Mahşerin Dört Atlısı

1916'da yayımlanan Mahşerin Dört Atlısı Ibañez'e dünya çapında ün kazandırdı. Birinci Dünya Savaşında Fransa cephesini konu alan eser iki kez sinemaya da aktarıldı.

1916'da yayımlanan Mahşerin Dört Atlısı Ibañez'e dünya çapında ün kazandırdı. Birinci Dünya Savaşında Fransa cephesini konu alan eser iki kez sinemaya da aktarıldı.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Muhteşem...
Edebiyat ve konu olarak harika...

9 puan

1. Dünya savaşı sırasında Fransa cephesini anlatan kitabi tarihe ilgisi olanlar sıkılmadan okuyabilirler. Vincente Blasco Ibanez, Fransa Cumhurbaşkanı Raymond Poincare’in daveti üzerine bizzat Marne Çarpışması’nın geçtiği yerlerde bulunduğu için savaşın en korkunç ve acı yanlarını okuyucuya çok gerçekçi bir şekilde aktarabilmiş. Sadece cephede yaşananlar değil bir yanda da cephenin ötesinde ailelerin yaşadıkları acıları ve savaşın içinde kaybolan sınıf farklılıklarını göstermiştir.

10 puan

Kitaba baslarken bir gemi, gemide gecen diyaloglar. Sonrasinda Guney Amerika! Burada kurulan ciftlikler,beslenen hayvanlar unlu bir toprak beyinin kontrolu altinda suren bir yasam. Ve sonrasinda Desnoyerslerin Fransa'ya Hartorttlar'in Almanya'ya göçü ile seyri tamamen degisen bir roman. Adim adim gelen Birinci Dunya Savasi'nin sesleri...Ve en nihayetinde Fransa'nin Almanya tarafindan isgale ugramasi. Iki ailenin bu cercevede çakışan yasamlari. Inanilmaz bir kurgunun eseri bu eser. Okudugum kesinlikle acik ara en iyi savaş romani. Savas yazarin zaten onsozde belirttiği uzere, Fransa 'da bulunduğu dönemde patlak vermis,cepheleri ozel izinle bizatihi yerinde gozlemleme imkani bulmus.Bundandir ki bu muhteşem savaş betimlemesi meydana gelmis.

Yazar,savasa dair oyle bir resim cizmis ki okurken kendinizi savasin icinde buluyorsunuz. Silahi,bombayi,sarapneli,kani,gozyasini buram buram kokluyorsunuz. Ve yazar bu mukemmel savas anlatimiyla, aski,drami, aile yaşantılarını harmanlayarak essiz bir ziyafet sunmus. Kitaba adini veren Mahserin Dort Atlisi, Incil'de yer alan rivayete göre kiyamet kopmadan once gelecek dort ati temsil ediyor. Biri Isa'yi,biri olumu, biri savasi, biri kıtlığı temsil ediyor.

Anlatimi harika. Okurken kitabin hicbir yerinde sikilmayacaksiniz. Film tadinda bir eser olmuş.

"Savaş bu efendim" cumlesi sanirim savaşın tum cirkin yuzunu anlatma noktasinda en cok yuzumuze carpan cumle olmasi itibari ile dikkatimi cekti.

Ve ağırlıklı olarak kitapta Fransiz hayranligi,Fransa yanliligi ve Alman karsitligi goze çarpmıyor da değil. Tabiki bu kurguyu da bu yonde etkilemiş.

Velhasil kelam, kesinlikle okumanızı tavsiye edecegim her yonuyle adi gibi klasik bir eser.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 438 sayfa
Şubat2013 tarihinde, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9789944885447
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

bikahvebikitap estorn kekemeadam ulak Burculha
14 kişi

Okumak İsteyenler

Serpil Aybirdi uada eylemsizlik86 DonukPudra misterred
5 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski