Leyla'nın Evi

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Fena değil.

Profil Resmi
6 puan

http://esrarenklibirhayat.blogspot.com/2012/03/leylanin-evi.html

8 puan

Çok sıcak ve hüzünlü bir hikaye... Usta yapmış yine yapacağını;)

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
4 puan

O zamanlar sevmistim,, karakterleri net hatirlayabiliyorum,, oyleyse iyiymis,,

Profil Resmi
10 puan

Mutlaka okuyun.

10 puan

Harika bir kitaptı. Zülfü Livaneli'nin okuduğum ilk kitabıydı ve kalemine, karakterleri betimleyişine, olayları anlatışına hayran oldum. Yazarın diğer kitaplarını da bir an önce yalayıp yutmaya niyetliyim.:)

Profil Resmi
8 puan

ıstanbul yalı hayatı..ve cihangir...biri çok kurallı bir yaşam..diğeri hovarda bir yaşam..buluşturuyor zülfü..tıpkı mutluluktaki gibi..

Profil Resmi
9 puan

Kitabı çok severek okudum.. Harikaydı. Leyla'nın Evi Leyla'ya :)

9 puan

Leylanın evi Leylaya..Duygu yüklü bir hikaye

4 puan

Cok begendıgım soylenemez ama sizde okuyun arkadaslar sız farklı yorumlayabılırsınız.

6 puan

AKICI VE KISA SÜREDE BİTİRİLEBİLEN BİR KİTAP

10 yıl, 11 ay
8 puan

Duygusal, güzel bir roman...

10 puan

Gerçekten etkileyici ve sarsıcıydı bi kitaptı. Leyla Hanım gerçek bir karakter olsaydı ve keşke tanıma fırsatım olsaydı diye düşünmedim değil. Onun zarifliğini, naifliğini, davranış biçimini hep kafamda tasvir ettim ve hayran oldum. Herşeye rağmen mücadeleci tavrı, olaylar karşısında dimdik olması beni etkiledi. Romanın diğer karakterleri Yusuf, Roxy-Rukiye,Ali Yekta Bey, Ömer, Necla ve diğerleri olağanüstüydü. Ama en çok etkilendiğim Leyla oldu.

10 puan

Herkes okumalı dediğim kitaplardan.

Profil Resmi
6 puan

Kolay okunan akıcı bir kitap Zülfü livaneli üslubu sevenler için okunması gereken kitap

7 puan

Farklı kuşakları birleştiren hoş bir kitap. Aramızda farklılıklar olsa da beraber dostça yaşayabileceğimizi gösteriyor.

Profil Resmi
10 puan

çok anlamlı ve akıcı ..

Profil Resmi
10 puan

Zülfü Livaneli'den müthiş bir duygu seli. İnsanın içini titreten hüzünler ve insanlar arası ilişkilerin acıklı işlenişi.. Mutlaka okunmalı.

8 puan

Bu roman için kullanılacak en güzel kelime "yumuşacık" sanırım.. Rahat bi koltuğa kıvrılıp sakin sakin okunmalı ,hüznü içiinde hissetmeli insan.. Yerinden yurdundan olanların, fakirin zenginin, soylunun sıradanın hikayesi bu :) Hele sonundaki hüzün ve umudun karışımı tam kararında :) Yine kaçırılmayacak bir Livaneli :)

Profil Resmi
10 puan

Harika bir kitap tavsiye ederim okumanızı. Başlayıp 7 saatte bitirmiştim büyük bir zevk ile =)

Profil Resmi
9 puan

can sıkıntısı diye okumaya başladığım bu kitap gerçekten elinizden düşmeyecek birkitap

5 puan

Hikayenın basındayken kafamda farklı bır senaryo kurdum...fakat duşundugum gibi gelışmedı....kitabı sevdım...ama LEYLA HANIM IN DA SONBAHARINDA BİR ASK A KAPILMASINI İSTERDIM....AŞK TATMASINI,YILLARCA KENDİ DUNYASININ İÇİNDE YANLIZ YASAYAN BİR KADIN IN YASI SEKSEN DE OLSA TANIMASI ÖGRENMESI GEREKIRDI BU DUYGUYU....OYSA HEP YALNIZDI SON NEFESIN DE BİLE!!!!!....

7 puan

Zülfi Livanelinin bu kitabı, Sanatçımız tarafından İmzalanarak tarafıma hediye edilmiş ve şu an kütüphanemde bulunmaktadır.

Profil Resmi
6 puan

Livaneli'nin okuduğum kitapları içinde en iyi olan kitabı..sıcak,samimi,akıcı..ve Livaneli'den beklenmeyecek kadar "tarafsız"..

Profil Resmi
3 puan

Sadece bir kez okumayı denedim ama devamı gelmedi, belki yazın yeniden okumaya çalışırım...

Profil Resmi
7 puan

Sonlarına doğru aceleyle yazılmış hissi verse de, geneli akıcı ve güzel bir romandı.

10 puan

birbirinden farklı insanların hayatlarını değiştiren,birleştiren bir 'ev meselesi'...ve insanlar,milletler arasında çıkan kavgaların altında yatan hep bir 'mülk edinme sevdası'...bir ev meselesinden çoook daha fazlasını içinde barındıran harikulade bir roman:geçmişi,şimdisi,geleceği,farklı etnik kökenleriyle bir arada var olan insanlar ve bunları bir araya getiren o medeniyetler beşiği İstanbul...bana Livaneli kapılarını açan ve diğer romanlarında da aynı tadı bulacağıma inandıran mükemmel bir yapıt..kalemine yüreğine sağlık Liivaneli...

Profil Resmi
10 puan

çok beğendim

8 puan

Okunmaya değer,bir solukta okunur dediğimiz kitaplardan biri.

10 puan


Cumhuriyet zamanını günümüzü iç içe geçirmiş.kitapta bir çok karakter var.hepsi iç sesiyle konusuyor hepsini ayrı ayrı tanıyorsunuz.şu beyin ne garip bir organ.hep garip bulmuşumdur zaten.aynı olayları farklı beyinler farklı algılıyor.hangi karaktere üzüleceğimi bilemedim.yalı hayatı(o dönemde kızların eğitimine ne kadar önem verilmiş daha iyi anladım.özel hocalar,birkaç dil, piyano, edep dersleri alan hanımlar).paşa dedeler,savaş zamanı,dinleri farklı diye aşkları uğruna solan iki genç insan,hayatı boyunca yalnız yaşamış bir hanımafendi..güzel tasvirleri kuvvetli bir kitap..

geri 1 | 2