sadece sevdim

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
sadece sevdim kütüphanesine ekledi.
Bilgelik Takvimi

Tolstoy (1828-1910), çok görmüş ve çok yaşamış bir suskun bilge dede imajını tamamlar çoğu okurun dünyasında. Sanki anlatmak için torunlarının sormasını bekliyor gibidir. Onun uzun sakalına tutunan zamanlar ne kadar eski ve koyu ise, kaleminden beyaz sayfalara düşen notlar bir o kadar yeni ve tazedir. Zihinlerimizde yer eden o yaşlı görüntüsünün aksine Tolstoy, milliyetin ve mekanın üzerine çıkabilmiş, zamanın ve alışkanlıkların yukarısında durabilmiş, her an değişmeye hazır, her an dönüşmeye çağıran bir genç sesin temsilcisi olarak dolaşıyor aramızda şimdi.Tolstoyu hem bir bilge dede hem heyecanlı bir genç ses olarak görmenin çelişkisi, Bilgelik Takviminde çözülür. Tolstoy, bu özel eserinde, tıpkı yeni yetme bir delikanlı gibi kendi düşüncelerini besleyecek ve hayallerini zenginleştirecek sözleri toparlıyor. Kendi çağdaşları da içinde olmak üzere birçok düşünürden süzerek topladığı sözleri, yılın her gününe yayıyor, yer yer sözlere suskun bilge dedenin üslubunu da katıyor.Bilgelik Takvimi, Tolstoyu sadece bir yazar olarak değil, bir editör olarak, seçki yapan bir yayıncı olarak karşımıza çıkarır. Kendisini aydınlatan sözleri, kendi aydınlığı içinde bizlere sunarken, okumayı az da olsa her günün alışkanlığı haline getirmemizi de telkin ediyor.

Tolstoy (1828-1910), çok görmüş ve çok yaşamış bir suskun bilge dede imajını tamamlar çoğu okurun dünyasında. Sanki anlatmak için torunlarının sormasını bekliyor gibidir. Onun uzun sakalına tutunan zamanlar ne kadar eski ve koyu ise, kaleminden beyaz... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sadece sevdim bir yazarı favorilerine ekledi.

Zengin bir ailenin çocuğu olarak Yasnaya-Polyana'da doğdu. Çok küçük yaşlarında önce annesini, sonra babasını kaybetti, yakınlarının elinde büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri incelemeye karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini tamamlamak için Moskova'ya gitti. Çalışkan, zeki bir öğrenci olarak başarı ve sevgi kazandı. Fransızcasını ilerletmiş, Voltaire'i ve J. J. Rousseau'yu okumuş, bu iki yazarın kuvvetli etkisinde kalmıştı. Yasnaya-Polyana'ya döndü, yoksul köylüler arasına katıldı. İlk eseri olan Çocukluk'u bu sıralarda yazdı.

Bir süre sonra orduya girdi; Kafkasya'ya gitti. Kafkas halkının yoksulluk dolu yaşayışlarını ele aldığı izlenimlerle ilk gerçekçi hikâyelerini yazdı. 1854'te Kırım Savaşı'na subay olarak katıldı. Sonra askerlikten ayrılıp Petersburg'a gitti. Bir kısım eserlerini oldukça sakin geçirdiği o yıllarda yazdı. Gene de içinde, aradığını bulamayan bir ruh çalkalanıyordu. Batı Avrupa ülkelerinde uzun bir gezintiye çıktı. Almanya, Fransa, İsviçre'de dolaştı. Yurduna dönüşünde gene Yasnaya-Polyana'ya yerleşti. Asalet ünvanlarından, lüksten sıkılıyordu. Köyünde bir okul kurdu. Bu okul, öğrenim, eğitim bakımından yepyeni bir kurumdu. Huzura kavuştuğuna kanaat getirdikten sonra, 1862'de evlendi.

Tolstoy evlendiğinde karısı Sophie Behrs 16 yaşında idi. Bu evlilik onun düzenli bir hayat özlemini giderecekti. Karısına; önceki yaşamı, özellikle de yanlarında çalışan kadın kölelerle olan cinsel ilişkileri anlattığı günlüklerini evlendikleri gün okuması için vermiş ve önceki hayatındaki yaptığı yanlışları öğrenmesini istemiştir. Fakat cinselliğe düşkünlüğü evlilikleri boyunca sürdü. Bu evlilkten 12 çocukları oldu; bu çocuklardan 5'i öldü. Eserlerinden en kuvvetli olan iki romanı Savaş ve Barış ile Anna Karenina'yı bu sıralarda yazdı. Karısı, eserlerini yazmasında en büyük yardımcısıydı. Hatta Savaş ve Barış'ı 12 kez düzeltmelerini yapıp yazmıştır. Aradan bir süre geçince yeniden, bu sefer eskilerden daha şiddetli bir moral çöküntüsüne uğradı. Geniş halk yığınlarının, özelikle Rus köylüsünün yoksul, perişan durumu onu çok üzüyordu. Bütün servetini köylülere dağıttı, her haliyle onlar gibi yaşamaya başladı. Kaba saba giyiniyor, giydiği her elbiseyi kendisi dikiyordu. Değişmeyen tek tarafı bıkıp usanmadan yazmasıydı. Kroyçer Sonat, Efendi ile Uşak, Karanlıkların Gücü, İman Nedir, İnciler, Kilise ve Devlet, İtiraflarım hep bu yılların ürünleridir.

Eserlerinde insanlığın çeşitli meselelerine değinen Tolstoy'un dünya ölçüsünde bir sanat ve fikir değeri vardır. Kendi ülkesinin toplumsal ve siyasal çalkantılarını, halkının yaradılışını, yaşayışını gerçekten büyük bir ustalıkla yansıtmıştır. Gerçekçi edebiyatın en büyük temsilcilerinden olduğu kadar bir filozof, bir eğitimci olarak da ün kazanmıştı. Yukarıda sayılanların dışında Diriliş, Gençliğim, Çocukluk, Hacı Murat, Ayaklanış, Sergi Baba, Tanrı Bizim İçimizdedir, Kazaklar, Tesadüf, İki Süvari gibi eserleri vardır.

82 yaşında vefat eden Tolstoy birçok kez büyük sıkıntılar yaşamıştır. Marksizm'den etkilenerek kendisinde oluşturduğu mülkiyet konusundaki radikal fikirleri nedeniyle bütün servetini köylülere dağıttı, her haliyle onlar gibi yaşamaya başladı. Bu sebeple ailesiyle arası açıldı. Hristiyan anaşizminin geliştirmeye çalıştığı kitabı Tanrının Egemenliği İçimizdedir kitabıyla yeni bir Hristiyanlık akımı tanımlaması Ortodoks kilisesi tarafından aforoz edilmesine sebep oldu. Tolstoy, ömrünün son yıllarını büsbütün derbeder bir şekilde geçirdikten sonra, bir küskünlük sonucunda, evini bırakıp yollara düştü. Astapovo tren istasyonunda ölü olarak bulundu. Ölümüne zatürrenin sebep olduğu bilinmektedir. Hayatı boyunca yaşamın nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalıştı. Eserlerinde bunu eksiksiz olarak yansıtmayı hedef edinmiş en büyük rus yazarlarından birisi olarak edebiyat ve dünya tarihindeki yerini aldı

Zengin bir ailenin çocuğu olarak Yasnaya-Polyana'da doğdu. Çok küçük yaşlarında önce annesini, sonra babasını kaybetti, yakınlarının elinde büyüdü. Çocukluğundan beri gerçekleri incelemeye karşı büyük bir ilgisi vardı. Öğrenimini tamamlamak için Mosk... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sadece sevdim kütüphanesine ekledi.
Acaba Kiminle Evlensem

Adresim açık.Sana kilitlenmiş bir yürek.Yolda yürürken yanımdan geçip gitme!Ansızın dur ve tek bir kelime söylemeden sarıl bana.Belki de okyanusun ötesindenAtla bir gemiye ve gel bana.Adresi bilmediğini umursama.Boş ver adresi.En iyi adres, ansızın gitmeye karar verdiğin yerdir.En iyi adres, bileti önceden rezervasyon edilmeyendir.En iyi adres, daha önce hiç aranmamış adrestir.Beni bul diğer yarım.Aramızda okyanuslar varmış, umursama.Okyanus dediğin, sayısı belli olmayan su damlalarından başka bir şey değildir.Zaman dediğin, okyanusu oluşturan su damlaları gibi, zamanı oluşturan anlardır.Şimdi gel yanıma.Şu an gel.Umursama nereye gideceğimizi.Yüreğini dinle ve beni bul.Yolda yürürken görürsen beni, dur ve beni almadan gitme.Bir adım bile.Gel diğer yarım.Gel ve beni bul..

Adresim açık.Sana kilitlenmiş bir yürek.Yolda yürürken yanımdan geçip gitme!Ansızın dur ve tek bir kelime söylemeden sarıl bana.Belki de okyanusun ötesindenAtla bir gemiye ve gel bana.Adresi bilmediğini umursama.Boş ver adresi.En iyi adres, ansızın g... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sadece sevdim bir yazarı favorilerine ekledi.

Mustafa Çay

NLP Master Trainer, Yaşam Koçu, Yazar


Mustafa Çay, Neuro-Linguistic Programlama konusunda uzman eğitimci lisansına sahip bir eğitmendir.

Bir konuşmacı olarak, profesyonel iş yaşamı boyunca 500`den fazla seminer yönetmiş, 49 pratisyen ve 14 uzmanlık eğitiminde eğitmenlik yapmıştır.

Bireysel Koçluk alanında, 1500`ün üzerinde NLP uygulaması deneyimine sahiptir. Bu anlamda Yaşam Koçluğu, Siyaset Koçluğu, Yönetici Koçluğu yapmıştır. Mustafa Çay Türkiye`nin, NLP konusundaki ilk uzman eğitimcilerindendir.

USA merkezli, NLP Eğitmenleri Birliğinin ve The Society of NLP`nin üyesidir.

Lisans eğitimini A.Ü Iktisat Fakültesinde tamamlamış, aynı Üniversitede Halka İlişkiler ve İletişim eğitimi de almıştır.

New Port International University`de Psikoloji Yüksek Lisansı yapmıştır.

Çalışmaları basında oldukça geniş yer almıştır. Ana haber bültenleri de dahil olmak üzere pek çok ulusal kanalda, görsel ve yazılı medyada programlara katılmıştır.

Mustafa Çay, hem kendi uzmanlık alanında, hem de alanı dışında kitapları olan profesyonel bir yazardır.

Profesyonel olarak 11 yıldır kişisel gelişim alanında Eğitmen, Konuşmacı, Danışman ve Yazar olarak faaliyet göstermektedir.

Mustafa Çay`ın eğitim ve seminerleri oldukça eğlenceli ve akıcı geçmektedir. Bilgi ve uygulamaları, Stand-up şeklinde katılımcılara aktarır. Eğitim sonrası yapılan değerlendirmelerde, yüzde yüze yakın katılımcı memnuniyeti sağlanmaktadır.

Aynı zamanda meslektaşı olan Gülçin Çay ile evlidir.

http://www.mustafacay.com

Mustafa Çay

NLP Master Trainer, Yaşam Koçu, Yazar


Mustafa Çay, Neuro-Linguistic Programlama konusunda uzman eğitimci lisansına sahip bir eğitmendir.

Bir konuşmacı olarak, profesyonel iş yaşamı boyunca 500`den fazla seminer yönetmiş, 49 pr... tümünü göster

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sadece sevdim, siyahpelerin tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Tabi Ya! O Gün Kar Yağıyordu

9

bazı pürüzler olmasına rağmen çok heycanlı ve duygusal bir içeriğe sahip

bazı pürüzler olmasına rağmen çok heycanlı ve duygusal bir içeriğe sahip

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
sadece sevdim, eyfelkulesi tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Tabi Ya! O Gün Kar Yağıyordu

10

Sevdiğim kitaplar arasında baş köşeye oturttum bunu

Sevdiğim kitaplar arasında baş köşeye oturttum bunu

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

sadece sevdim şu an ne okuyor?

sadece sevdim şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (3 yazar)

Favori yazarı yok.