımı hatırlıyorum. Ama sıkıcı gibi görünen kapak tasarımından dolayı (ki orijinal kapaklar kullanılmış) bir türlü elim okumaya varmadı. Hep yeni çıkan sevdiğim yazardan bir kitap, daha önce okuduğum serinin devamı bir kitap derken 2012 yılında basılan bu kitapla bugüne kadar gelmişiz.

Kimse tavsiye etmedi ya da bloglarda bu konuda şu ana kadar bir yorum okumadım (bu yazıyı yazdıktan sonra okudum, olumlu yazılar). Ama yolumun kesiştiği bu kitabı çok sevdiğimi söylemeliyim. Ve baştan söyleyeyim; insan ilişkilerinin güzel anlatıldığı, dayanışmanın olduğu, arkadaşlıkların, aile ilişkilerinin sizi sıkmadan akıcı bir üslupla anlatıldığı güzel bir aşk romanı okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Yorumu çok uzun tutmuyorum. Konuyu da anlatmıyorum (zaten tanıtımı yeterince açık) bu sefer. Yazarı favorilerim arasına ekledim bunu yazıyorum sadece.

10 puan

Melinda Monroe kısa bir süre önce eşini kaybetmiştir. Doktor olan eşi markette bir soyguna denk gelmiş vurularak öldürülmüştür. Mel bir ilan görür. Altı yüz nüfuslu Virgin River kasabasında çalışacak bir ebe/uzman hemşire aranıyordur. Kalacağı kulübede kirada ödemeyecektir. Mel kasabanın acısından kaçmak ve sevdiği mesleğine bağlanmak için iyi bir yer olabileceğine karar verir. Çalıştığı yerdeki kelepçeli, kokain bağımlısı hastalardan bıkmıştır. Her şeyin daha farklı olmasına ihtiyacı vardır. Temiz bir başlangıç yapıp, uzaklara gitmek ister. En son ne zaman huzurlu bir uyku çektiğini bilmez. Huzur peşindedir. Terapileri denemiş ama hiçbirinin faydası olmamıştır. Yaşadığı şehrin tehlikelerinden de bıkmıştır. Arkadaşlarının ve kardeşinin küçük kasabaya yerleşmemesi konusundaki ısrarlarını dinlemez. Kasabanın sessiz, sakin, güvenli olduğu söylenmiştir. Bu yüzden işi kabul eder. Fikrini değiştirmemek için her şeyi satar ve yola koyulur. Resimlerden kasabanın dünyadaki en güzel yerlerden biri olduğunu düşünmüştür. Daha gitmeden çamura saplanır, yolda kalır. Nihayet gittiğinde karşısında küçük, şirin bir kır evi değil kötü halde yıllardır boş olan küçük bir ev bulur. Kandırılmıştır. Şehrin kirliliğinden, trafiğinden kurtulup doğanın içinde olmak iyi olacaktır diye düşünmüştür. Fakat doğanın o kadar göbeğine düşmeyi beklememiştir. Orada kalamayacaktır. Kasabanın işlerine tek başına yetişemeyecek kadar yaşlanan doktoruna yardımcı olmak için işe girmiştir. Huysuz yardımcı istemeyen doktorda, kulübede beklediği gibi çıkmamıştır. Ertesi gün gitmeye karar verir ve akşam yemek yemek için gittiği yerde Jack ile tanışır.

Jack Sheridan yaralandıktan sonra deniz piyadeliğinden ayrılmıştır. Katıldığı savaşlarda büyük kayıplar, acılar yaşamıştır. Balık tutmak için güzel, huzurlu bir yer ararken kasabayı bulmuş ve kalmaya karar vermiştir. Bir kulübeyi restoran bara çevirmiştir. Yaşadığı huzurlu, müthiş manzaralı kasabayı çok sever. Gelen Mel ile daha çok sevmeye başlar. Mel'den bir kez daha düşünüp kalmasını ister. Kulübeyi onun için yaptırabilecektir fakat Mel gitmeye kararlıdır. Tam gidecekken Jack onu durdurur. Doktorun kapısının önüne bırakılmış bir bebek vardır. Mel bebek için bir süre kalmaya karar verir.

Jack tek kadına bağlanıp, belirli bir düzen kuracak bir adam değildir. Mel'i ise görür görmez ister. Mel'i düşünmeden duramaz. Onunla yaşayabileceği her şeyi ister.
Mel doktorun kendisine ihtiyacı olduğunu fark eder. Kasaba halkıda kalmasını ister. Jack'de kulübesini yenilediğinden bir süre daha kalmaya karar verir. Zamanla kendisini yuvasında hissetmeye başlar.

Jack Mel kasabaya girdiği andan itibaren yaşamaya başladığını hissetmiştir. Hayatında bir kez bile aşık olmamışken aşık olur. Mel'i kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar çok sever. Mel kocasının yasını tutarken hep yanında olup destekler. Mel artık kimseyi sevemeyeceğini düşünürken işler değişir. Bir süre yanlış bir şey yapıyormuş, kocasına ihanet ediyormuş gibi suçlu hisseder. Tek gerçek aşkını kaybetmiş bir daha öyle bir şey hissedemeyecek olma fikrine saplanıp kalmıştır. Ondan daha güçlü bir şey hissedeceğini hiç hesaba katmamıştır. Aşık olur ve kocasına veda etmeyi başarır. Beklemediği bir sürpriz ile yeni bir hayata başlar. Kasabaya her şeyi kaybettiğini düşünerek gitmiş dünyada isteyebileceği her şeyi barındıran bir kasaba bulmuştur.

Sıcak, güzel, keyifli bir kasabada geçen güzel bir yeniden başlama hikayesiydi. Yan karakterlerinde aktif olduğu akıcı bir kitap.


Baskı Bilgileri

392 sayfa
Eylül2012 tarihinde, Epsilon Yayınevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789944825757

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Okuyan K. Kayla_Oz DenizKızı Carpe_Diem que
49 kişi

Okumak İsteyenler

freesia Canan Only Hikari Belinda
13 kişi

Takas Verenler

aygn_yldz
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski