Asterion

23 takip ettiği ve 18 takip edeni var. 42 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Asterion, Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi adlı grupta tartışılan konuya bir cevap yazdı.
Vikitap

Merhaba.
Vikitap'a üye olurken ben de düşüncelerimizi geliştirecek tartışmalar yapabileceğimiz bir ortam olmasını umuyordum. Bunun için -sizin kadar olamasa da- ilk zamanlarda elimden geldiğince çabaladım ben de. Gruplardaki konulara cevap yazmaya çalıştım, hatta kitap kulübü grubumuz vardı, onda da sözleştiğimiz her kitabı-öyküyü okuyup elimden geldiğince ciddi bir şekilde yorumumu yazdım ama hem umduğumuz gibi tartışma ortamı olamadı hem de zaten sonunda devam edemedi.

Sonraları sitenin uygulamasında da sorunlar yaşayınca iyice uzaklaştım sanırım. Örneğin telefondan kitap yorumlarını ya da gruplardaki tartışmaları okumak mümkün olmuyordu bir ara, satırlar tam görünmüyordu, uzun zaman sonra şimdi farkettim ki o sorun düzelmiş galiba. Bir de hâlâ yaşadığım bir sorun, bildirimlerle ilgili önizleme yapılamıyor. Özellikle gruplara girip bakmak gerekiyor yeni yazılan şeyleri görmek için, onu da yapmıyorum artık çoğu zaman. Bugün tesadüfen gördüm yazdığınızı.

Sonuç olarak sadece okuduğum ve okumak istediğim kitapları takip etmek için kullanır oldum siteyi. Aslında onun için de başka bir siteye daha kayıt oldum, kullanımı daha kolay görünüyor diye. Yakında ikisinden biriyle devam etmeye karar veririm belki.
Bende durum böyle...

Herkese iyi okumalar diliyorum ben de...



Merhaba.
Vikitap'a üye olurken ben de düşüncelerimizi geliştirecek tartışmalar yapabileceğimiz bir ortam olmasını umuyordum. Bunun için -sizin kadar olamasa da- ilk zamanlarda elimden geldiğince çabaladım ben de. Gruplardaki konulara cevap yazmaya ç... tümünü göster

3 yıl, 8 ay
Asterion, Şah-Rû tarafından yapılmış bir değerlendirmeyi beğendi.
Devlet

9

Platon, ideal devleti ararken tüm yönetim biçimlerini ele almakla kalmamış bir de hepsini güzelce çürütmüş. Ve ne yazık ki insanlık da o zamandan bu zamana yapılan bu isabetli tespitlerden hiç ders çıkartmamış.

Aslında ideal devleti ararken çizilen resim ütopyadan ziyade distopyaya yakın. Bu sebeple eseri varış noktasıyla değil, ilerlediği yolla değerlendirmek lazım. Platon, hocası Sokrates’in ölüme mahkum olmayacağı bir devlet hayal etmiş ve o devlet hayal olsa da insanlar öyle bir devlet yönetimindeymiş gibi o kurallara uyarak yaşarsa doğru yolu bulurlar diye düşünmüş. Fikirlerin ne kadarı Platon’a ne kadarı Sokrates’e ait tartışılır tabi. Fakat Atina ve Sparta devletlerinden hareketle, iki zıt görüşün karşılaştırılmasındaki söz sanatı ustalığı hayranlık uyandırıcı. Kitapta altı çizilmesi, kulağa küpe yapılması, hatta devlet dairelerine tabela olarak asılması gereken birçok cümle var.

“Rüyanın ne olduğunu bir düşün… Uyurken ya da uyanıkken bir şeyin benzerini, onun benzeri olarak değil de kendisiymiş gibi görmek değil midir rüya?” S.186

“Demek ki, kim ne derse desin, insan ne kadar zorbaysa o kadar da köledir. En kötü insanlara yaranmak isteyen, aşağının bayağısı, kötünün kötüsü olmaz mı? İsteklerini biraz olsun doyuramaz bu adam. Her zaman birçok eksiği vardır; içini toptan gören bir göz için aslında fakirin fakiridir, ömrü boyunca da korkular, kaygılar içinde kıvranır.” S.315

Platon, ideal devleti ararken tüm yönetim biçimlerini ele almakla kalmamış bir de hepsini güzelce çürütmüş. Ve ne yazık ki insanlık da o zamandan bu zamana yapılan bu isabetli tespitlerden hiç ders çıkartmamış.

Aslında ideal devleti ararken çizile... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 3 yıl, 11 ay
Asterion, Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi adlı grupta tartışılan konuya bir cevap yazdı.
OKUMAYI KORKTUĞUNUZ YAZAR-KİTAP?

Ulyssess - James Joyce benim de hep ertelediğim bir kitap.

Ulyssess - James Joyce benim de hep ertelediğim bir kitap.

3 yıl
Asterion, 2020 Okuma Hedefi için kendine 60 kitap hedef koydu.

Hedefe doğru 29 kitap okumuş. okuduğu kitaplar

%48
2020 Okuma Hedefi

2020'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

2020'de kaç kitap okumayı hedefliyorsunuz?

4 yıl, 1 ay
Asterion okumuş bitirmiş.
Tehlikeli Oyunlar

Hikmet Benol, toplumdaki yoğun kargaşanın temelinde yatan gerçekliği araştırırken, gerçeklerle içtenlikle ilgilenmenin toplumu yönetenlerce tehlikeli görüldüğünü seziyor ve oyun oynuyormuş gibi ilgilenme yolunu seçiyor. Kişinin kendiyle savaşmasını ve yenmesini, kendini dönüştürmesini önemli bir sorun olarak algılamaya çağıran, çarpıcı ve sarsıcı bir roman.

Hikmet Benol, toplumdaki yoğun kargaşanın temelinde yatan gerçekliği araştırırken, gerçeklerle içtenlikle ilgilenmenin toplumu yönetenlerce tehlikeli görüldüğünü seziyor ve oyun oynuyormuş gibi ilgilenme yolunu seçiyor. Kişinin kendiyle savaşmasını v... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 2 ay
Asterion okumuş bitirmiş.
Yönelişler

Çağdaş Fransız romanının dünya edebiyatına armağan ettiği Yeni Roman akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Nathalie Sarrauteun Yönelişleri, ünlü yazarın bütün eserlerinin başına konabilecek bir uvertür niteliğindedir; daha sonra yazacağı ve öncülük ettiği bu yenilikçi akımın klasikleri arasında yerini alacak olan eserlerinin özünü, genel havasını, başlıca temalarını ve tekniğini müjdeler. İlk romanı olan Yönelişleri 1939da yayımlayan Nathalie Sarraute 99 yıllık ömrüne romandan oyuna, denemeden eleştiriye yirminin üzerinde kitap sığdırdı; eserleri bütün dünyada 22 dile çevrildi. Yönelişleri Mükerrem Akdenizin mükemmel çevirisiyle sunuyoruz.

Çağdaş Fransız romanının dünya edebiyatına armağan ettiği Yeni Roman akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Nathalie Sarrauteun Yönelişleri, ünlü yazarın bütün eserlerinin başına konabilecek bir uvertür niteliğindedir; daha sonra yazacağı ve ö... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 4 yıl, 2 ay
Daha Fazla Göster

Asterion şu an ne okuyor?

Dünya Edebiyatından Öykü Antolojisi

%31
Sayfa 167.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.