Ölmem Gerekirse (Revenants, #3)

Amy Plumın tüm dünyada fırtınalar koparan, önemli çok satanlar listelerinin
gediklisi hâline gelen
Benim İçin Öl Üçlemesi tamamlanıyor.


Vincent beni bulmak için pek çok hayat boyunca beklemişti, ancak ortak geleceğimize dair hayallerimiz bir anda paramparça oldu. İkimizin de arkadaş olarak tanımladığımız biri ona ihanet etti ve ben de Vincenti kaybetmiş oldum.

Şimdi düşmanımız Franceın ölümsüzlerini hâkimiyeti altına almaya son derece kararlı ve istediklerini elde etmek için bir savaş başlatmaktan da kaçınmayacaklar.

Heyecan dolu bir macera Aşk, mücadele, gözyaşı, sürpriz bir son

Benim İçin Öl Üçlemesinin son cildi,

ÖLMEM GEREKİRSE!

Akılçelen Kitaplar, Parisin muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olan bu üçlemenin son kitabını sizlere sunmaktan gurur duyuyor.

Amy Plumın tüm dünyada fırtınalar koparan, önemli çok satanlar listelerinin
gediklisi hâline gelen
Benim İçin Öl Üçlemesi tamamlanıyor.


Vincent beni bulmak için pek çok hayat boyunca beklemişti, ancak ortak geleceğimize dair hayallerimiz bir anda paramparça oldu. İkimizin de arkadaş olarak tanımladığımız biri ona ihanet etti ve ben de Vincenti kaybetmiş oldum.

Şimdi düşmanımız Franceın ölümsüzlerini hâkimiyeti altına almaya son derece kararlı ve istediklerini elde etmek için bir savaş başlatmaktan da kaçınmayacaklar.

Heyecan dolu bir macera Aşk, mücadele, gözyaşı, sürpriz bir son

Benim İçin Öl Üçlemesinin son cildi,

ÖLMEM GEREKİRSE!

Akılçelen Kitaplar, Parisin muhteşem dekorunun yanı sıra iki dünya savaşının insanlara yaşattığı acıların yansımalarının da yer aldığı ve okurların yeni tutkusu olan bu üçlemenin son kitabını sizlere sunmaktan gurur duyuyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/09/amy-plum-olmem-gerekirse.html

Sonunda Revenant Serisi'nin 3. ve son kitabı olan Ölmem Gerekirse'yi okudum. Ve itiraf etmek gerekirse ilk iki kitabından daha çok sevdim.
Kitap tam bana göreydi, olaylı, adrenalin yüklü ve aşkı sonuna kadar hissettiren bir kitaptı. Sanki burada Vincent ve Kate arasındaki aşk daha yoğundu, arkadaşlık, fedakarlık, güven ve inanç daha fazlaydı... Aşk her anlamda daha bir hissettiriyordu kendini.

Öncelikle kısaca seri hakkında bilgi verip kitap hakkındaki detaylı yorumuma geçeceğim. Revenant Serisi toplamda 3 kitaptan oluşan fantastik aşk romanı. Bir geri dönen (bunun tanımını anlatmayacağım okuyan bilir okumayan da merak eder okur diye :)) olan Vincent ile ailesini kaybetmiş ablasıyla beraber büyükanne ve dedesiyle yaşamaya Paris'e gelen insan olan Kate'in arasındaki aşkın filizlenmesini ve devamındaki heyecanlı adrenalin yüklü olayların patlak vermesini konu alıyor. Vampirli kurt adamlı alışılagelmiş yaratıkların olduğu kitaplardan sıkılan fantastik severler için güzel değişik ve özgün bir seri! Tavsiye ederim! :)

Şimdi şu dakikadan sonra kitap içeriğine giren bir yorum yapacağım haberini ola :)

Vincent, 2. kitabın sonunda Violet tarafından kaçırılmış ve bedeni yakılmıştı kitabın açıkçası nasıl devam edeceği bu detaydan sonra merak ettiğim unsurdu. Aslında hep Vincent'in ruhu ile ne kadar ilerleyebilir diye düşünüyordum ki sıkılacağımı bile zaman zaman düşündüm itiraf etmek gerekirse ama yazar ters köşe yaptı ve Vincent'i tekrardan cisimleştirdi...
En az Vincent'in cisimleştirilmesi kadar şaşırtıcı olan da onun Şampiyon olmayışıydı. Yazar okuru şaşırtmayı ve beklentilerini yüksek tutmaya yöneltmeyi iyi becermiş vallaha :)

Kate'in başına gelenler... tamam pişmiş tavuğun bile başına gelmezdi. Kızdaki de şans yani... ama kanında varmış onda da bu özellikler...onu özel kılan şeyi söylemiyorum ki bu biraz sır kalsın merak edin.

Charlotte'a hep üzülüyordum Ambrose'a olan duyguları yüzünden ama bu duyguların karşılık alması... Beni en çok memnun eden nokta oldu. Charlotte'u sevdim çünkü :)
JB'ye ise üzüldüm... hele Gaspard'a... içim acıdı sen yüz elli yıllık eşini kaybet... zor cidden...

Tekrardan Vincent ve Kate tarafına yönelerek söylemek istediğim bazı şeyler var. Vincent'in ruhunun Kate'i terk etmemesi, Kate'in her daim inancının olması aşklarının gücünü ve büyüklüğünün göstergesiydi. Hele Jules'u odasındaki yaşananlar ise... Ahh Jules... başka kız mı yoktu! Ona da çok içim acıdı...

Hani yazar evet güzel şeyler yazmış ama bir o kadar da üzücü şeyler de yazmış. Evet mutlu son ama içinde biraz da hüzün barındıran bir sondu...

Özellikle değinmek istiyorum kitaptaki savaş sahnesi müthişti. Çok beğendim o kısımları bir de Louis ile ilgili olan detaylarda şaşırtıcı ama bir o kadar da mükemmeldi.

Tamam çok uzatmadan susacağım yoksa bildiğiniz kitabı anlatacağım size :) O yüzden yine kitaba dair küçük beğenmediğim bir noktayı daha söyleyerek yorumumu bitireceğim.

Serinin diğer kitaplarını yorumlarken çeviri konusunda söylediğim bazı detaylar vardı ve bu kusurlar az da olsa bunda da vardı. Kitabın başlarında aslında yoktu bu yüzden çevirmen bu detaylara dikkat etmiş dedim ama sonra bu kusurlar kendini yine gösterdi. Keşke bu konuda daha özenli olsalardı diye düşünmeden geçemedim. Ha imla hatası falan değildi, kesinlikle çeviri de kötü değildi ama bir konuşma yazılırken "şöyle dedi" yazılıp söylenen yazılmaz bence direk ne deniliyorsa yaz ardından bir "dedi" ekle bence daha iyi olurdu. Bu beni rahatsız etti belki de ilk iki kitapta buna çok takıldığım için direk gözlerim bu kitapta da aradı ve buldu bilemiyorum. Bunların haricinde kitabı eleştirebileceğim hiçbir detay yok.

Kesinlikle beğenerek okuduğum ve fantastik severlere tavsiye edeceğim bir seri

Revenant Serisi'nin kitapları:
Benim İçin Öl
Ben Ölene Kadar
Ölmem Gerekirse

9 puan

Bir efsanenin sonu,Bu kitap -bu seri- bana Fransa'yı Fransızcayı delice sevmeme neden oldu .Tabi erkekleride etkilemiş olabilir :D yazıcak çok şey var ama daha yeni bitirdim son olduğuna inanamıyorum.İnş Jules'un 2.5 kitabını çıkarırlar

9 puan

Heyecan dolu bir macera ... Aşk, mücadele, göyaşı, süpriz bir son ...

Serinin ilk kitabi #BenimiçinÖl ikinci kitabi #BenöleneKadar ve Son kitap #ÖlmemGerekirse ! Bir cirpida bitebilecek bir seri.
Yeniden bir seri sonuna geldim ve her seri sonu oldugu gibi moralim bozuk niye bittiyorlar ki bitmeseler :( devam etseler hani pofs !

Her neyse okudugum guzel serilerden biri Revenanst Serisi.
Sadece sonu beni pek bir tatmin etmedi.

"Kate. Şoyle soyleyecegim. Vincent benim en iyi dostum. Bu dunyada ondan daha yakin oldugum biri yok.
Ama gectigimiz bir sene boyunca, ona her gun kalbimde ihanet ettim, şeyu kendime istiyorum."

Ah ah... Neden heb kizlatimiza.iki erkek birden asik olmak zorunda ? Cok berbat bi durum... ve cok uzucu. Ama yinede Vincent uzulmesin :(
Kitap boyunca.paris sokaklari uzerinde gezdigimi ve hissetigimi buyuk bir coskuyla hissetmekteydim.
Sonunda beklenen oldu. Violetta Vincent'i Şanpiyon sanarken asil Şanpiyon ortaya cikmis ve buyuk savas baslamisyi.

" Siyah beyaz bir savasin ortasinda griligimle iyi tarafa golge dusurmemeliyim. Niyetimin iyi olmasi yakinlarimin emniyetini kazanmak icin isledigim gunahi mazur gostermez."

Kitabin neresinden.baslim yada hikayenin sacma sapan bir yorum oldu ama yabcak birsey yok. Arkadaslar bugunlerde.okumasi keyifli bir seri ariyorsaniz bu seriyi onermekteyim.
Serinin birde Novellaei var ki Jules'in agzindan anlatilmakta harika simdi ona basliycam.
Bugune kadar okudgunu vampir kurt adam.zombi vb gibi doga ustu olumsuzleri unutun. Bu seride bambaska bir senaryo ve bambaska olumsuzler mevcut. Onlar kendilerine Geri Donenler demekte. !!
Iyinin ve.kotunun savasi Fatih'in ortaya cikmasiyla sonunda sonuclanmak fakat bu sirada kayiplar verilmekte ve gercekler ortaya cikmakta...

" Mon Kate, qui etatiy a moi, qui n'est plus a moi" (Kate'im eskiden benim olan artik benim olmayan) Sen artik kadere aitsin ...

Au Revoir ..!

7 puan

amy plum yine harika bir kitap yazmış serinin devamı bu kitap ama yinede diğer kitaplara göre bu biraz yavan mı desem yüzeysel mi desem yani beni tam anlamıyla sarmadı sanki tabiiki yine çok heyecanlıydı sürprizliydi ama diğer kitapları daha çok içine alıyordu insanı bunda biraz dışarıda hissettim bazı durumlar bana inandırıcılıkta yeterli gelmed okuken yok artık dediğim çok oldu:)ama yinede herşeye rağmen güzeldi okunmaya değerdi...

8 puan

Serinin en aksiyonlu ve en heyecanli kitabiydi .. bir solukta okudum.

10 puan

Muhteşem bir eserdi

8 puan

Yeni bir tür ortaya çıkaran bu üçleme kitabını beğendim. Geri dönenler yani bardialar ve numalar arasındaki savaş. Vampirler, kurtadamlar bu gibi kavramlara yeni bir boyut eklenmiş olmuş. Geri dönenlerin özelliklerini akıllarda soru kalmayacak şekilde üç kitapta açıklamışlar ve genel itibari ile herhangi bir açıklarını yakalayamadım. Genelde böyle fantastik kitaplar tolkienden sonra fazla okumadım ama beni tatmin etti hatta keşke filmi çevrilse demeden edemedim. Aslında kitabı bütün okuyan kişilerde vincenttan öte benim gibi bir jules hayranlığı var. Yazarın da bu dikkatini çekmişki üçlemeye ek olarak 2.5 kitap olarak jules'un başından geçenleri anlatmış. Ben daha okumadım ama fazlasıyla merak ediyorum.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 407 sayfa
2013 tarihinde, akılçelen kitaplar tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Black Bird gaiptekises davşanı geçen kaplumbağa BDragomir Carpe_Diem
61 kişi

Okumak İsteyenler

Angel Doğa Aydın sedanurgok Büşra722 Solaris
24 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski