Ejderin Arzusu (Ejderha Serisi 2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Serinin ikinci kitabı ve yine çok eğlenceli akıcı ve tutku doluydu :) Kibirli Brick, Sapık Gwenvael :) Atışmalarına şahit olmak çok eğlenceliydi ve Kibar, nazik Eibhear'a sempati duymamak elde değil :) Hasta oldum ona. Serinin 3 cü kitabını merakla bekliyorum.. Gwenveal çok sert kayaya çarptı :)

10 puan

EJDERİN ARZUSU benden 10 üzerinden yıldızlı ve aferinli bir 10 puan alarak bitti.... vallahi çook üzüldüm yaaa bu kadar sevdiğim kitaplara neden daha uzun olamıyorlar... meselaa 1000 sayfa falan bir kere tam benim sevdiğim tarzda bir kitaptı... hem fantastik bir dünya... hem fantastik ve çatlak karakterler ... hem de çoook eğlenceli anlatımı ve diyaloglarıyla okunası bir kitap... 24 saatte buna uyku ve çalışmakta dahil kitabı bitirdim... elimden bırakmak gelmedi... bu kitap gümüş ejderha olan KUDRETLİ BRIEC ve onun aşık olma hikayesiydi.... adam safi kibirdi diyebilirim... ama nasıl kibirli olmasın ki yüce bir ejderha o ... tüm insanlar ondan korkmalı ve saygı duymalı ama öyle bir hatuna denk geldi ki!! vayyy!! haline.... kadın karakter Talaith suikastçı olarak eğitilmiş bir cadıydı.... Briec'in kibrine katlanmakta zorlandı ama üstesinden gelmeyi en azından bir kere özür diletmeyi ve lütfen dedirtmeyi başardı bu kitapta sadece Briec var sanmayın onun ejrderha ailesi ve önceki kitaptan tanıyacağınız Kanlı Kraliçe Annwyl ve muhteşem ejderha Fearghus da bu hikayede bool bool vardı... ayrıca diğer harika ejderha kardeşler ve başka bir sürü çatlak ve sevilesi karakter mevcuttu... ayrı ayrı kardeşleri aşka kavuştururken yazar bir yandan da ilk kitapta başlayan Annwyl'in Kara Ovaların kraliçesi olması , sonuçları ve neden olduğu savaşları , ejderha ve insalar arasında değişen şartları da bu kitapta ilerletiyor... ben çok keyif aldım okurken .. bir çok yerde güldüm... karakterlerin bu maçoluğu, çatlaklığı ve ağzı bozukluğu beni çok eğlendirdi... kavgayı ve tartışmayı seven tipler bu ejderhalar KUDRETLİ BRIEC tam sevilesi ve aşık olunası bir erkek karakterdi... ilk kitabı okuyanlar zaten bilir seriyi bu kitap bence ilk kitaptan da iyiydi.... ama bilmeyenler de okusun ve öğrensin anacım :D

10 yıl, 11 ay
10 puan

Çook uzunn zamandır çıkmasını beklediğim bir kitaptı ve beklediğime değen de bir kitap oldu.Kitapta en çok sevdiğim şey kardeşlerin atışması oldu.Harikaydı.3.kitabın da bu sene içerisinde çıkma ihtimaline sarılarak sabırsızlıkla bekliyorum.

Vee en çok da 6. kitabı yani Eibhear ve Liz'in hikayesini okumak için çıldırıyorum dersem yalan olmaz.

10 yıl, 11 ay
6 puan

ana karakterleri çok sevsem de birinci kitap kadar iyi değildi. Devam kitaplarını sadece Gwenvael'i merak ettiğimden dolayı alacağım gibi gözüküyor.

10 yıl, 11 ay
10 puan

muhteşem ve ötesi :) mutlaka okuyun

10 yıl, 11 ay
10 puan

http://kitapasigi.blogspot.com/2013/05/ejderin-arzusu-yorum-konusan-kitaplar.html

Serinin ilk kitabı olan Ejderin Aşkını çok beğenmiştim.Ejderin Arzusu'nun da güzel bir kitap olacağını bekliyordum ama birincisinden de harika olacağını beklemiyordum.

Bu kitapta ejderha ailesinden bol kendini beğenmiş Kudretli Briec ve onun aşık olduğu kızla olan maceralarını okuyoruz. Bierc'i ilk kitapta biraz görmüştük ve ben çok güleceğimi tahmin etmiştim. İlk kitaptan farklı olarak sadece ejderha ve onun aşkı hakkındaki olayları görmüyoruz. Bu kitapta diğer kardeşleri de bol bol görüyoruz bu kitabın daha da eğlenceli olmasını sağlıyor.

Her kardeş ayrı bir dünya. Bir olayda her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve birde üzerine ejderhaların yabaniliği eklendiğinden tadından yenmez bir kitap oluyor.

Kitabın sonunda kardeşlerin ortanca(ve en sapık ) olanı Gwenvael hakkında olacak 3. kitaptan kısa bir bölüm vardı. Bu beni çok heyecanlandırdı. Üçüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyorum !

Uzun lafın kısası bu seri favori serilerimden biri oldu bile. Üçüncü kitabını sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

10 yıl, 11 ay
8 puan

Sürekli ara vermek zorunda kalarak okuduğum bir kitaptı. Normalde kitaplarımı anında bitiririm ancak bu şekilde de güzelce tadını çıkartarak okunabiliyormuş :) Karakterlerle sanki uzun zamandır tanışıyormuşum gibi, ne zaman sayfayı açsam beni orada karşıladılar. Unutmadım yani.

Kitap hem konu bakımından farklı, anlatım ve replik bakımından o kadar akıcı ve eğlenceliydi ki... Çoğu zaman gülerek okudum. Çok ince espriler de vardı. Ve tabii aşk da oradaydı ;) Sadece bir açıdan anlatılmaması da hoşuma gitti aslında. Yani sadece kadın ve erkek karakterin açısından değil, aynı zamanda diğer karakterlerin bakış açılarından da kısa kısa gördük. Ben o açıdan çok sevdim.

Çevirisini de gayet yerinde buldum. Bir tek "Lort" olayı vardı göze batan ama onu da görmezden geldim. Birkaç yazım hatası da mevcuttu. Ama çeviride yazarın söylemek istedikleri, yapmak istediği esprileri o dille bize aktarabilmişti. O yönden sevdim.

Diyeceğim odur ki, tavsiyemdir :)

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Ejderha serisi tüm heyecanıyla kaldığı yerden devam ediyor. Bu kitap ta bence harikaydı.Ejderha ailelerinin böyle tatlı tatlı atışmalarını okumak bile nasıl keyifliydi?
Bir an önce serinin kitapları çıksın istiyorum.Sizde bu seriyi okumaya geç kalmayın :)

9 puan

akıcıve sürükleyici.hayal dünyasına hitap ediyor..

5 puan

bu seriye asla devam etmeyi düşünmüyorum, verdiğim paraya yazık oldu açıkçası. Karakterlerin aşırılığı beni öyle bunalttı ki iki kez ara verip , başladım. Sırf okumak için okunan bir kitap oldu. Keşke yazar bazı şeyleri tadında bıraksa, bu kadar abaırtılı yazmasaymış.

10 puan

Kesinlikle Kensime bir Ejder bulmam lazim.kesin hemde.acil :D Serinin.2 kitabi coktan bitti Sira ucde ejderim beni beklerrrr . ! Bayılıyorum bu tur fsanevi yaratıklarla ilgili kitaplara ! Ne sıkıcı ne yorucu tamamen akıcı ve istemesenizde sizi içine çekmeye hazır !

Profil Resmi
9 puan

Kesinlikle çok güzel bir kitaptı. Bu ejderler çok şeker ya :D Briec ve Talaith aşkı çok şekerdi. Briec'in kibirli halleri, Talaith ile kavgaları falan hepsi çok eğlenceliydi. Bu kitaptan sonra artık 6. kitabı cidden merak ediyorum çünkü o burada tanıştığımız Talaith'in deli dolu patavatsız kızı Izzy ile mavi saçlı sevimli uyumlu ejder kardeş Eibhear arasında neler olacağını öğrendiğimiz kitap olacak. Kısacası güzeldi,eğlenceliydi ,tavsiye edilir.

7 puan

Tantana yapmaya değecek bir kitap değil. Orta seviye

8 puan

gerçekten büyüleyici ve sürükleyici fantastik bir kitap sevenlerine okumalarını tavsiye ederim.

4 puan

Kardesler arasi diyaloglar komik falan ama bu kadar abartilan,yere goge sigdirilamayan ne bilemedim bu seride..

10 puan

"Bundan daha iyisini hak ediyorsun.Beni hak ediyorsun.Bu yüzden benimle gel."
~

Aman Allah'ım! Bir insana -pardon ejderhaya- kibir bu kadar mı yakışır yahu! Kudretli Briec şu dünyada kibrin kendisine bu denli yakışabileceği tek canlı herhalde. Evet ilk kitap çok güzeldi ama bu kitap daha da güzeldi! Kitabı okurken bir ara gözümden kalpler çıkacak sandım. Her sayfası, her karakteri ayrı eğlenceliydi.

Talaith suikastçi olarak yetiştirilmiş bir cadıdır ve bir gün idam edileceği sırada Kudretli Briec tarafından kurtarılır. Ejder yasalarına göre artık o Briec'e aittir. Kibirli bir ejderha ve sırlarla dolu geveze bir cadı bir araya geldiğinde tabi ki de hiçbir şeyin sıradan olmasını bekleyemezsiniz. Olmadı da zaten.

Bu kitapta ejderhalara ek olarak Tanrılar da vardı. Tabi birçok sürprizden sadece biriydi Tanrılar. Hem konu hem de karakter bakımından Ejderin Arzusu ilk kitaba göre daha zengindi. Kesinlikle şu anki favorim bu kitap tabi üçüncü kitap Gwenvael'e ait ve bu kitabın sonunda onun da hikayesine azıcık değinilmiş diyorum ki Gwenvael bütün dengeleri yerle bir edebilir.

Bilindiği üzere ilk kitapta çok fazla argo kelime vardı ama bu kitapta o kadar çok değildi. Tabi ki de vardı sonuçta ejderhalardan bahsediyoruz. Ama o kadar çok değildi.
Daha ne söyleyeyim bilemedim ki. Çok eğlenceliydi, heyecan doluydu hele o sürprizler efsaneydi. Diğer kitapları bir an önce okumak istiyorum. İnşallah serinin altıncı kitabı da hemen çıkar.

Son olarak "Bu ejderhalar bir harika dostum!" diyorum ve gidiyorum.

8 puan


Her ne kadar serinin 2. kitabı olsa da benim okuduğum 3.kitabı. Çünkü küçük bir hata sonucu 4. kitap elime geçmişti. Neyse, sıkıntı yok. Diğer iki kitap gibi bu da oldukça akışkan ve eğlenceli bir dil ile yazılmış. Ejderha kardeşler arasındaki ilişkiler oldukça komik. Bize şiddet gibi gelen şey, onların birbirlerine sevgilerini gösteriş biçimi. Bilhassa altın ejdere sürekli vurulması ve buna her defasında 'kaza' denmesi, bir noktadan sonra kendinizin anladığı küçük bir espri gibi geliyor kulağa.

Daha önce de söylemiştim; +18 üstü bir kitap ve hayır, şiddet içerdiğinden değil. Sakıncalı kısımları atarsak kurgu ve karakterlerin kendilerine özgünlüğü, yazara çok hoş bir artı kazandırmış. Genel olarak serinin gidişatından memnunum.

geri ileri